Vizitator ockty Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 am nevoie de o tensiune de 2.4 V si nu stiu exact cum o pot obtine.Am la dispozitie 5V si 3.5V. Exista vreoun integrat sa faca asta ? sau vreo schema ceva la indemana ? Link spre comentariu
nightmare Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 LM317 e ceea ce cauti. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Depinde ce vrei sa alimentezi. Daca are un consum constant, este suficienta o rezistenta si eventual un condensator electrolitic.Utilizarea unui integrat la diferenta asta de tensiune ... e cam exagerata. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 depinde foarte mult de amperajul necesar...! daca amperajul este mic , poate folosi direct o dioda zenner dz2,4 v sau pl2,4v...! daca amperajul este mai mare , atunci merge intr-adevar o schema cu lm317...! daca amperajul este mai mare decit ce poate lm317 , atunci se face o schema cu element regulator serie...! Link spre comentariu
Vizitator ockty Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 LM317 e ceea ce cauti.merci o sa vad daca il gasesc... din cate am inteles adjustmentul se face cu rezistrente ? ma adjustment pun rezistenta care imi trebuie si la celalat capat o leg la GND ? sDepinde ce vrei sa alimentezi. Daca are un consum constant, este suficienta o rezistenta si eventual un condensator electrolitic.Utilizarea unui integrat la diferenta asta de tensiune ... e cam exagerata.Da are un consum constant ... o rezistenta inseriata cu un condesator e capabila sa reduca aceasta tensiune ? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 O rezistenta inseriata cu firul de alimentare (de exemplu pe plus) si condensatorul in paralel la bornele consumatorului. Precizeaza ce e acel consumator si ce curent absoarbe. Link spre comentariu
Vizitator ockty Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 O rezistenta inseriata cu firul de alimentare (de exemplu pe plus) si condensatorul in paralel la bornele consumatorului. Precizeaza ce e acel consumator si ce curent absoarbe.este vorba despre PF08109B Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Adica? E acelasi cu PFXD2345CF? Ce consum are? Link spre comentariu
Vizitator ockty Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 nu stiu exact ce face integratul tau pentru ca ai scris numele gresit http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=PFXD2345CF&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai= este un amplificator de semnal GSM uite aici datasheetul lui http://dl.transfer.ro/transfer_ro-15may-ff6c9f001d.zip Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Ce consum are?Am intrebat cit se poate de clar! Daca vrei sa fii ajutat - RASPUNDE! Link spre comentariu
Vizitator ockty Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 ti-am dat datasheetul ca te pricepi mai bine si te poti uita exact la ce trebuie.cred ca ascesta este Input power Pin 10 dBm Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 cred ca ascesta este - Input power Pin 10 dBm Daca ala e curentul de alimentare, atunci poti utiliza o rezistenta de 71,5pF cu un condensator de 2,3uH. Spor la treaba! Link spre comentariu
Vizitator ockty Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 nu trebuie sa faci misto de astaasta e motivul pentru care am postat in sectiunea de incepatoriregulamentul precizeaza clar "Oricat vi s-ar parea de stupide intrebarile, va rog sa dati raspunsuri pertinente. Va rog sa luati in considerare ca exista oameni care vor sa invete electronica, nu toti ne-am nascut invatati. Daca trimiteti vreun user la cartea de fizica, va rog sa o faceti elegant, nu in bataie de joc." Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Daca vrei sa inveti, citeste aici viewtopic.php?f=66&t=48955 pina nu apuci sa distrugi vreo componenta scumpa.Da are un consum constant ...Credeam ca stii ce vorbesti! Link spre comentariu
nightmare Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Eu chiar nu stiu ce ai putea sa faci la nivel de incepator cu un integrat in format SMD si mai ales cu amplificatorul asta. Si daca te uitai atent in datasheet scrie mare "For 3.5 V nominal battery use" deci nu vad de unde 2,4 si de ce fix 2,4 cand se poate alimenta lejer si la 3,5 si la 5 V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum