Vizitator radu Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 as dori sa construiesc o boxa cu 3 difuzoare , bass medii inalte. e posibil sa le pun in aceeasi cutie , si sa montez si un tub de bass ? In cazul acesta ar trebui sa despart in aceeasi cutie, printr-un perete suplimentar, difuzorul de bass de cele de medii si inalte ? ce alte solutii as putea adopta . Repet , as vrea sa montez tub de bass Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 daca prin "tub de bas" te referi la portul de bas-reflex, da.. poti monta un asemenea "tub".. chiar daca nu ai monta un port de bass reflex tot se recomanda sa izolezi mediile de bas, ori cum ai zis tu cu perete despartitor sau prin cutie separata a mediilor.. tweeterul nu este afectat de bas (cred :roll: ) Link spre comentariu
cristimm Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Daca pui medii inchise in spate nu mai e nevoie sa desparti cutia dar in acest caz va trebui sa tai la minim 800 Hz intre joase si medii.Daca pui medii deschise trebuie cutie separata dar poti sa tai cat de jos vrei chiar si la 100 Hz. Link spre comentariu
Vizitator radu Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 multumesc pentru raspuns !as dori un difuzor de medii de la SAL de vreo 40-50 W si nu exagerat de scump.ce-mi recomandati Link spre comentariu
Shambala Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 mediile se inchid f. usor cu un castron cu buza - ca sa-ti permita sa-l prinzi in suruburi, apoi izolat cu silicon. am mai vazut varianta cu o palnie mare, cu teava scurtata si inchisa cu un dop . ideea este sa ai vreo 1-2 litri volum. (evident, depinde de difuzorul folosit) neaparat material absorbant pe peretii interiori ai microincintei (pina la 1/2 din volum) Link spre comentariu
Sharky Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 sau cu o galeata Link spre comentariu
Shambala Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 corect! :wink: (acum nu stiu daca zici la oha sau nu, dar chiar functioneaza! in special una de plaja, pt. copii) Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 pt difuzoare de medii si diametre mici (aprox 12cm) am folosit cutii de la lapte (iaurt, lapte gras etc) - is niste galetzi in miniatura - foarte simpatice si foarte bune pt izolat mediile de basi :crazy: Link spre comentariu
Sharky Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 cutiile de iaurt sunt prea subtiri....pe langa asta mai si zangane... Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 Depinde de care :naughty: Sunt cutii de lapte sau de alte porcarii care is destul de groase. Link spre comentariu
VTP Postat August 16, 2005 Partajează Postat August 16, 2005 Depinde de care :naughty: Sunt cutii de lapte sau de alte porcarii care is destul de groase.Pentru amortizare, lasati laptele batut in vasul de plastic, la montaj.Daca umpli 1/2 din volum cu material fonoabsorbant, ce efect se obtine?Unde se plaseaza materialul? pe pereti? in spatele wooferului, in centrul incintei? la ce distanta de rezonator ( tub )?vtp Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 17, 2005 Partajează Postat August 17, 2005 Depinde de care :naughty: Sunt cutii de lapte sau de alte porcarii care is destul de groase.Pentru amortizare, lasati laptele batut in vasul de plastic, la montaj.Daca umpli 1/2 din volum cu material fonoabsorbant, ce efect se obtine?Unde se plaseaza materialul? pe pereti? in spatele wooferului, in centrul incintei? la ce distanta de rezonator ( tub )?vtpmai nenea VTP ..... vezi ca nu ai citit tot noi vorbeam de utilizarea galetuselor de lapte pt separarea difuzoarelor de medii de restul incintei - ca sa nu il ucida ala de bass Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 17, 2005 Partajează Postat August 17, 2005 Depinde de care :naughty: Sunt cutii de lapte sau de alte porcarii care is destul de groase. Pentru amortizare, lasati laptele batut in vasul de plastic, la montaj. Daca umpli 1/2 din volum cu material fonoabsorbant, ce efect se obtine? Unde se plaseaza materialul? pe pereti? in spatele wooferului, in centrul incintei? la ce distanta de rezonator ( tub )? vtp mai nenea VTP ..... vezi ca nu ai citit tot noi vorbeam de utilizarea galetuselor de lapte pt separarea difuzoarelor de medii de restul incintei - ca sa nu il ucida ala de bass Sustinere si din partea mea :naughty: Citestete atent ca ai inteles gresit 8) Link spre comentariu
VTP Postat August 17, 2005 Partajează Postat August 17, 2005 Depinde de care :naughty: Sunt cutii de lapte sau de alte porcarii care is destul de groase. Pentru amortizare, lasati laptele batut in vasul de plastic, la montaj. Daca umpli 1/2 din volum cu material fonoabsorbant, ce efect se obtine? Unde se plaseaza materialul? pe pereti? in spatele wooferului, in centrul incintei? la ce distanta de rezonator ( tub )? vtp mai nenea VTP ..... vezi ca nu ai citit tot noi vorbeam de utilizarea galetuselor de lapte pt separarea difuzoarelor de medii de restul incintei - ca sa nu il ucida ala de bass Sustinere si din partea mea :naughty: Citestete atent ca ai inteles gresit 8) Nu, nu am inteles gresit! Cititi mai de sus, iar cu galetusa ramane cum am mai spus. In rest: no comment! vtp Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 17, 2005 Partajează Postat August 17, 2005 Deja ma-ti dat peste cap. Abandon. Oricum eu nu fo nici un fel de cutii de lapte pt izolarea mediilor. COnstruiesc o carcasa din pal micutza sau cumpara medii izolate din fabrica si noapte buna.Sorry VTP dak te-am suparat :ok: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum