lucione_cip Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 In urma cu aproximativ o jumatate de an m-am apucat sa strang piese necesare pentru construirea unui amplificator, bineinteles ca nu l-as fi terminat daca nu primeam de la uni colegi forumisti multe piese necesare , le multumesc si pe aceasta cale userilor:danzup - pentru microcontrolerul (programat) + Lcd + multe alte piese necesare pt realizarea controlerului.adicontakt - pentru condensatori cei marishambala - pentru radiatori yo9hnf - pentru taroziviobio - pentru boxewalyd - pentru aparatul fotoratza - pentru placa de sunet pentru pc (sa ars a mea in timpul testelor ) si pentru sfaturile legate de reglarea biasululDr.L - pentru sfaturile practice Mai multumesc surorei mele pentru rabdarea de a-mi da toate necesare. si nu in ultimul rand le multumesc celor care au infintat Elforum si pentru....ca exista.Sper ca nu am uitat pe nimeni Mentionez ca multumirile se refera strict pentru realizarea acestui amplificator, m-au mai ajutat si alti colegi cu mult mai mult.....dar in alte scopuri..Deci..Schema este cea clasica de la Nmos 350-500 (vezi PDF)Am folosit doar 4 finali (IRFP240) per kit, tensiunea de alimentare este de +/- 35V, filtrare 4x10.000uf.Am realizat si modulul de delay pentru traf, kit-urile avand pe placa delay la cuplarea boxelor si protectie la cc pe iesire.cel mai greu de realizat a fost cutia.....taiat cu flexul.....pilit cu pila....etc.Cutia este facuta dintr-o carcasa de Pentium lll (am folosit doar tabla) si "podeaua" la amplificator este defapt plasticul acela gros recuperat dintr-un monitor lcd 19" wide, sa potrivit la fix.Controlerul este realizat dupa schema D-lui DanZup, formata din microcontrolerul Atmega 8515 si TDA7318 detali mai gasiti si aici: viewtopic.php?f=35&t=29786 Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 Start softul Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 Vu-metru este cu 4x AN6884 si 4x baghete de 10 leduri (cate doua leduri in paralel)Schema este cea din datasheet-ul IntegratuluiCablajul si discuti mai si gasiti aici: viewtopic.php?f=35&t=4603&start=210 Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 A iesit bine,felicitari! Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 Maine sper sa postez si un filmulet cu el, pana atunci mai astept... critici...laude. Uitasem,... ma nemultumeste la el ca merge aceiasi telecomanda cu a TV-ului, si-am facut rost de una mai "micuta" dar inca nu stiu cum sa modific Atmega pentru a merge cu codurile noi telecomenzi, nu am programat niciodata nimic, dar vreau sa invat, inca ma documentez si poate reusesc sa il fac sa mearga cu "noua" telecomanda....daca nu...o sa il trimit lui danzup....dar stiu ca este ocupat si el.Daca are cineva timp si se pricepe, as dori sa ma contacteze pe mess(acelasi ID cu acesta) si sa imi explice si mie cum fac sa modific atmega Cu stima. Link spre comentariu
zal Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Felicitări ptr munca depusă, cred că a fost un efort deosebit, ar fi un exemplu bun ptr alţii de pe forum care se tot apucă de cîte ceva şi nu termină, din lene mai ales. Bravo! Atenţie că cond româneşti au cîteodată o tensiune reziduală pe carcasă. Eu aş fi pus o bucată de carton între ei. Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Sincere felicitari ! Un exemplu demn de urmat !O sa "fur" de la tine cateva idei in privinta carcasei. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Mai 12, 2010 Autor Partajează Postat Mai 12, 2010 Felicitări ptr munca depusă, cred că a fost un efort deosebit, ar fi un exemplu bun ptr alţii de pe forum care se tot apucă de cîte ceva şi nu termină, din lene mai ales. Bravo! Atenţie că cond româneşti au cîteodată o tensiune reziduală pe carcasă. Eu aş fi pus o bucată de carton între ei.Condensatori nu se ating intre ei si nici de carcasa si nu am mai pus carton considerand ca sunt destul de departati si bine fixati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum