Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune

Vizitator gal_dorin

Postări Recomandate

Vizitator gal_dorin

As putea folosi un Lm 7805 pentru un Vin de 48 V respectiv 90 V. Am nevoie de Vout maxim 5 V. Din cate am citit in datasheet Vin max este 15 V, insa am avut recomandari sa folosesc LM astaMersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• The Stressmaker

1

• miron1947

1

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

In mod clar nu ai putea folosi direct un 7805, ca doar nu vorbesc prostii aia din dasheet. Daca vrei sa obtii 5V din 90V cu regulator liniar vei avea eficienta de 5/90 = 5,5% cea ce inseamna ca vei pierde mult pe regulator. Mai exact, daca ai nevoie de 5V si 100mA asta inseamna 0.5W uitili pentru care tu vei disipa pe regulator 0.1 * 85 = 8,5W. Intrucat nu cunosc aplicatia ta, nu pot sa iti recomand o solutie, existant mai multe variante.Asa ca te rog spune ce vrei sa faci.

Link spre comentariu

Acum depinde si la ce curent ai nevoie de acei 5 V.Ai putea introduce un divizor rezistiv inainte de LM ca sa fii sigur ca e in plaja admisa de functionare(recomandabil doar pentru curenti mici).Totusi ai face excelent daca ne-ai prezenta cazul concret in care ai nevoie de aceasta micsorare de tensiune.Te vom putea ajuta mai mult. :da

Link spre comentariu
Vizitator gal_dorin

Deci... Eu trebuie sa ma leg la linia de telefon fix, unde tens in Idle este de 48 V si in convorbire de 90 V. Am nevoie de semnal analogic la intrarea microcontrollerului, care trebuie sa-l programez si sa afsez pe 7SG tonul DTMF, corespunzator tastei de telefon apasate. uC meu lucreaza la maxim 5 V. Trebuie sa reduc tens de la 48 respectiv 90 V la 5 V maxim, chiar si mai putin....Deci am de proiectat un circuit care recunoaste tonuri DTMF..

Link spre comentariu

Trebuie sa reduc tens de la 48 respectiv 90 V la 5 V maxim, chiar si mai putin....Deci am de proiectat un circuit care recunoaste tonuri DTMF..

Preluati semnalul cu un condensator, urmat de un divizor rezistiv.
Link spre comentariu

Cauta pe net mai bine, ca esti cam pe langa cu nivelurile de semnal.

In convorbire tensiunea scade, cand linia e libera ai cum zici tu 48V cc, dar cand suna telefonul ai curent altenativ, deci se complica mai multicel treaba.

Cauta pe net scheme de decodoare dtmf, vezi de exemplu:

http://www.uchobby.com/index.php/2007/0 ... with-dtmf/

http://www.electronicsinfoline.com/Circ ... 13824.html

poate gasesti si care se alimenteaza din linia telefonica, dar cred ca ar fi mai usor cu alimentare separata.

Link spre comentariu
Vizitator gal_dorin

Cauta pe net mai bine, ca esti cam pe langa cu nivelurile de semnal. In convorbire tensiunea scade, cand linia e libera ai cum zici tu 48V cc, dar cand suna telefonul ai curent altenativ, deci se complica mai multicel treaba.Cauta pe net scheme de decodoare dtmf, vezi de exemplu:http://www.uchobby.com/index.php/2007/0 ... with-dtmf/http://www.electronicsinfoline.com/Circ ... 13824.htmlpoate gasesti si care se alimenteaza din linia telefonica, dar cred ca ar fi mai usor cu alimentare separata.

Mersi pentru linkuri. Stiu ca sunt incepator dar sa citesc stiu....http://www3.sympatico.ca/n.rieck/docs/telephony.html#phone
Link spre comentariu

Ai o mica problema totusi. Detectia receptorului ridicat este detectata in curent (50 mA). Problema este ca tie iti trebuie cam 30 mA numai pentru montajul tau. Daca telefonul de pe linie este mai vechi atunci el va cere aproape tot amperajul dat de centrala. Asa centrala va pune linia in regim de avarie cu ambele montaje. Solutia ar fi o sursa in comutatie. Receptia tonurilor dtmf le poti face cu un condesator de valoare mica conectat direct la linie.Tensiunile sunt, in Romania, din cate stiu, de 48+-2 V c.c. cu receptorul asezat in furca, 7 - 16 V c.c. cu receptorul ridicat (impedanta liniei de 600 ohmi), 75 V c.a. la apelare (sonerie) cu 25 Hz.Poti folosi montajul tau in serie cu telefonul printr-o punte redresoare daca in paralel pe alimentarea integratului pui un zenner de 5 V. In cazul acesta cresti tensiunea pe linie cu receptorul ridicat cu 5 V. Condesatorul de cuplaj il legi la celalalt fir al liniei. Practic vei avea 3 fire : firul comun (cel cu condesatorul), firul care vine din centrala si firul care pleaca catre telefon. Daca vrei sa folosesti numai 2 fire este mai complicat.Poti folosi o sursa in comutatie cu mc34063, daca preferi varianta clasica cu circuitul in paralel cu telefonul pe linie, daca poti limita varfurile de tensiune la 50 V cand se apeleaza postul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări