Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

priza de net

viorelwio

Postări Recomandate

salutare am si eu o problema vreau sa pun prize de net in toate camerele din casa . am bagat in pereta cablu de net in 8 fire colorate am legat prize de net in paralel in fiecare camera si nu merge a mai facut in trecut treaba asta si a mers dar acum nu marge poate ma ajuta si pe mine cineva :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boederyakumo

3

• yo9hnf

2

• viorelwio

2

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

Şi cablul de la provider e şi el în paralel cu toate celelalte? :rade:

Cum adica ai legat prizele in paralel? Fiecare cablu de la priza ar trebuii sa se conecteze intr-un switch....

Asta într-o lume normală, nu în Ro. :limb:
Link spre comentariu

Cum adica ai legat prizele in paralel? Fiecare cablu de la priza ar trebuii sa se conecteze intr-un switch....

eu sunt abonat rds/rcs si primesc semnal printrun cablu gros cu axial cam la fel cu cel de tv si am la el un modem care imi scoate semnal pe cablu co 8 fire si lam conectat in reteaua din perete pe care am facuto dar nu merge
Link spre comentariu

Pe langa subiect....Mi-a zis un prieten ca are in camin doua cabluri de net si la ambele au spliter ....folosesc 4 calculatoare, doua in paralel si iar doua in paralel.Cum naiba se adreseaza IPurile la alea?Later :COAXIAL si este de TV

Link spre comentariu

Pe langa subiect....Mi-a zis un prieten ca are in camin doua cabluri de net si la ambele au spliter ....folosesc 4 calculatoare, doua in paralel si iar doua in paralel.Cum naiba se adreseaza IPurile la alea?Later :COAXIAL si este de TV

Spliterul este de fapt ruther sau cum au spus colegii switch, daca vrei sa mergi pe ruther e ok, pachetele se vor ruta pe calculatoare prin protocolul dhcp sau (automatic adress ip) pe cand la switch ip-urile pe fiecare calculator trebuie alocate pentru ca la un moment dat serverul de la provider o sa-ti opreasca transferul de pe protocolul dhcp si no sa mai trimita pachete decat cand are el chef.Daca ai modem si ruther cu mai multe iesiri atunci iesi cu cablu utp de pe fiecare iesire inspre fiecare calculator dar cu 123si6 la mufare peer to peer si pui protocolul dhcp si o sa mearga.Probabil providerul tau merge pe sistemul cmts si modem de cablu.
Link spre comentariu

1. viorelwio dupa modem instaleaza un switch/router. cere ceva detalii la provider despre treaba asta.2. yo9hnf nici eu nu prea imi explic cum e posibil dar la scoala se folosea o solutie mai ciudata:pe un UTP "veneau" 2 IP-uri din SW, 2 perechi torsadate + 2 perechi torsadate.

Link spre comentariu

1. viorelwio dupa modem instaleaza un switch/router. cere ceva detalii la provider despre treaba asta.2. yo9hnf nici eu nu prea imi explic cum e posibil dar la scoala se folosea o solutie mai ciudata:pe un UTP "veneau" 2 IP-uri din SW, 2 perechi torsadate + 2 perechi torsadate.

Pe un singur cablu utp se poate sa se conecteze la un switch 2 calculatoare care au 2 ip-uri diferite primul se conecteaza pe prima pereche iar al doilea pe urmatoarea pereche.Sw nu aloca ip-uri, ip-ul se aloca de provider din sever.Pe un sw de 24 de porturi de ex se pot conecta 24 de calculatoare dar fiecare cu ip-ul lui.Pe un ruther cu 4 iesiri se conecteaza 4 utilizatori si se seteaza rutherul cu ip-ul dat de provider iar calculatoarele se seteaza cu protocolul dhcp.
Link spre comentariu

Initial credeam ca e vorba de retea BNC cu cablu coaxial, ulterior mi-am dat seama ca editul tau era o corectare a autorului topicului... mi-am adus aminte cu drag de prima retea facuta de mine :)
Link spre comentariu

De acum voi sterge toate comentariile in care se abereaza.Asta este un forum de electronisti si tehnica deci nu merge cu "mama omida".Sa incepem cu:router != rutherdhcp-ul nu este un protocol de rutare, dhcp-ul vine de la Dynamic Host Configuration Protocol, si ce face protocolul asta dinamic de configurare a hosturilor? pai seteaza pe calculatoare (dhcp clients) ip +plus alte "chestii"(subnet mask,dns-uri etc).Acuma sa raspund si la intrebare.In functie de cate prize ai exista doua posibilitati: 1.Tragi toate cablurile prin pereti pana intr-un punct comun si daca ai mai putin de 4 cabluri(prize) le bagi intr-un router care are mufa cu wan ocupata de cablul care este conectat cu modemul ala cu cablul coaxial. 2.Tragi toate cablurile prin pereti pana intr-un punct comun si daca ai mai mult de 4 cabluri (prize) toate acele cabluri vor fi bagate intr-un switch din acel switch te conectezi cu un cablu utp la router pe una din porturi marcate cu (LAN ) daca exista acest marcaj , si router-ul sa fie conectat de asemenea prin cablu utp la modem.Nu conectezi cabluri in paralel decat daca esti sadic, pentru interconectarea diverselor echipamente se folosesc dispozitive specifice (switch,bridge,hub,router etc).

Link spre comentariu

dhcp-ul nu este un protocol de rutare, dhcp-ul vine de la Dynamic Host Configuration ProtocolAsa este, dar explicatia deja a fost data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări