Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parametri difuzor rusesc

Yoshiro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yoshiro

3

• felixx

2

• remus68

2

• c_anicai

2

Top autori în acest subiect

Dupa cum arata difuzoarele, nu au mai mult de 10 w. Seamana un pic cu cele cehoslovace. Daca vrei mai multe informatii, gasesti in revista " Radio" de pe site-ul Ham Radio.Ru 73 Petrica YO8CDQ

Link spre comentariu
Vizitator mihai.cuculici

Sunt difurile de medii din boxe rusesti Amfiton seria AC 75,100, 150. In fapt difuzoare de banda larga, utilizate ca traductoare de medii. Calitate deosebit de buna, sasiu aluminiu turnat, membrana foarte usoara in profil parabolic, spl mare raportat la diametru. Greu de depasit de produse cu fite.

Link spre comentariu

In fapt difuzoare de banda larga, utilizate ca traductoare de medii. Calitate deosebit de buna, sasiu aluminiu turnat, membrana foarte usoara in profil parabolic, spl mare raportat la diametru. Greu de depasit de produse cu fite.

Hmmm....ma-ndoiesc sa fie asa.In afara de sasiul de aluminiu turnat,erau deosebit de tari la suspensii,mai ales pentru un dif de medii.Tin minte ca inlocuisem tweeterele la vremea aceea (se intrerupse-se folia in mai multe locuri) si impresia mea nu a fost prea buna despre ele....per total.Cat priveste difuzoarele cu fite.....depinde la ce segment de difuri privesti.
Link spre comentariu
Vizitator mihai.cuculici

Personal am comparat acest difuzor cu similare, produse de firme situate spre varful ierarhiei ( pe criteriul pretului ). Rezultate superioare in favoarea celor rusesti. Ca ansamblu in schimb, trebuie sa recunosc ca Amfiton nu s-au ridicat la nivelul Radiotehnika, seria S.

Link spre comentariu

difuzoarele au 20wati 4 sau 8 ohmi, pentru medii.sunt de o calitate destul de slaba, bobina de multe ori agaţă, am 4 buc aruncate prin magazie, m-am săturat să le tot rebobinez.La fel sunt şi difuzoarele de inalte de la incintele amfiton, doar cele de bass merg cât de cât.dar in pezent sunt altele de calitate si mai slaba, iar randament si mai scăzut, cele de fabricaţie chinezească care se găsesc de obicei sub numele cobra şi notate cu zeci de vaţi.Eu le-am inlocuit pe cele de medii cu o pereche philips de 15 waţi de care sunt mulţumit chiar dacă puterea e mai mică.

Link spre comentariu
Vizitator mihai.cuculici

Scuze daca sunt off-topic. In ce consta calitatea slaba in afara faptului ca agata? ( fiind vorba de difuzoare rebobinate nu se poate acuza constructia originala ) . Poate ma edific si eu, si-mi corectez impresiile. Alaturarea cu difuzoarele chinezesti e de-a dreptul interesanta. Multumesc.

Link spre comentariu

normal ca inainte de a fi bobinate acele difuzoare au fost noi.calitatea execuţei lasă de dorit, după caţiva ani gofrajul s-a desprins datorita îmbătrânirii adezivului, apoi a apărut scârţâiturile, la final a cedat bobina (la alte difuzoare nu am vazut astfel de fenomene). Amplificatorul duce numai 40 waţi max pe canal şi nu cred că a cauzat defecţiunea.De asemeni difurile de înalte de la amfiton au membrana din plastic la care mai apar deformaţii din cauza căldurii şi foarte des se rup firele de la bobină. In acest caz erau difuzoare romanesti provenite de la incinte de 35 wati cu doua cai, cu membrana neagra de panza intarita care erau mult mai bune.De bas care are aprox 75 waţi sunt oarecum mulţumit dar a trebuit să relipesc de gofraj partea centrala a membranei, si conul de hartie de buretele elatic de pe margini tot din cauza adezivului prost folosit in procesul de fabricaţie. Basul mai merge încă.Ca randament e ok, comparativ cu alte difuzoare, dar ce am pus în loc merge mult mai bine chiar daca are numai 15 wati, exact modelul pot vedea numai dupa ce desfac din incinta unul.

Link spre comentariu
Vizitator mihai110

salut !ti le cumpar eu si scapi de problema..,am boxe amfiton Ac 75 - 150, si-mi trebuie un dif din ala..cat ceri pe ele?.. ( lasa mesaj PM) multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări