SirRoger Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Am si eu rugamintea ca cine cunoaste subansamblul din pozele de mai jos sa-mi dea si mie niste detalii.Se pare ca e o cavitate rezonanta pentru un tub GI6 ( sau GI7) dar nu cunosc frecventa de lucru.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 Nu-mi poate da nimeni detalii? Link spre comentariu
yo3gje Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Ma bag in seama pt ca am avut aceeasi dilema si eu , cu un obiect foarte asemanator. (autooscilator cu cavitate rezonanta cam 1,7-2 giga , folosit la radiolocatoare, alimentat cu tensiune anodica in impulsuri, de ordinul microsecundelor ). Dupa cum vad in poza are o iesire in forma de "L" cu mufa coaxiala la capat, (care foarte probabil contine un filtru taie jos). Mai vad si un trimer de acord cu linia catodului ( cavitatea este in zona catodului deci );mai mult ca sigur ca tot acolo este si bucla de iesire. Mai fa-i ceva poze si cu partea de jos si cu mufa ( care pare mufa coaxiala,) poate mai are p-acolo ceva cuple mufe sau cotacte, si ne dumirim cei cu "ceainicu'" asta al tau etc. In mod normal daca alimentezi filamentul printr-un soc si un traf separat , si anodul dintr-o sursa de cateva sute de volti, cavitatea va trebui sa oscileze. Vezi daca exista oscilatii cu o sonda de RF , si dup-aia masori freq . ( in functie de tensiunea de alimentare se modifica si freq , dar din cauza q-ului enorm al cavitatii o sa fie suficient de stabile oscilatiile ca sa-ti faci o idee cam pe unde oscileaza.Bafta Gelu YO3GJE-strict amator in electronica Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 21, 2010 Autor Partajează Postat Mai 21, 2010 Multumesc mult Gelu pentru info!,,Ceainicul " l-am dat la schimb pe niste tranzistori 2T930b ca imi sunt mai utili. O sa-i zic amicului care il are acum in posesie sa continue discutiile aci pe forum ( asta daca nu cumva chiar il foloseste ca ....,,ceainic" sau....narghilea ).73`s de la Cristi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum