doru tv Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 salut.am o schema de termostat pt incubator de oua care aste pilotat de un integrat operational r741 inventie personala,functioneaza super cu o mica toleranta de +-1g am si construit doua incubatoare care au dat randament de 90% din 100 oua cam 90pui de gaina,cine este interesat il pot ajuta cu schema electronica pt termostst si alte notiuni pt construirea incubatorului,adresa mea de mess este tudosoiu_tudor Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Toleranta de +/-1grad e imensa in temperatura daca luam in consideratie domeniul mic in care trebuie sa lucreze,ai uitat insa ca la 100 de oua,cand incepi sa le intorci,daca asta o faci manual,te apuca plictisul,si trebuie facut macar o data pe zi...A sa ca mai bine ne spuneai cum ai rezolvat problema asta mecanic,ca sa nu expui ouale la frig timp mai mare,si sa scapi de grija pe care o are closca-cel mai bun termostat De umidificare nu am mai pomenit,sau de omogenizarea mediului de incubatie,desi nu e cel mai putin important amanunt.Montajul de tip comparator cu 741 e ultima grija cand pleci la drum cu asa ceva,restul e mult mai important sa fie facut cum trebuie,asa ca asteptam amanunte,cu criza asta,cine stie,poate se mai reprofileaza lumea,si vor vrea sa manance pui ecologici. Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 14, 2010 Autor Partajează Postat Mai 14, 2010 Toleranta de +/-1grad e imensa in temperatura daca luam in consideratie domeniul mic in care trebuie sa lucreze,ai uitat insa ca la 100 de oua,cand incepi sa le intorci,daca asta o faci manual,te apuca plictisul,si trebuie facut macar o data pe zi...A sa ca mai bine ne spuneai cum ai rezolvat problema asta mecanic,ca sa nu expui ouale la frig timp mai mare,si sa scapi de grija pe care o are closca-cel mai bun termostat De umidificare nu am mai pomenit,sau de omogenizarea mediului de incubatie,desi nu e cel mai putin important amanunt.Montajul de tip comparator cu 741 e ultima grija cand pleci la drum cu asa ceva,restul e mult mai important sa fie facut cum trebuie,asa ca asteptam amanunte,cu criza asta,cine stie,poate se mai reprofileaza lumea,si vor vrea sa manance pui ecologici. toleranta e gresit scrisa ,pardon 0,1grade si in rest merci pt complimente. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 La electronica se pricep multi, dar ce te faci cind se opreste curentul electric, pentru o clocitoare de 100 de oua, trebuie prevazuta si a doua sursa de incalzire, cea cu ulei a dat rezultate bune. 73' Petrica Link spre comentariu
Vizitator Iuliu79 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Posteaza schema electronica si da-ne niste explicatii de constructie a partilor componente mecanice cum ar fii cutia "habitatul" viitorilor puiuti... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 La electronica se pricep multi, dar ce te faci cind se opreste curentul electric, pentru o clocitoare de 100 de oua, trebuie prevazuta si a doua sursa de incalzire, cea cu ulei a dat rezultate bune. 73' PetricaPoate dintre toate aspectele,asta e cel mai important,asigurarea autonomiei in functionare fata de reteaua electrica,stiut fiind ca in functie de incinta folosita,se poate sta fara alimentare cu energie max 1-2 ore...si in mediul rural,asta e parfum,se poate intampla in perioada de incubatie sa se intrerupa furnizarea energiei electrice si cate 5-6 ore,si daca mai ai si oua de gasca sau curca in interior,paguba e pe masura... Oricum,subiectul prezinta interes,si daca initiatorul topicului ne va impartasi cate ceva despre felul cum a rezolvat diversele aspecte amintite,sunt sigur ca ii vor multumi mai multi...in ce ma priveste,am transformat-o si eu pe soacra-mea in closca sefa acu cativa ani buni,si a ramas la concluzia ca tot closca clasica e mai sigura,si asta pt ca nici eu nu prevazusem o varianta de rezerva pt curentul din retea Problema termostatului e cel mai simplu de rezolvat,dar dupa ce vezi un incubator industrial,iti cam schimbi parerea despre simplitatea unui astfel de agregat,unde am vazut cum se intorc simultan 300 oua,fara a deschide usa incubatorului... Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 sunt de acord cu incubatorul de fabrica multiautomatizat dar si costurile sunt mai mari ,eu am facut ceva fara prea mare cheltuiala si bun Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 schema termostat[attachment=0]schema termostat 2.jpg[/attachment] Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 tiristorul e desenat gresit in schema.... Link spre comentariu
Vizitator Iuliu79 Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 te rog d-le cipriyan123 argumenteaza! Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 cateva imagini cu incudatorul in bransa Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 termostatul e putin modificat dar funtionare e fara diferenta de cel din schema e un test de integrat sursa format smd si un bd in loc de bc,nici o diferenta si tiristorul e1A la 400v Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Interesanta clocitoare. Doua ligheane de plastic si o cutie de amplificator turcesc. Oualele le-ai pus direc pe fundul ligheanului de jos? Nu ai un gratar de plastic, ceva? Umiditatea cum o asiguri?Pe placuta cu piese, se vede un CI smd [cred ca este 741], 2 BD-uri [unul cred ca e tiristorul] si inca un CI, sau ce este ala? Pe la jumatatea placii, aproape de LED.Credeam ca ai gasit, vorba colegilor de pe forum, o metoda automata de intoarcere a oualelor.Ai scos pana acum pui cu ea? Sau e prima "transa"? Link spre comentariu
doru tv Postat Mai 16, 2010 Autor Partajează Postat Mai 16, 2010 mersi pt complimentele optice,cam 30 de persoane folosesc acest model de incubator cu intoarcere manuala construit de mine si nu am avut reclamatii.cofragul oualelor e din plasa deasa 1cm si are 6cm se la nivelul apei pt ecloziune iar randamentul e cam de90% depinde si de calitatea oualelor Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 mersi pt complimentele opticeAsta am vazut, pentru asta am facut complimente. cofragul oualelor e din plasa deasa 1cm si are 6cm se la nivelul apei pt ecloziuneDaca puneai oualele intre doua plase, sa stea cat de cat fixe, apoi cu doua mici manere rabatabile pe margine [din sarma], "extragi" in sus cele doua plase [si oualele dintre ele ], intorci [rotesti] plasele, cea de jos in sus si cea de sus in jos, apoi le pui la loc, nu este mai usor si mai rapid de intors oualele ? E o idee, nu stiu cat de buna este, trebuie testata. Ma bate si pe mine gandul sa incerc sa fac o clocitoare "home made" Mai astept, idei, solutii, sfaturi, etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum