Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS folosit la alimentarea unui apartament! Constructie!!

Cilibiu

Postări Recomandate

Acum hai sa iti zic ce am inteles,>>>> Deci , tensiunea de la baterie 24V trece printrun etaj phus-pull 2 tranzistori sau cate 2 in paralel pentru puteri mai mari, adik in cazul meu, iar din acestia ajunge in traful de fertia sa zicem undeva la 50KHz-100KHz, la iesirea trafului coper am tensiunea de 300V care este redresat de o punte rapida, de aici am 300V CC, la care trece printro punte H sau FULL-BRIDGE care este comandata de un ansamblu-controler, care imi face semnalul din CC in CA 50hz, iar acest semnal este posibil sa fie Dreptunghiular.Am inteles bine?Semnalul triughiular nu afecteaza aparatele de consum cazinic? adik fata de SINE-WAVE, sau parca le zicea la UPS, TRU-SINE WAVE! cred :nas: Eu asta am inteles!Vreau sa ma corectezi daca am gesit si unde! Dupa parerea mea cred ca am inteles bine deoarece exista logica in ce am inteles ... acum .... sa vad daca confirmi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 138
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

60

• Dr.L

34

• stefan_k

10

• nel65

4

Top autori în acest subiect

forma curentului de la iesirea din puntea H nu are profil triunghiular ci doar ce am mentionat mai inainte,adica sinus pur , sinus modificat sau dreptunghiular iar dintre acestea se folosesc doar primele doua (in anumite cazuri -sarcini puternic inductive -se foloseste doar sinus pur)

Link spre comentariu

Si pe iesire sunt condensatori de 400v? Si puntea H? Daca da,principiul explicat e cel corectDar daca nu,adica la iesirea trafului in comutatie sunt doar niste filtre (mici bobine,condensatori) si apoi priza,principiul e altul:Semnaul care intra in traf (comutat de tranzistorii push-pull din primar) este de frecventa mare (~50kHz) dar modulat in 50Hz,exact ca la amplificatoarele audio in clasa D

Link spre comentariu

Semnaul care intra in traf (comutat de tranzistorii push-pull din primar) este de frecventa mare (~50kHz) dar modulat in 50Hz,exact ca la amplificatoarele audio in clasa D

ASta vreau sa inteleg, cum poti modula 50khz in 50 hz, condesatori nu are, are doar niste diode paralel serie, iar mai departe nu am putut gasi deoarece este 2 layer si merge pe sub componente si perd firul!Dar as vrea sa stiu cum moduleaza 50khz in 50hz, o schema daca sar putea! :nebunrau:
Link spre comentariu

pana la urma ai mai facut ceva cu ups-ul de apartament sau ramane la stadiul de teorie?Te intreb pt. ca la practica te pot ajuta si eu.

Link spre comentariu

Ups il am , trebuie sa imi mai aduca prietenul meu o baterie, una o am.Iar daca citeai toate posturile vedeai ca am facut rost de unul si sunt si poze cu el.Exact cum a zis si Dr.L mai bine il iei gata facut de cat sa te mai chinui sal faci!Nu ca nu as fi vrut sal fac dar daca am gasit unu moka de la un prieten care nu stia ce este si mi la dat pentru piese de schimb! :da Ce rost mai avea sa fac de la "0"!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Prima parte din ce ti-a spus Nel e corecta (conversie 24V cc in 300V cc). Tranzistoarele de pe iesire sunt cele care realizeaza "sinteza" "sinusoidei", aplicand impulsuri modulate in durata (similar unui amplificator clasa D), curentul fiind filtrat cu 1-2 inductante, care vor opri cea mai mare parte a componentelor de frecventa inalta) (se vad in fotografii, atat transformatorul, redresoarele de pe iesirea de 300 de volti, precum si cel putin o bobina de filtraj a iesirii.Chestia e ca la dimensiunile acelor componente eu vad o putere de iesire de ordinul a 100-400W.Principiul se foloseste pentru obtinerea unei iesiri cat se poate de apropiate de sinus (pentru consumatori sensibili la acest aspect), pana la puteri de ordinul mai multor kW.UPS-urile ieftine, destinate calculatoarelor pot fi cu iesire dreptunghiulara, majoritatea electronicelor fiind alimentate prin surse in comutatie care oricum, redreseaza reteaua, deci functioneaza si cu curent continuu, si cu alternativ dreptunghiular (monitoare, unitati, imprimante, dar si "becuri economice" si lampi fluorescente cu balast electronic).Consumatori "pretentiosi": masini electrice de curent alternativ (aici intra si transformatoarele pe tole!),(motoare cu condensator, cum au de exemplu pompele din centralele termice!). Poate mai aveti un pick-up (sunteti pasionat de discuri, de "sunetul de vinil"...), si alea au, majoritatea motoare sincrone.De aceea am spus "incepeti prin a defini foarte bine problemele pe care trebuie sa la rezolvati".Iar referitor la functionarea centralei termice: locuiti intr-un apartament chiar atat de prost izolat ca se raceste in pauza de 6 ore cat ati avut cea mai lunga pana??! Necesitatea unui UPS pentru pompa apare mai urgenta pentru cazanele pe lemne, la care oprirea circulatiei apei inseamna ajungerea la fierbere a apei din cazan...Spor!

Link spre comentariu

Izolatia termica chiar acum 2 zile am terminato!Cea mai lunga pana de curent cred ca a fost de vreo 10 ore poate chiar mai mult! Nu imi mai aduc bine aminte, mai ales ca curentul a cazut pe la 4 dupamiaza! si stiu ca ia dat drumu pe la 2-3 dimineata!Deci eu nu am de unde sa stiu ce pana de curent va urma si de cat timp, dar totusi vreau sa fiu pregatit!

Link spre comentariu

@blazeu -doar UPSurile care sunt online (dubla conversie) merg asa,celelalte..nu. Vezi posturile anterioare,am explicat sistemul. Si da,numai de iesire pur sinus vorbesc (asa arata pe osciloscop...)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Dupa mult timp de stat prin beci (UPS), mam hotarat sa continui unde ramasesem ultima oara!Am cumparat 2 acumulatori de 12v/7,5Ah ca sal pun un pic in fucntiune!Am un radiator tip carcasa care se potriveste numai bun pentru acest UPS!Am alimentat UPS provizoriu sa vad daca mai functioneaza si am facut mici masuratori.Am un multimetru care masoara si frecventa! minim 10hZ max 20khz, am masurat frecventa la iesirea UPS fara consumator si Se pare ca este cam undeva la 700hz, adik variaza de la 689-702, cam asa!Mi se pare ca este cam mare frecventa fata de ce am eu nevoie, cred ca era folosit doar pentru calculatoare, ca pana la urma tot redresa tensiunea si cam tot acolo ajungea!Mam gandit sa redresez tensiunea care iese din ups si dupacea sa o trec printro punte H cu un controler de la un invertor de masina din 12V in 230V 50hz, doar ca in loc de traf pun consumatorul iar in loc de alimentare +12V sa pun +250 260V!Ce ziceti?Voi ce sfaturi miati da? Este posibil ca frecventa sa o ia razna fara consumator?Inca nu iam montat nici un radiator ca sa pun un consuamtor, dar ce fel daca ramane tot aceasi frecventa!?Iar din UPS se aude un tiuit dar nu de 50hz mise pare ca este mai mic cam la 10hz sau poate mai mic!Intra in limitare ca nu are consumator?Pozele cu el sunt cateva pagini mai inapoi!

Link spre comentariu

50Hz modluat la o frecventa mare?? Pai cei 50hz este tot o frecventa, o frecventa mica modulata de o alta frecventa mare?Eu nu am auzit asa ceva pana acum!O sa arunc o privire sa vad ce gasesc!

Link spre comentariu

Dar radioul cum crezi ca functioneaza? :nebunrau: Nu ai o frecventa mare (Mhz in fm) modulata in audio (30Hz-15kHz)?Nu ti-am zis in topic ca upsul tau functioneaza ca un amplif in clasa D? Si alea cum functioneaza?...NU te mai indoi atata,masoara corect mai bine!Si zici ca n-ai mai auzit de asa ceva pana acum...pai e perfect logic,ca doar nimeni nu s-a nascut invatat!Vezi formele de unda ale unui amplif in clasa D ca sa intelegi despre ce e vorba...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări