Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema aprindere gradata aplice 220V

Vizitator xti000

Postări Recomandate

Vizitator xti000

Salut !Cine se pricepe sa faca o schema electronica pentru a aprinde doua aplice de cate 35W astfel incat sa evit socul acela de tensiune/temperatura care arde filamentele asa repede. M-ar interesa ca aprinderea sa se realizeze gradat si sa se ajunga la putere maxima cam in 1-1.5 secunde.Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

1

• bolek

1

• unGuru

1

• 8 luni mai târziu...
Vizitator xti000

Fac un update la topic, si in acelasi timp un apel la voi, pentru ca ieri, cand am aprins lumina, o bubuit o aplica de aia de aproape am facut pe mine... :binky: s-au imprastiat cioburi in toata baia, si mi-a crapat gemuletul de protectie de la fasung...Help! :prayer:

Link spre comentariu

Incearca un inrush limiter in serie (limiteaza curentul de start), ar trebui sa se gaseasca la magazinele de componente electronice. Alege valoarea in functie de curent (in cazul tau, 35/220 = 0.16A).

Link spre comentariu

Daca folosesti spoturile in baie, cred ca umiditatea/aburii din baie sint motivul principal pentru care se ard becurile. In general, in baie sint indicate surse de lumina "reci" (neoane, becuri economice etc). Chiar daca montezi "soft start", tot va aparea contradictia dintre suprafata super-incalzita a becului si vaporii de apa din aer.

Link spre comentariu

baga repede vreo 1-2 termistori de pe alimentare ( poate chiar 3, vezi tu cum iese bine ) din sursele atx ( sunt ca niste pastile albastre cca 1 cm diametru ) in serie cu becu si iesi de 10 ori mai ieftin ca orice alta solutie !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări