Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV lampi VENUS

Marius84

Postări Recomandate

Modelul placii este "Hibrid 2 "

Singurul tranzistor (EFT317) se gaseste la intrarea in discriminator si atit calea comuna cit si selectorul de canale sint cu tuburi. Acest Venus este identic cu Miraj4 (pina si panoul comenzilor e acelasi) si nu face parte din seria "Hibrid" care au avut FI cale comuna si selectorul de canale cu tranzistoare.
Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...

Bună ziua am și eu o problema cu un Venus 5 baleiaju vertical nuse deschide lipsa tensiune pe pini 6si 7 200 volti

Am  verificat condensati și înlocuit după caz mulțumesc 

Editat de florinmar
Pe Pini tubului PCl 85
Link spre comentariu

atunci daca nu e schema  urmareste invers de la picioruse traseul pina la o sursa de alimentare , e posibil sa ai intrerupte ceva rezistente, trebuie sa ajungi la ceva electrolitici de tabla  sunt parca 3 la numar.

Link spre comentariu

Erau in comert, convertoare uif-fif pe canale fixe, se modificau prin montarea a 2 diode varicap, un dublor de tensiune si un potentiometru ce comanda intreaga banda de uif, (erau romanesti,un cub negru de plastic) erau si URSS cu acord variabil din constructie. altfel trebue utilizat un selector fif-uif.

Link spre comentariu

Mai am 3buc selectoare Nos în cutia originala sigilate mai 1978     P35263 dar cred ca sunt FiF.... Am avut și 2 FiF uif dar a luat cineva de pe forum la pachet 8 buc. 

Link spre comentariu
1 hour ago, florinmar said:

Poze ceva pret

3buc toate  65 lei impreuna , transport Posta Ro inclus , am desigilat una ,sa se vada ce este in cutie .

fif10.jpg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Doamne,ce vremuri,ce amintiri frumoase,ce mă mai trăznea de câteva ori pe lângă trafo de linii când mă plimbam cu șurubelnița pe la PL 500 sau PY88!

Vă mulțumesc domnilor pentru acest forum,cu televizoare pe lampi.

Recent am găsit în podul unui unchi de al meu plecat la cele veșnice un televizor Compliment E hibrid și dacă cineva are vreo schemă v-aș ruga din suflet să mă ajutati,aș vrea s-al resuscitez,doar așa în amintirea vremurilor faine din pionierat-ul meu de electronist!Nu îndrăznesc să-l bag în priză pană nu trec în "revistă" toate "blocurile" la nivel vizibil înainte sa ard ceva irecuperabil!

Vă Mulțumesc Anticipat pentru orice sugestie sau opinie!

Link spre comentariu
Acum 23 ore, Cornel1968 a spus:

....

dacă cineva are vreo schemă v-aș ruga din suflet să mă ajutati,aș vrea s-al resuscitez,  ...

Uite scheme pentru Hibrid H2 si nu numai ...

https://cloud.kyme32.ro/ftp_backup/CARTI SI REVISTE HAM RADIO/carti romanesti si alte pdfuri/Scheme de televizoare%2C magnetofoane picupuri Ed. a II-a Vol. I (M. Silisteanu %26 I. Presura) (1976).pdf  

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări