Bogdi16 Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Am observat in momentul in care m-am dus la un prieten sa i sonorizez in casa un chef mai micutz ca m-am facut de tot kktul in fata tuturor cand boxele nu scoteau bassu dorit de mine :cry: :cry: Am incercat toate pozitile posibile in colturi, pe dulap, pe suporti una langa alta, numa pe tavan nu le-am pus. Am urmarit sa vad dak nu cumva este o defazare dar nici vorba de asa ceva cand acasa la mine boxele zguduiau peretii. Dimensiunile camerei mele. Inaltime 4.5 m, lungime 6 m latime 4 m.La el in camera dimensiunile erau asemanatoare numai ca inaltimea mult mai mica.Dar nici dimensiunea nu ar avea dc sa fie o problema caci boxele au lucrat in camere mult mai mici si cu rezultate bune. Repet simptomele sunt :LIPSA BASSILOR. Dupa ce am terminat de puricheat boxele am inceput cu camera, m-am uitat juma de ora la mobila la pereti si cred ca am gasit buba. L-am intrebat din ce is facuti pereti cu ce is indreptati si el mi-a zis ca cu rigips fapt care cred ca eu ca cauzeaza lipsa bassilor.Astept comentarii Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 15, 2005 Autor Partajează Postat August 15, 2005 Iertati cacofonia de mai sus dar e 4 dimineatza.Good Night Link spre comentariu
Vizitator radu Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 am si eu acelasi efect in camera mea si nu pot sa imi dau seama ce se poate face in sensul asta . peretii mei nu sunt din rigips si nici rigipsul prietenului tau nu cred ca e problema . cred ca tine mult de dimensiunile camerei. Problema e ca in aceeasi camera , daca pozitionezi boxa intr-un anumit fel , se aud f. bine basii, intr-un anumit loc . eu , spre exemplu , am asezat subwooferul pe parchet si cu fata la peretele exterior , la o distanta de aprox 10 cm de perete. in acest mod , basul se aude f. bine in zona peretelui opus. e ceva testat practic , nu cred ca are o logica anume si nu poate fi determinat stiintific . Zic eu ! Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 eu ma lupt cu aceeasi problema de vreo 3 ani de cand m-am mutat in Iasi - bloc cu pereti din caramida si camera mai mare decat cea de-o dinioaraapartamentul vechi era din placi ..... in camera era bass multumitor, iar la vecini :death: :death: :yahoo: ceea ca putem face e sa punem boxele cu fatza la colturi sau la pereti si sa speram ca ""vom "trai" bineeee" Link spre comentariu
Tavi Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 sunt convins , conteaza foarte mult si mobila din camera Peretii camerei iti da bataie de cap .... Link spre comentariu
Paollo Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Camera ideala , ca sa se auda un sunet curat, fara rezonante la unele frecventze ar fi cea fara nici un perete paralel cu altul, ca undele sa nu ramana prinse intre pereti si sa tot ricosheze de pe unu pe altul ( Camera mea are alta frecventa de rezonanta cand deschid geamu, probabil se comporta ca un port de bass reflex geamu, oricum cu geamu inchis frecventa de rezonantza e de 43 Hz) am facut niste teste si betonul e de departe cel mai ca lumea material pe rezonanta si bass imens, mai ales cu boxa in coltz.Parerea mea, poate nu toti sunt de acord.depinde de ureche. Link spre comentariu
cristimm Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Camera ovala e foarte buna. Sunt pe la Bucur Obor niste blocuri ceausiste care au sufrageria ovala. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 15, 2005 Autor Partajează Postat August 15, 2005 E f greu sa ajungi la un compromis :(Peretii la mine is facuti din caramida si au grosime de 70 cm fff grosi si is ff multumit de rezonanta lor.Dak stai la bloc situatia este f nasoala in unele cazuri. Mai ales dak ai o camera 2/2 :( imi pare rau de persoanele care au un echipament decent dar acesta nu lucra optim din cauza unei camere f..... Link spre comentariu
radue Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Si la mine in camera am lipse de bas: o sa postez mai incolo sa vedeti cum arata camera mea:zidaria este din BCA ( asa cred ca se scrie ), podeaua din lemn cu mocheta peste, tavanul din lati de lemn prinsi unul manga altul + zidrie pe plasa prinsa de lati.Problema mea a fost si este urmatoarea:inainte sa imi mut patul, birourile, si tot altceva ce am prin camera, basul de la un sistem Genius 5.1 Deluxe se auzea fff bine si uniform in toata camera, acuma de cand am si mobilier am locuri unde nu se aude mai deloc :cry: Totusi eu ramna la ideea ca dupa ce o sa studiem ( studiez ) acustica poate o sa stiu sa aranjez un sistem d boxe sa se auda uniform...da' vise taica, vise... Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 15, 2005 Autor Partajează Postat August 15, 2005 Nu e vorba ca nu putem aranja in camera un sistem sa se auda uniform i vorba ca intr-o camera mai ai nevoie de dulap si de mobilierConteaaza f mult materialul din care e facut peretii. Caci unele materiale pot actiona ca material fonoabsorbant. Eu raman la parerea ca rigipsul afecteaza sunetul!!! Link spre comentariu
radue Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Sunt de acord cu tine, dar eu cred ca trebuie sa ai niste cunostinte de acustica sa nu te tot chinui si sa-l aranjezi din prima, in functie de mobilierul pe care il ai in casa si celelalte obiecte. Link spre comentariu
TITI Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 Mai da adevaru e ca si io citisem ca se pot face pereti din rigips pentru izolarea peretilor existenti in cazul tratamentelor de izolatie fonica pentru un studio de inregistrari.....mai da si io unde stateam aveam o camera mica in care bagam cativa w si se auzea super tot ce stiu e ca aveam acolo perete normal varuit cu var lavabil iar pe jos era pachet melaminat izolat fata de podeua din beton cu folie PEE de 3mm. La mobilier era doar un birou si un pat nu f mare cat pentru un om dar si camera era mica 2,25 x 3, 60 parca adica vreo 8mp asta la o inaltime de 2,5m......................Acu unde stau e camera un pic mai mare, e un pic mai mult mobilier adica e si un sifonier si o masuta dar ceea ce stiu e ca am parchet din lemn pe jos si peretii sunt facuti cu calciu din ala zgrunturos si se aude f slab ca sa am ceva sunet tre sa dau mult mai tare din amplif si basul e f slab, a ce mai e in plus mai e faptul ca mai e si nevastamea cu mine acu :roll: cred ca nu asta e probl glumeam nu de alta dar sa nu cumva sa citeasca asta ........UPS Link spre comentariu
radue Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 In casa noastra de cultura ( cica e teatru ) asa au peretii pt ca sa nu apara ecou, deci pt a opri refelxia undelor sonore. Link spre comentariu
TITI Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 mai adica acest calciu e belea??? :twisted: pai atunci cred ca trebuie sa renovez camera Link spre comentariu
radue Postat August 15, 2005 Partajează Postat August 15, 2005 DIn cate am auzit e cam belea...e fol pt ( cum am spus mai sus ) a opri refelxia undelor sonore, astfel in spatii mari ( cu lungime de peste 20 m ) e fol ca sa nu apara ecou...Poate ar merge o renovare :wink: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum