lucione_cip Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Nu am nici un proiect, totul este la nivelul de idee, de aceia am intrebat..... Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 Nu am nici un proiect, totul este la nivelul de idee, de aceia am intrebat.....sal,eu ma gandeam la o varianta asemanatoare cu icubatorul vechi rusesc cu intoarcere automata temporizata cu 4 rafturi Link spre comentariu
gogutu Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 se poate face si dintr-un frigider dar cel mai bine rezistenta(rezistentele)ar trebui prinse pe peretii laterali iar deasupra se va monta un ventilator pentru recircularea aerului si pentru o mai buna ventilatie se vor da cateva gauri in peretii laterali cu diametru de 8 sau 10 Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 22, 2010 Autor Partajează Postat Mai 22, 2010 se poate face si dintr-un frigider dar cel mai bine rezistenta(rezistentele)ar trebui prinse pe peretii laterali iar deasupra se va monta un ventilator pentru recircularea aerului si pentru o mai buna ventilatie se vor da cateva gauri in peretii laterali cu diametru de 8 sau 10sal,este o ideie buna de luat in calcul Link spre comentariu
Barti Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Am citit lucruri bune aici.Am lucrat citiva ani cu asa ceva,am construit si incubatoare.Parerea mea este:cine este interesat,sa uite de termostate electronice si sa faca rost de un contact fix,sau reglabil cu mercur ca sonda,restul e electric si nu are importanta.Cel mai importat este(pe linga toate celalalte)temperatura uniforma in tot spatiul incubatorului.(un ventilator si o aerodinamic a interiorului buna) Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 23, 2010 Autor Partajează Postat Mai 23, 2010 Am citit lucruri bune aici.Am lucrat citiva ani cu asa ceva,am construit si incubatoare.Parerea mea este:cine este interesat,sa uite de termostate electronice si sa faca rost de un contact fix,sau reglabil cu mercur ca sonda,restul e electric si nu are importanta.Cel mai importat este(pe linga toate celalalte)temperatura uniforma in tot spatiul incubatorului.(un ventilator si o aerodinamic a interiorului buna)salut! Da, intradevar, primul factor este tempertura in tot spatiul incubatorului iar cu termostatul pe baza de mercur am vazut la un incubator industrial si arata ca un termometru cu mercur si are un contct electric dar este foarte greu de achizitionat. Link spre comentariu
Barti Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Incubatoarele rominesti cu 60 oua toate au la baza termostat electronic.Placa termostat se gaseste in magazin(la MIVAROM cu 20 lei)insa ele nu sint stabile in timp!Am reparat f.multe,cine nu crede cele afirmate de mine sa masoare temperatura in interiorul incubatorului.Preferabil in timpul functionari,plin cu oua!Se masoara cu termometru medicinal temperatura in mijloc si in margine(la primul rind de oua).....nu o sa va laudati cu valorile obtinute!Atentie,sint unele tipuri care in mijloc sufla in jos,ele sint si mai proaste,diferenta margine-mijloc find si mai mare!La unele ajung la 1.5-2 C° Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Se masoara cu termometru medicinal temperatura in mijloc si in margine(la primul rind de oua).....nu o sa va laudati cu valorile obtinuteAceasta problema nu depinde de tipul termostatului ci de modul cum se face ventilatia in interiorul incubatorului. Link spre comentariu
gogutu Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 aici ai dreptate ,temperatura din mijlocul incubatorului difera fata de cea dinspre margine poate ajunge chiar la 1,5 grade diferenta.o solutie optima ar fi marirea elicei dar tot odata trebuie micsorata turatia motorului pentru a reduce uzura prematura a acestuia.recomandat ar fi sa se foloseasca motoare recuperate de la picupuri vechi pentru ca asa cum se stie au o turatie mai mica si pot functiona pe durate de timp mari.am in plan inlocuirea modulului electronic cu un termostat bimetal dar asta doar experimental pentru a vedea cat de stabil poate fi in timp Link spre comentariu
Barti Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Bimetalul nu e bun,sa nici nu incerci!Nu este indiferent ce tip de termostat folosesti!Cel mai bun este termostatul cu mercur in montaj electronic.Nu spun ca nu se poate lucra cu termostate electronice,doar ele nu sint stabile in timp si nici sigure nu sint.Ma refer la montaje simpliste ca cele din incubatoarele mici din comert(Rominesti)sau cel prezentat in acest subiect. Link spre comentariu
Barti Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Despre motor:intradevar,trebuie marit elicea,respectiv micsorat turatia la motor!Nu pentru a evita uzura....elicea mare oricit ar fi el centrat poate sa produca trepidatii.Asta nu ar fi indicat,in primul rind pentru ouale din incubator.Atentie:!problema principala este constructia cutiei,nu ventilatorul!Trebuie conceput o cutie,care le intoarce,amesteca aerul(ventilatorul trage aerul de jos in sus,in mijloc si le inpinge in margini,pina in josul cutiei) Eu problema aceasta am rezolvat cu pereti dubli.Cutiile acestea,tip lighean trebuie inlocuite.Inca odata,cel mai important este intr-un incubator temperatura uniforma in tot spatiul incubatorului !Sa nu uitati nici de umiditatea constanta,adaptata la faza de incubare. Link spre comentariu
Vizitator rflo Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Am construit si eu un incubator electric homemade. Daca ajuta pe cineva, chiar am scris cum l-am construit http://89.120.251.215/electronica/incub ... atorul.asp Link spre comentariu
gaby Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Foarte interesant. Link spre comentariu
Vizitator titast Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 Am realizat si eu o clocitoare home made acum cativa ani tot din doua "lighene" dar l-am taiat pe jumatate deoarece era prea inalta, intre timp am facut rost de cateva clocitori defecte si l-am luat doar cutia si l-am facut montaje si merg si acum.Eu am folosit o schema copiata dupa o clocitoare cumparata.Postez schema si cablajul desenata in paint dupa schema originala acum cativa ani si cablajul refacut acum in format .LAYDaca stergeti fisierele anexate, stergeti si subiectul, sa nu ne mai pierdem timpul ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum