yo9hnf Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Ai pus stabilizatorul pe un radiator adecvat? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Are radiator cu pasta, mica, etc.Am tinut-o in sarcina pe un bec de 24V 21W cam o ora, si la 4-6V, si la 24V, si radiatorul nu se incalzeste mai mult de 50 grade.Oricum am si un cooler pe care o sa il montez dupa ce trec de teste. Aveti si poze, cam nasoale ca sunt facue cu telefonul(bineinteles ca acumulatorii de la aparatul foto sunt morti, asa cum se intampla cand ai nevoie de ei). Ma gandesc sa incerc si cu alt LM, pe astia scria LM338X, or fi facuti pe vapor, ca nu am gasit date despre ei Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Si pozele Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Pai care e tensiunea pe condesatorii de filtrare?Ca daca e sa zicem 28v (parca ziceai ca sursa scoate si 24v) atunci daca pe ieisre ai o sarcina de 3A la 15v,pe integrat disipi : (28-15)*3 adica 39W ceea ce e mult pentru radiatorul ala! Trebuie neaparat ventilator Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Sursa scoate 32V(24V am in AC in secundar), initial voiam sa o fac la 24V DC, dar asa am luat trafu.Coolerul e pregatit, totul e sa pot sa vad cat se incalzeste la 5A. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Pai unde este LMul ? L-ai montat pe radiatorii mari din spate pe care sunt tranzistorii? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Alea sunt LM-urile, (sursa e dubla, am uitat sa precizez), si amandua fac la fel. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Pai in cazul asta,pe integrat cad (32-15)*3=51w Sub nici o forma sursa nu poate merge fara ventilator,in cazul asta. Sigur s-a supraincalzit integratul si a intrat protectia termicaDaca vrei sa tragi 5A,cred ca mai bine ai folosi si radiatoare mai mari sau ventilatoare cu debit mare de aer...daca alimentezi in consumator de 5v si 5A,o sa dispi pe integrat (32-5)*5=135W Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Fenomenul e urmatorul:in momentul in care cuplez la iesire o sarcina care ia mai mult de 3A, tensiunea la iesire se duce la 0, sau, ma rog, 1,3 V, deci este ca si cum as avea scc la iesire, deci nu poate fi vorba de ambalare terrmica.Adica LM-ul meu nu e capabil sa dea 5A.PS:La inceput nu eram sigur ca 338 are protectie la scurt, acu' constat ca are prea multa.... Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Eu va mai spun inca o data.... ca nu intelegeti. In afara de limitarea de curent si protectia la supra temperatura integratul dispune de "safe area protection for the power transistor." Asta inseamna ca daca vrei sa disipi o putere prea mare pe tranzistor, chiar daca nu s-a incalzit, chiar daca nu ai curentul maxim, el se inchide.Una dintre notele din datasheet zice asa: These specifications are applicable for power dissipations up to 50W for the TO-3 (K) package and 25W for the TO-220 (T) package. Power dissipation isguaranteed at these values up to 15V input-output differential. Above 15V differential, power dissipation will be limited by internal protection circuitry. All limits (i.e.,the numbers in the Min. and Max. columns) are guaranteed to National’s AOQL (Average Outgoing Quality Level).In cazult tau e clar ca de afli in situatia mentionata mai sus. Datasheetul de aici: http://www.national.com/ds/LM/LM138.pdf Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Ca sa nu te las cu problema nerezolvata. Daca nu te multumeste starea actuala(curent mai mic la tensiune mai mica) poti opta pentru solutia cu LM317 + Tranzistor extern.... Ma gandesc ca poti adauga tranzistor extern si aici.... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 O sa incerc urmatoarele variante:1.Inca un LM 338, pus in paralel conform schemei din data sheet.2.LM 317 cu tranzistori in paralel.Va tin la curent (sub 5A ) cu rezultatele.Multumesc tutulor celor care m-au ajutat. Link spre comentariu
Vizitator lostris234 Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Salut. De unde ai gasit LM338-ul?Am cautat pe Maica Domnului si degeaba... Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 acea brida metalica cu care ai fixat transformatorul,este izolata de carcasa?s-ar putea sa se formeze o spira in scurt-circuit iar traful se va supraincalzi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Gresit! Spira se poate forma numai trecand si prin mijlocul trafului. Adica metalul sa inconjoare torul (exact ca spirele bobinate pe tor) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum