Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rugaminte detalii subansamblu

SirRoger

Postări Recomandate

Am si eu rugamintea ca cine cunoaste subansamblul din pozele de mai jos sa-mi dea si mie niste detalii.Se pare ca e o cavitate rezonanta pentru un tub GI6 ( sau GI7) dar nu cunosc frecventa de lucru.Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

3

• yo3gje

1

Ma bag in seama pt ca am avut aceeasi dilema si eu , cu un obiect foarte asemanator. (autooscilator cu cavitate rezonanta cam 1,7-2 giga , folosit la radiolocatoare, alimentat cu tensiune anodica in impulsuri, de ordinul microsecundelor ). Dupa cum vad in poza are o iesire in forma de "L" cu mufa coaxiala la capat, (care foarte probabil contine un filtru taie jos). Mai vad si un trimer de acord cu linia catodului ( cavitatea este in zona catodului deci );mai mult ca sigur ca tot acolo este si bucla de iesire. Mai fa-i ceva poze si cu partea de jos si cu mufa ( care pare mufa coaxiala,) poate mai are p-acolo ceva cuple mufe sau cotacte, si ne dumirim cei cu "ceainicu'" asta al tau etc. In mod normal daca alimentezi filamentul printr-un soc si un traf separat , si anodul dintr-o sursa de cateva sute de volti, cavitatea va trebui sa oscileze. Vezi daca exista oscilatii cu o sonda de RF , si dup-aia masori freq . ( in functie de tensiunea de alimentare se modifica si freq , dar din cauza q-ului enorm al cavitatii o sa fie suficient de stabile oscilatiile ca sa-ti faci o idee cam pe unde oscileaza.Bafta Gelu YO3GJE-strict amator in electronica

Link spre comentariu

Multumesc mult Gelu pentru info!,,Ceainicul " :ras: l-am dat la schimb pe niste tranzistori 2T930b ca imi sunt mai utili. O sa-i zic amicului care il are acum in posesie sa continue discutiile aci pe forum ( asta daca nu cumva chiar il foloseste ca ....,,ceainic" sau....narghilea :rade: ).73`s de la Cristi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări