Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UN SISTEM DE ALARMA MAI NECONVENȚIONAL

Vizitator CosminPopa

Postări Recomandate

Vizitator CosminPopa

Am analizat teoretic mai multe solutii si cel mai usor de implementat pare cel cu firul, pentru elimnarea alarmelor false. In zona sunt animale mari care se scarpina de gard, etc.

Va multumesc pentru atentie si propuneri.

Totusi ideile nu sunt rele.

Daca vreti saintram in detalii petru proiecte mai futuriste, as vrea sa vad ce puteti legat de subiectul urmator.

GARD VIRTUAL - pentru animale mare, precum vacile, caii, etc.

http://www.abc.net.au/ra/innovations/st ... 980547.htm

http://www.csiro.au/science/Virtual-Fen ... oject.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

5

• gica70

4

• bogdan_

3

• E_manuel

3

Capacitiv ar fi si nesigur si instabil in functionare. Pe lungimea aceea de 2 Km de gard apar foarte multe variabile. Pana si umiditatea si PH -ul solului pot diferi pe aceasta lungime.De fapt firul nici nu este nevoie sa fie izolat, acel gard nu este o dreapta, ci o bucla inchisa, deoarece delimiteaza un perimetru.El doar asigura un contact ferm baza-emitor. Teoretic si gardul in sine ar face acelasi lucru, insa este mult mai greu sa se obtina un circuit inchis dintr-un gard de plasa.

Eu ma gandeam la o solutie rezistiva nu capacitiva, adica un capat al gardului il legam la pamant prin stalp, un alt stalp este referinta (adica legat tot la pamant) si prin pamant si gard se va inchide circuitul care va fi supravegheat. Practic e vorba de 2 rezistente legate in serie (una a pamantului si alta a gardului). Am vazut (si eu am folosit acasa) plasa de gard imbracata in plastic (de culoare verde)..Aceasta plasa se poate adauga la gardul existent pe post de ...senzor (cum am explicat mai sus; de ex. sprainaltare cu 10cm).
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mda,complicate metodele propuse si nu dau roade de vreme ce pot aparea alarme false datorita intemperiilor etc, si nu cred are omul chef sa iasa la 2 noaptea afara degeaba.Pe de alta parte treaba cu conductorul ori gardul folosit pentru a inchide un circuit nu merge,nu da roade de vreme ce tot mai multi tigani cu nici 4 clase terminate fara minime informatii de electricitate au reusit recordul de a se racorda la reteaua electrica de la stalpii de electricitate,intelegeti voi caci nu e bine sa dau detalii cum poate fi pacalit sistemul cu fir prin gard ori gardul folosit drept conductor,asta ca unii sa nu ia informatii nu mai bune de hack. O rezolvare destul de buna costa niste bani prin urmare recomand plingere la politie de cate ori se fura din acel gard,plingerile la politie nu dau bine nerezolvate si unii nu pot avansa deci e de ajuns unul sa fie prins iar restul daca sunt si altii se vor calma. De asemenea cu sume mici puteti face niste panouri care sa para serioase dar pe care sa scrie "Atentie Gard electrificat,pericol electrocutare" unde evident nu se electrifica gardul pentru ca desi este la limita legalitatii daca cineva este electrocutat de la acest gard sunteti direct raspunzator in fata legii si cu dosar penal.Se stie bine ca copii se pot electrocuta la cativa miliamperi,caii de exemplu se pot electrocuta foarte usor,sunt oameni care sufera de inima de exemplu insuficienta mitrala si un mic soc electric le poate provoca instantaneu stop cardiac si nu cred doriti astfel de probleme in viata asta. Mai merg ceva camere false si totusi una buna sa inregistreze nu ar fi rau pentru probe dar aveti grije ca in vederea camerei sa nu includa si domeniul public ( dupa proprietatea dvs.) ci doar curtea dumneavoastra altfel aveti nevoie de autorizatii. Cand vine vorba de sustras omul in foametea lui este foarte inventiv si ingenios,cand sunteti linistit la dus poate altii 7 zile din 7 se gandesc cum sa insele sistemul de securitate,daca nu e bine conceputa investitia nu merita aruncarea efectiva a banilor si-o munca inutila.Nu va aruncati cu...aruncarea sumelor de bani prin forum asa in necunostinta de cauza,s-ar putea sa ramaneti si fara sistem de alarma neconventional si fara bani ori primiti un sistem marca X pe care chiar si nea Gica de peste drum ar putea sa-l faca la cost de o bere.

Link spre comentariu

E_manuel scrie :

"Se stie bine ca copii se pot electrocuta la cativa miliamperi,caii de exemplu se pot electrocuta foarte usor,sunt oameni care sufera de inima de exemplu insuficienta mitrala si un mic soc electric le poate provoca instantaneu stop cardiac si nu cred doriti astfel de probleme in viata asta."

Cititi cu atentie de la inceput acest topic, nu este vorba de electrificarea gardului, sursa de tensiune este autonoma (baterii/acumulator, deci cativa volti !) si s-au discutat solutii tocmai pentru obtinerea unui consum

cat mai redus din acestea !

Link spre comentariu

Scopul alarmei (conform cerintelor celui care a creat topicul) este :

"să transmită un semnal sonor la o altă stație aflată la 1 km... și care să mă avertizeze că firul a fost tăiat, dacă circuitul se întrerupe.

In acest fel voi putea prinde hoții deoarece încercând să taie plasa ei vor trebui să taie și firul, sau nu vor mai tăia gardul știind că se vor da de gol"

Simplu ca buna-ziua, nu electrificarea gardului este solutia !

Link spre comentariu

Am citit intreg topicul,era vorba de niste panouri care avertizeaza Gard electrificat dar fara ca acesta sa fie, o metoda care ar putea speria persoanele care ar atenta la taierea acelui gard.

Link spre comentariu

Păi, vorba dvs., ţiganii "alfabeţi" (şi nu neapărat doar ei) s-ar putea să aibă mari

probleme cu cititul şi astfel acele "sperietori" să nu aibă deloc efect. :da

În plus, şmecheri cum sunt, şi-ar da seama rapid că nu-i decât o păcăleală...

Ideea de bază era ca la întreruperea circuitului să poată fi avertizat proprietarul.

Păcat că nu ştim cum (dacă) a fost rezolvată problema, cel care a creat topicul

nu a mai dat nici-un semn de viaţă...

P.S. V-aş sugera să renunţaţi la acel citat al lui viobio, unii mai puţin subtili

s-ar putea să-l înţeleagă greşit...

Link spre comentariu
Vizitator vali1

Salut. sisteme mai neconventionale pentru aceste sisteme nu exista, exista numai sisteme de inalta securitate, prin linie inductiva, solutie folosita numai in obiective cu destinatie speciala. Oricum solutia este destul de eficienta, dar si costul pe masura.Daca dispui de malai orice se poate face.In rest , improvizatii care sa fie "safe", eficiente si low cost - nici o sansa sunt numai utopii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Din pacate nu poate in Romania,daca un animal ori o persoana sufera de urmari din atingerea gardului ori chiar survine moartea posesorul gardului este acuzat de ucidere din culpa,nu recomand asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări