Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunt novice, aş avea nevoie de câteva explicaţii

Vizitator k_daniel007

Postări Recomandate

Vizitator k_daniel007

Poate s-a mai discutat aceste lucruri pe aici, dar credeţi-mă că m-am săturat de căutat că au rezultat foarte multe rezultate la ce am căutat.Cum am mai zis sunt începător ,sau mai rău decât un începător, şi tot am auzit de unele componente şi nu am înţeles ce sunt exact.Spre exemplul finalii de la amplificatoare, la ce se folosesc exact. Adică ce sunt.La fel şi la traf.Am căutat şi pe google despre aceste lucruri dar mare lucru nu am găsit.Şi aş dorii să învăţ şi eu câte ceva din domeniul electronicii, îmi puteţi recomanda o carte pentru începători, ceva uşor de digerat. Vă rog să nu îmi daţi site-uri, eu sunt umpic de modă veche, nu îmi place să citesc mult din faţa monitorului, prefer o carte. Această carte să conţină cam tot ce ar trebuii să ştie cineva care se apucă de electronică.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

2

• remus68

2

• lorik199

1

• cristian_draghiescu

1

Top autori în acest subiect

cauta la biblioteca: montaje electronice de vacanta constructii electronice pt tineri amatoriambele tiparite la editura albatrosacolo iti explica fiecare componenta de baza, si spre final si diverse scheme

Link spre comentariu

Mai poti cauta carti de G.D. Oprescu, I. Mihaiescu, Nicolae Batraneanu.

Toate sunt foarte bune pentru un incepator.

Dar atentie !

Ai nevoie si de cunostinte de electricitate/electrotehnica !

Mai tine cont si de faptul ca electronica nu o poti invata ca pe literatura, pe masura ce dobandesti notiuni noi trebuie sa faci si montaje practice, incepand cu cele mai simple.

Iti va fi de mare ajutor un multimetru oricat de ieftin si o serie de piese uzuale pe care sa poti exersa masuratori (rezistente, condensatoare, diode, tranzistoare bipolare).

Link spre comentariu

finalii la amplificatoare sunt tranzistorii de putere care fac amplificarea considerabila (directa a semnalului sau primit de la un preamplificator) adaptand semnalul (se doreste cat mai liniar posibil) la sarcina (impedanta difuzoarelor)traf este prescurtarea de la transformator si se foloseste in principal la coborarea sau ridicarea tensiunii alternative de la retea la consumator functie de ce cerinte are acesta. functie de puterea, raportul de transformare si randament se poate determina curentul ce poate sa-l debiteze in secundar.inainte de a intelege acestea consider esential sa intelegi bine curentul (continuu si alternativ) precum si niste componente de baza pasive si active: rezistor, condensator, bobina, dioda, tranzistor, sursa de tensiune, sursa de curentspor la studiu si lipit!

Link spre comentariu
Vizitator k_daniel007

m-am săturat de căutat că au rezultat foarte multe rezultate

:aut: Nici macar nu te-ai chinuit sa cauti, dar astepti totul de la altii! Uite ce gaseai in pagina a doua de la sectiunea incepatorilor viewtopic.php?f=66&t=48955
Credemă am încercat. Tu ai încercat să cauţi cuvântul finali şi să vezi câte rezultate vor ieşii?
Link spre comentariu
:96 Citeste ce gasesti in topicul ala. Descarca atasamentele de acolo; daca nu vrei sa le citesti dupa ecranul monitorului, tipareste-le pe hirtie, leaga-le intr-un dosar si citeste de acolo. Ai ce studia!Cauta pe forum si vei mai gasi.
Link spre comentariu

@remusdreptate ai dar lasa omu mai usor. macar el da dovada de bun simt nu ca majoritatea ce trec pe aici. sincer si forumu sperie incepatorii privind volumul de informatie (si la drept vorbind poate si organizarea influenteaza desi noua nu ni se pare pentru ca suntem familiarizati)

Link spre comentariu

imi aduc aminte cu nostalgie de primii paşi.pe la 13 anişori văzusem simbolul unui transformator intr-o carte de fizică la generală, am citit lecţia, am zis să încerc, părea totul simplu.Deci caut materialele: miez fieromagnetic, stric un radio albatros si scot bara respectivă care semăna cu un magneto bucată de sârmă circa 1 metru (ajungea după mintea mea pentru primar şi secundar, doar pe simbol erau cam 10 spire primar si 2 ... 3 secundar )şi după ce reproduc cele văzute în carte, bucuros pun cablu în priză şi BUUUUMMMMM !urmarea o scărpinătură zdravănă de la ai mei ....... :cry: --------------------daca se putea in "80 un search pe google :jytuiyu .............totuşi nu am greşit cu nimic, de vină au fost electrica cu cei 50 hz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări