BoGdI Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Am decis sa imi fac o boxa dar nu stiu ce difuzor sa folosesc.Eu doresc sa imi fac o incita de bass reflex si m-am gandit la niste difuzoare M.N.C. eu sunt din oradea si mai de firma nu gasesc,dar as putea sa fac comanda si dupa net.Voi ce parere aveti de M.N.C-uri???Eu pentru difuzor as avea un buget de 100 de lei.Eventual sa imi dati ceva site-uri cu magazine.Multumesc frumos Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 cat de mare vrei sa fie boxele???? bookshelf sau florstand???cat de mare este camera in care vrei sa le asculti???eu unul nu as merge pe MNC.spune mai multe detalii despre ce boxe vrei si vedem cam ce se poate face. Link spre comentariu
BoGdI Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 Eu m-am gandit la niste difuzoare de 12" ,nu ma pricep prea mult la difuzoare.Camera are o suprafata de aproximativ 25 m2.Orice sfaturi is bine venite.Ps:termeni bookshelf sau florstand nu stiu ce inseamna si nici sfantul google nu ma ajutat prea mult. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 bookshelf inseamna boxe mici, care pot fi puse pe raft intr-o biblioteca, sau pe standuri.florstand sunt boxele mari care stau pe podea.Avand in vedere ca te gandesti la difuzoare de 12" banuiesc ca vrei boxe de podea. Din pacate la 100lei\dif nu prea gasesti difuzoare de 12" de calitate. Apoi mai e o problema: vrei boxe hi-fi ori vrei boxe pro???Boxele hi-fi sunt boxe cu sensibilitate mica in schimb au o calitate a reproduceri mai buna, extensie in frecventa mai buna dar nu canta foarte tare - adica daca te gandesti sa faci nunti botezuri, etc. nu sunt potrivite.Boxele Pro sunt boxe cu sensibilitate mare (95dB sau mai mult), nu au o extensie asa buna in frecventa in schimb suna TAAAARE!Daca vrei boxe Pro, un dif de 12" de calitate atinge usor 100euro, iar MNC......nu prea au sensibilitate mare deci nu se califica.Daca vrei hi-fi cu dif de 12" pe bas intervine o alta problema: Ai nevoie pe langa difuzorul de inalte si de un difuzor de medii pentru ca un dif de 12" nu o sa urce suficient in frecventa ca sa acopere spectrul frecventelor medii, iar inalta nu coboara suficient pentru a reda frecventele medii. La PRO e un pic diferit pentru ca un driver pro bun coboara pana la 1Khz iar un dif PRO de 12" bun urca linistit la 1khz.Altfel spus trebuie sa te decizi intr-o parte s-au alta.Daca vrei hi-fi parerea mea ca intr-o camera de 25mp nu se impune 12" pe bas. Se pot obtine rezultate foarte bune si cu 10", 8", 7" sau chiar 5-6" dar atunci basul o sa aiba un pic de suferit.Ca sa-ti faci o idee, un difuzor hi-fi de calitate de 6-7" are bas mai mult(extensie) si mai curat decat un MNC de 12". Link spre comentariu
BoGdI Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 Eu vrea un diff pro care sa sune,la banii aia nu am pretenţi.Ce firma imi recomandaţi? Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 la 100lei/buc nu pot sa-ti recomand nici un difuzor pro de12" care sa sune....... Link spre comentariu
BoGdI Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 Da atunci la banii aia ce mi'ai recomandă,nu neaparat de 12 si nu stiu ce firma...ceva ce tu ai fost cat de cat mulţumit. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Beta 12 LT de la Eminence este de banda larga , pro , nu are nevoie de filtru , si e ieftin Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Pai in 100lei as cauta ceva la mana 2-ua - si in cazul asta depinde ce gasesti. Ar mai fi Tonsil, dar astea nu sunt PRO - sunt hi-fi, si sunt doar vreo 2 modele care intra in buget. http://74.81.84.8/~tonsilr/Woofers.htm Apoi ar ma fi tb-speakers (Tang Band) care le comercializeaza in RO prescomaudio.ro, HI-VI - la o firma din Arad, ceva de 8" de la Beyma (prescomaudio.ro), dar astea sunt hi-fi, in afara de Beyma, si probabil mai sunt, dar inca nu am aflat ce vrei cu adevarat. Cele enumerate mai sus se gasesc in Ro, in afara ar mai fi si altele. Sincer, poti sa gasesti si difuzoare chinezesti care sa mai faca treaba dar e mai greu. Sunt multe probleme care intervin in gasirea unui difuzor chinezesc bunicel.... Ai nevoie de noroc si de cunostinte destul aprofundate pentru a testa fiecare difuzor pana gasesti o pereche care sa fie bune. Difuzoarele gen SAL, MNC, Blue-Tech, Dibeisi sunt toate in aceeasi oala cu cele chinezesti. Link spre comentariu
Vizitator shumyfi Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 ceau iti recomand cu caldura bluetech sau p audio ceva de 25 cm pe bas in special pentru ca au parametri si poti sa vezi care merge mai bine in bas reflex Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Daca vrei pro pe P.Audio as merge si eu, sunt beton. Blue Tech nu sunt ok decat tweeterele. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 E, si la Paudio cat costa cel mai ieftin 12" ???? Link spre comentariu
mariobe Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Beta 12 LT de la Eminence este de banda larga , pro , nu are nevoie de filtru , si e ieftinacum vreo 10 ani am vazut la o cunostinta o pereche de boxe echipate cu difuzoare asemanatoare cu cele de care spui tu,erau cubice ,umplute cu melana(sau ceva de genu) de tipul inchise ,am fost uimit ce inalte poate reda diful avand in vedere ca nu era insotit de nici un tweeter iar basul era patrunzator,nu era din acela huit(huiala)sincer mias dori o pereche dar nu stiu exact daca erau aceleasi difuzoare ca acelea de la Eminence Link spre comentariu
MarioRobert Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 E, si la Paudio cat costa cel mai ieftin 12" ????2,5 mil Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 E, si la Paudio cat costa cel mai ieftin 12" ????2,5 mil exact, cam departe de bugetul de 100lei\difuzor.Cei mai multi care intra pe un forum ca acesta cred ca daca investesc o suma modica de 2-3mil si bicoleaza 2-3 zile in balcom vor obtine niste boxe care vor arata si vor suna ca unele de 30mil sau mai mult. FALS. E drept ca sunt si exceptii dar de obicei acestea au o buba, "there's a catch" cum zic americanii. In unele cazuri buba este acceptabila uneori nu.Hai sa nu ne imbatam cu apa rece. Cu difuzore gen dibeisi sau MNC niciodata nu se vor realiza boxe care sa poata rivaliza cu numele grele din industrie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum