Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate modifica sensibilitatea?

oficemircea

Postări Recomandate

Vizitator xena

Am inteles ca te deranjeaza mai degraba diferentele de sensibilitate fata de acel intek.... Si eu am observat (folosesc aceeasi statie ca si tine) diferente semnificative de sensibilitate fata de un Midland Alan 18 de exemplu, dar prefer sa pastrez Jopix-ul deoarece a fost foarte usor de modificat si acum scoate 15W la emisie cu un IRF510 ca tranzistor final RF. Daca tu doresti mai degraba sensibilitate de receptie si preampliful nu te ajuta (bizar de altfel...), nu iti ramane altceva de facut decat sa o vinzi si sa-ti iei alta cu sensibilitate mai buna.

M-ar interesa si pe mine marirea puterii la 15 W. Poti sa postezi schema de modificare aici sau eventual pe pm. Multumesc anticipat.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• oficemircea

6

• gica70

4

• Flor

2

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Vizitator kandrrei

am ales sa postez aici ca sa nu mai deschid alt topic. am si eu un jopix omega care are canalele deblocate< asa am cumparat statia> adica in loc sa am 40 de canale, pe fiecare canal, daca apas butonul de ch9 imi trece din 22c de exemplu in 22d, in loc sa ma arunce in canalul 9. vreau sa ii blochez la loc canalele sa fie 40 iar butonul de ch9 sa faca ce e destinat sa faca.

am mai citit pe net si toaqta lumea spune ca tre sa pun jump-erul pe cei 2 pini de pe spatele placii cu afisajul. am pus jumper dar nimic, tot o sumedenie de canale am.

mentionez ca e modelul cu 2 pini pe placa respectiva nu cu cea cu 3 pini. sapand mai adanc am gasit o poza destul de vaga pe un forum din spania care arata ca tra sa pun un fir intre unul din pinii aia doi si undeva pe placa, dar unde???? nu stiu. asta e poza

http://garaje.ya.com/fscarmona/reformas/jopix/jopix%20omega/jopixOMEGA.htm

ma poate ajuta cineva, va rog frumos, cu aceasta informatie sau eventual daca e din bucuresti cu modificarea practica.

multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator ct04tom

sall am si eu o problema cu un jopix omega...adica mai exact este oprita din potentiometrul intrerupator, dar pe display arata fel si fel de minumatii si este blocat, se stinge numai atunci cand o deconectez de la sursa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări