Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tda2040 in punte

vlasin_alin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• mariobe

3

• vlasin_alin

2

• yo9hnf

1

Top autori în acest subiect

Eu am conectat şi TDA2052 în punte aşa cum este în schema de mai sus (mă refer la cea fără defazor) şi a rezultat un amplificator rezonabil pentru casă... Păcat că l-am vândut... de abia mai târziu am realizat că se ridica la un nivel acceptabil...P.S.: Îi făcusem şi divizorul rezistiv pe intrare întrucât îl alimentam cu tensiune simplă (aproape 48V), nu aveam nevoie de izolaţie între capsulă şi radiator, se răceau bine, fără condensatori pe işire pentru că erau legate în punte..., o variantă pe care o recomand cu căldură celor care doresc un amplificator simplu, suficient protejat, de aproape 55W curaţi.

Link spre comentariu
:rade: Tu chiar nu stii ce inseamna sa conectezi in punte doua amplificatoare, si de aia crezi tot ce vezi, dar fara sa treci prin filtrul gindirii!P=Upatrat/R - unde U este nivelul semnalului la iesire si R este impedanta difuzorului. Daca iesirile se "inseriaza" (in cazul conectarii in punte), atunci ai P=(2U)patrat/R. Cum este aceasta putere obtinuta in cazul conectarii in punte, fata de puterea obtinuta in cazul utilizarii unui singur amplificator? Ce intensitate ar avea curentul prin sarccina in cazula conectarii in punte fata de primul caz? Acum intelegi de ce in cazul conectarii in punte se utilizeaza o sarccina cu impedanta dubla fata de cazul utilizarii unui amplificator simplu, neconectat in punte?
Link spre comentariu

nu te pot contrazice4 (din pacate) dar iata ce scrie tipul asta""""In mod normal, un amplificator are sarcina (difuzorul/boxa) conectata la masa... un amplificator de 50W si sarcina de 8 ohm are pe iesire 20Vrms: P=V2/R=202/8=400/8=50WDaca conectam 2 amplificatoare, cu semnale defazate la 180 de grade... P=V2/R=402/8=1600/8=200Wrezulta o multiplicare cu 4 a puterii, de aceea se recomanda o sarcina cu valoare dubla a impedantei P=V2/R=402/16=1600/16=100W'""""]rezulta ca multiplica cu 4 ,nu?

Link spre comentariu

Nici nu aveai de ce sa mai intrebi inca o data! Nu e clar din formula de calcul a puterii? In cazul amplificatoarelor conectate in punte se utilizeaza o impedanta de sarccina cu rezistenta de doua ori mai mare, pentru a mentine la iesirea amplificatoarelor acelasi curent de sarccina ca si in cazul cind lucreaza singure, neconectate in punte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări