Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dilema...

Vizitator T-man

Postări Recomandate

Vizitator T-man

Va salut dragi pasionati de aparatura radio vintage!

Ma numar si eu printre voi de mult timp dar fara sa fac cunoscut acest lucru...am incercat sa imi "etalez" colectia de aparate pe site-ul www.proradioantic.ro chiar de la inceput,dar contul mi-a fost sters complet dupa 3 zile pe motiv ca nu am pus nici o poza in colectie...acest lucru l-am aflat de pe Softpedia...pentru ca cei de pe "proradioantic" nu m-au instiintat despre acest lucru la momentul respectiv...pur si simplu l-au sters fara sa spuna un cuvant,nici inainte nici dupa ce mi-au sters contul...

...Dar...sa revenim la "oile noastre"...ma aflu de ceva timp in posesia unul PANASONIC DR 29 care arata impecabil dupa ce au trecut peste el cca. 29 de ani de la data fabricatiei...Are chiar sigiliul original PANASONIC pe unul dintre suruburi...dilema mea este urmatoarea:

-sa il desigilez ca sa ii schimb becul de scala(este ars),sa ii curat si sa ii refac contactul ferm al potentiometrului de volum,si sa ii revopsesc manerele laterale pentru ca s-au curatat de vopseaua initiala...

-sau sa il las exact in starea in care se afla dar cu sigiliul de fabrica intact?...

...nu prea as vrea sa il desigilez, dar nici sa il las fara o mica reconditionare?...ce ma sfatuiti?

Multumiri pentru atentie!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

1

• YO7DIG

1

• mila

1

Top autori în acest subiect

Ramine la latitudinea dumitale daca sa-l restaurezi sau sa-l lasi asa cum e, nu cred ca are mare importanta sigiliul asta asa ca bafta daca poti sa-l renovezi , pune niste poze pe aici sa-l vedem cit e de vintage desi nu-i chiar vechi , bafta.....

Link spre comentariu
Vizitator T-man

pai inca nu stiu ce sa fac...deocamdata o sa intru in sesiune(m-am apuacat de a doua facultate),si probabil o sa iau o decizie dupa...este adevarat ca nu este un receptor foarte vechi,dar mie imi place foarte mult...strang numai receptoare care au BFO pentru a receptiona SSB si CW(sunt radioamator autorizat)si am o pasiune pentru astfel de receptoare...totusi,nu spun "nu" daca mai "pica" si alte tipuri de receptoare,mai vechi sau mai noi...am pasiunea asta de la 14 ani(in prezent 41)...acum imi pare rau ca am dat multe dintre ele...ok...mai astept si alte pareri...Multumiri pentru raspuns!

Modelul este cel din link:

http://www.radiomuseum.org/r/panasonic_dr_29.html

PS: am incercat sa pun o poza dar...nu am reusit...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

cind ai timp incearca sa te logezi pe http://www.proradioantic.ro

in aceasi zi pune si minim 3 aparate radio (poze si descrieri daca este posibil)

sa stii ca a fost un anunt in legatura cu membrii care nu au poze

daca se poate(ar fi de dorit) achitati si cotizatia pe anul 2010 (100lei)

daca doriti cele doua numere ale revistei editate de proradioantic le gasiti la mine

daca achitati cotizatia sunt gratis,daca nu ,costa 5 lei un numar

aparatul panasonic este frumos si de calitate,merita restaurat,parerea mea este ca valoarea lui nu sta in acel sigiliu de pe )aparat

de pe radiomuseum nu se pot copia scheme sau poze,la acestea au acces doar membrii care au cotizatia platita(27E) in plus trebuie sa participi si cu diferite materiale(scheme,poze,descrieri,etc)

succes

Link spre comentariu

...daca ati fi citit ce scrie pe site la capitolu "Despre colectii" (partea stanga sus). Acolo sunt si arte articole si mai putin citite (donatii, cotizatii, 2% etc.).

In rest scuze... dar va asteptam cu drag...

Pentru CD: [email protected], cu precizarea numarului de bucati si a adresei de livrare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări