Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am si eu intrebare legata de acest topic ...

Vizitator dinamovistul1999

Postări Recomandate

Vreau sa incep prin a-mi cere scuze ca am deschis un nou subiect.Am o nelamurire. M-am tot gandit sa imi fac eu singur ceva prin care sa obtin curent electric si am ajuns la ceva care nu stiu sigur daca va functia si am zis sa va intreb pe voi ca eu nam absolut nici un fel de pregatire in acest domeniu. O fac doar pentru ca imi place sa mesteresc :d Daca as monta un motor de 12 V sa invarta un alternator iar curentul dat de alternator sa aprovizioneze motorul si surplusul sa intre intr-un acumulator. Ce ziceti ar putea functiona ? Sa stiu ca daca nu merge sa nu ma mai chinui sa incerc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

1

• yo9hnf

1

• cristian_draghiescu

1

• Th3_uN1Qu3

1

Daca as monta un motor de 12 V sa invarta un alternator iar curentul dat de alternator sa aprovizioneze motorul si surplusul sa intre intr-un acumulator. Ce ziceti ar putea functiona ? Sa stiu ca daca nu merge sa nu ma mai chinui sa incerc.

Normal ca functioneaza. Insa daca motorul de 12v il alimentezi tot cu electricitate consumi mai mult decat produci din cauza frecarii. Daca in schimb invarti motorul cu o morisca de vant se schimba treaba. :da
Link spre comentariu

eu vreau ca surplusul sa il folosesc pentru a alimenta motorul unei fantanii arteziene. Morica nu pot face nu am vant prielnic

Link spre comentariu

Orice conversie a energiei se face cu pierderi.Tu vrei sa transformi energia electrica (sursa de curent) in energie mecanica (invartirea motorului). Energia mecanica, o vrei pe urma convertita iar in electrica.Pierderile sunt foarte mari si nu se justifica deloc.Daca sursa ta de curent e mica iar motorul pompei de la fantana este de curent mai mare decat al sursei, poti incerca sa-l alimentezi dintr-un acumulator tampon. Practic, motorul o sa consume din acumulator iar cel din urma o sa fie incarcat de sursa ta de curent (nu ai specificat ce este).

Link spre comentariu

dacă e şi vasile de acord, ok.doar că deh, lumea nu crede până nu vede: mai bine să se chinuie şi să experimenteze, şi să vadă cu ochii personali că nu merge...deh, manualul de fizică zice că principiile de-acolo sunt valabile considerând componente "ideale", adică fără pierderi, dar în lumea reală pierderile sunt aproape de neocolit... sau le poţi ocoli, dar cu nişte costuri de-ţi fuge portofelul urlând la goană!!!...

Link spre comentariu
  • Administratori

dacă e şi vasile de acord, ok.

eu citesc cam 5% maxim din ce se scie pe forum asa ca... cam greu sa fiu sau nu de acird cu ceva
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Si GOOGLE contine 80% aiureli insa daca stii ce cauti si unde sa cauti aproape intotdeauna gasesti solutii sau raspunsuri la problemele care te "macina"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări