lucione_cip Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Am realizat si eu o clocitoare home made acum cativa ani tot din doua "lighene" dar l-am taiat pe jumatate deoarece era prea inalta, intre timp am facut rost de cateva clocitori defecte si l-am luat doar cutia si l-am facut montaje si merg si acum.Eu am folosit o schema copiata dupa o clocitoare cumparata.Postez schema si cablajul desenata in paint dupa schema originala acum cativa ani si cablajul refacut acum in format .LAY Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 sal,cunosc montajul si eficacitatea lui,eu am incercat o simplificare si componente usor de gasit si in final merge ff bine,cu o toleranta de 0,1grade,si unde am vandut nu am avut reprosuri,partea de dizain e cam rea. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Tot nu ai spus, ce imbunatatiri are "cablajul" din poza, fata de schema de pe hartie,postata de tine.Sunt mai multe piese acolo pe cablaj, decat in schema.Detaliaza un pic, sau este secret? Link spre comentariu
gaby Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 O idee de intoarcere automata a oualelor. Are cineva idee cum masuram umiditatea, eventual daca are cineva o schema testata. Link spre comentariu
Vizitator fim82 Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Salut baieti, rog frumos daca stie cineva sa imi recomande si mie un incubator mai bun gata facut pana in 300-400 ron sa ma ajute si pe mine, multumesc ! Link spre comentariu
gaby Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 La Metro gasesti este in jur de 100 roni. Vezi ca sant doua modele unu arata doar temperatura iar celalalt arata si umiditatea. Eu il am de 3 ani si nu am ce sa ii reprosez. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 varianta asta e mai OK Link spre comentariu
gaby Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Am vazut si varianta asta da` parca imi place mai mult prima. Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 17, 2010 Autor Partajează Postat Mai 17, 2010 sal,aveti ceva foto? Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Ma bate gandul sa imi fac pentru la anu' un incubator mare (acum am 3 si ocupa spatiu mult) dar nu stiu din ce anume sa il fac...l-as face dintr-un frigider mai vechi, sa folosesc doar cutia...dar nu am idee cum sa il fac... sa pun ventilatoare si rezistenta pe spate ...Daca a mai realizat cineva ceva de genu, il rog sa posteze, sau daca mai are vreunul vreo idee, e bine venita. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Ouale se intorc din motiv termic (sa bata caldura pe toate partile) sau dintr-un motiv biologic? Link spre comentariu
nelu F Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Sa nu se lipeasca puiul de coaja oului. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Am inteles, multumesc. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Ouale se intorc din motiv termic (sa bata caldura pe toate partile) sau dintr-un motiv biologic? De ce este necesara intoarcerea oualor in timpul pastrarii? Pentru ca galbenusul este mai usor decat albusul si deci are tendinta de a se ridica, de la mijlocul oului spre coaja. Daca lasam oul in aceeasi pozitie mai mult timp, “chingile” (salazele), care tin galbenusul ancorat in centrul oului, slabesc si, astfel, galbenusul se va apropia si, in final, se va lipi de coaja. Si pentru ca pe suprafata galbenusului se gaseste viitorul embrion, acesta va avea de suferit sau chiar va muri, din cauza pierderii lichidului din apropierea sa, datorita evaporarii apei prin porii cojii oului. Closca “stie” acest lucru si pentru a-l preveni, intoarce ouale cu ajutorul ciocului. Articolul original: http://www.fermierul.ro/modules.php?nam ... nt&sid=493 Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 Ma bate gandul sa imi fac pentru la anu' un incubator mare (acum am 3 si ocupa spatiu mult) dar nu stiu din ce anume sa il fac...l-as face dintr-un frigider mai vechi, sa folosesc doar cutia...dar nu am idee cum sa il fac... sa pun ventilatoare si rezistenta pe spate ...Daca a mai realizat cineva ceva de genu, il rog sa posteze, sau daca mai are vreunul vreo idee, e bine venita.salut,ai o ideie super si eu am in plan acest lucru,tu ce proiect de ansamblu ai? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum