Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valori condensatori

Postări Recomandate

Trebuie sa schimb intr-un tv niste condensatori si n-am gasit exact ce voiam: 47 uf 25 v ----am gasit la 50 v47uf 16 v ---- am luat tot la 50v 100uf 50v nepolarizat ----- am luat 2 polarizati la 220 uf pe care o sa-i pun in serie , o sa iasa cam 120uf , are ceva ?Voltajele ridicate de la primele si capacitatea mai crescuta la al 3-lea ar putea influenta functionarea tv-ului?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dre

2

• Relav

1

• ghimpe--

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Trebuie sa schimb intr-un tv niste condensatori si n-am gasit exact ce voiam: 47 uf 25 v ----am gasit la 50 v47uf 16 v ---- am luat tot la 50v

Este chiar mai bine, acea inscriptie semnifica voltajul MAXIM la care poate lucra acel condensator. Daca cel original era la 16/25v si a mers "fara probleme" cel la 50v o sa mearga mult mai "relaxat" :da
Link spre comentariu

Daca pui condensatori la tensiune mai mare e chiar foarte bine ( numai sa ncapa ca dimensiuni). Cel nepolarizat de 50 uF daca il inlocuiesti cu unul de 120 nu stiu daca este bine. Depinde ce rol are. Dar eu ma indoiesc ca ai gasit in tv condensator de 100 uF/50 V (nepolarizat ??) . Daca este asa cum ne spui pentru a obtine un condensator nepolarizat legi cei 2 condensatori de 220 uF inseriati + cu + sau - cu - .

Link spre comentariu

Cond electrolitici au toleranţe mari, peste 20%, mai ales în plus, care poate atinge şi 50%, aşa că o diferenţă teoretică între 100 şi 110uF (220uF:2) e nesemnificativă.

Link spre comentariu

Da asa este , primii condensatori, vor merge bine la 50 volti, dar cel de 100 mf nepolarizat este bine sa mai citesti odata valoarea, ca sa poti primi un raspuns mai clar. 73' Petrica YO8CDQ

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări