srdjan Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 salutare! am primit ieri o rola generoasa de fludor fara plumb de 0.5mm si am zis sa incerc pentru ca pana acuma am folosit doar 60/40%. stiam si chiar am remarcat ca temperatura trebuie ridicata "ochiometric analizand" cam cu 50 de grade C. si la incarcaturi serioase se lucreaza destul de greu. totusi ce am remarcat este ca negresit fiecare lipitura care o fac este perfect lucioasa, piramida frumoasa, dar cam la o secunda de la luarea varfului devine aproape mata suprafata. am testat lipiturile si sunt foarte bune dar mie imi placea luciul si curatenia cu care lucram. problema mea: oare acea schimbare de luciu imi semnaleaza o tehnica gresita sau e absolut normal? mentionez ca nici o lipitura nu a fost rece sau miscata. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 oare acea schimbare de luciu imi semnaleaza o tehnica gresita?Nu. Asa se comporta cositorul fara plumb, in momentul in care se intareste devine mat, nu ramane lucios ca cel cu plumb.Lucrez cu acest tip de cositor 8 ore pe zi, deci vorbesc din proprie experienta. Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 ok, merci mult, m-am linistit Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 O porcarie infecta acest fludor fara plumb, dupa cativa ani staniul beta se transforma in staniu alfa(retea cristalina instabila)si lipituri reci -garla.... Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 solutii @home la problema asta exista? oricum nu am pretentii la o asemenea fiabilitate de la creatiile mele dar daca o sa am vreodata sper sa-mi amintesc si sa fac cu ce e bun exista zvonuri sa se retraga de pe piata rolele cu Pb sau doar se interzice comercializarea de produse continând Pb? Link spre comentariu
zal Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 S-a mai discutat despre asta, parcă la bodegă, aşa la prima mînă se poate folosi mai mult sacîz ca să acopere lipiturile. Link spre comentariu
mihaih Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 O porcarie infecta acest fludor fara plumb, dupa cativa ani staniul beta se transforma in staniu alfa(retea cristalina instabila)si lipituri reci -garla....in documentatiile pe care le-am gasit, se spune ca fenomenul apare sub temperatura de 13.2 grade C (tin pest)nu imi este clar, exista aceasta degradare si peste aceasta limita de temperatura? sau este declansata de variatiile de temperatura, chiar daca depasesc 13.2 C? Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Sub temperatura de 18-20 grade, cositorul(staniul) incepe sa se transforme intr-un praf gri, care poate reveni in starea initiala prin incalzirea la 40 grade., temp. la care revine instarea romboedrica.Mai bine inlocuiau staniul cu indiu, decat sa scoata din aliaj plumbul... Link spre comentariu
djx700 Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Se mai gaseste fludor cu plumb ceva de calitate? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Da, chiar pe acest forum la bella. Eu am cateva luat cateva role si este foarte bun pentru ce lucrez acasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum