Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

termostat incubator oua

doru tv

Postări Recomandate

Am realizat si eu o clocitoare home made acum cativa ani tot din doua "lighene" dar l-am taiat pe jumatate deoarece era prea inalta, intre timp am facut rost de cateva clocitori defecte si l-am luat doar cutia si l-am facut montaje si merg si acum.Eu am folosit o schema copiata dupa o clocitoare cumparata.Postez schema si cablajul desenata in paint :rade: dupa schema originala acum cativa ani si cablajul refacut acum in format .LAY

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru tv

13

• dan_mesterel

5

• lucione_cip

5

• gaby

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sal,cunosc montajul si eficacitatea lui,eu am incercat o simplificare si componente usor de gasit si in final merge ff bine,cu o toleranta de 0,1grade,si unde am vandut nu am avut reprosuri,partea de dizain e cam rea. :rade:

Link spre comentariu

Tot nu ai spus, ce imbunatatiri are "cablajul" din poza, fata de schema de pe hartie,postata de tine.Sunt mai multe piese acolo pe cablaj, decat in schema.Detaliaza un pic, sau este secret? :ras:

Link spre comentariu
Vizitator fim82

Salut baieti, rog frumos daca stie cineva sa imi recomande si mie un incubator mai bun gata facut pana in 300-400 ron sa ma ajute si pe mine, multumesc !

Link spre comentariu

La Metro gasesti este in jur de 100 roni. Vezi ca sant doua modele unu arata doar temperatura iar celalalt arata si umiditatea. Eu il am de 3 ani si nu am ce sa ii reprosez.

Link spre comentariu

Ma bate gandul sa imi fac pentru la anu' un incubator mare (acum am 3 si ocupa spatiu mult) dar nu stiu din ce anume sa il fac...l-as face dintr-un frigider mai vechi, sa folosesc doar cutia...dar nu am idee cum sa il fac... sa pun ventilatoare si rezistenta pe spate :nas: ...Daca a mai realizat cineva ceva de genu, il rog sa posteze, sau daca mai are vreunul vreo idee, e bine venita.

Link spre comentariu

Ouale se intorc din motiv termic (sa bata caldura pe toate partile) sau dintr-un motiv biologic?

De ce este necesara intoarcerea oualor in timpul pastrarii?

Pentru ca galbenusul este mai usor decat albusul si deci are tendinta de a se ridica, de la mijlocul oului spre coaja.

Daca lasam oul in aceeasi pozitie mai mult timp, “chingile” (salazele), care tin galbenusul ancorat in centrul oului, slabesc si, astfel, galbenusul se va apropia si, in final, se va lipi de coaja.

Si pentru ca pe suprafata galbenusului se gaseste viitorul embrion, acesta va avea de suferit sau chiar va muri, din cauza pierderii lichidului din apropierea sa, datorita evaporarii apei prin porii cojii oului.

Closca “stie” acest lucru si pentru a-l preveni, intoarce ouale cu ajutorul ciocului.

Articolul original: http://www.fermierul.ro/modules.php?nam ... nt&sid=493

Link spre comentariu

Ma bate gandul sa imi fac pentru la anu' un incubator mare (acum am 3 si ocupa spatiu mult) dar nu stiu din ce anume sa il fac...l-as face dintr-un frigider mai vechi, sa folosesc doar cutia...dar nu am idee cum sa il fac... sa pun ventilatoare si rezistenta pe spate :nas: ...Daca a mai realizat cineva ceva de genu, il rog sa posteze, sau daca mai are vreunul vreo idee, e bine venita.

salut,ai o ideie super si eu am in plan acest lucru,tu ce proiect de ansamblu ai?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări