csongore Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Salut am niste nelamuriri cu transformatorul de iesire nu scrie cate spire sunt in primar si in secundar daca fiti amabil puteti sa ma ajutati cu niste informati in legatura (executia)trafului de iesire?Ceva complementarei la tubul de intrare si la defazor? Link spre comentariu
VTP Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Transformatorul de iesire este Lundhal (Suedia).Cealalta intrebare mi-e neclara. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Salut am niste nelamuriri cu transformatorul de iesire nu scrie cate spire sunt in primar si in secundar daca fiti amabil puteti sa ma ajutati cu niste informati in legatura (executia)trafului de iesire?...Din ce solicitati dumneavoastra...,:__ S_ar intelege ca doriti date pentru transformatorul de iesire LUNDAHL(L1620P-P) , adica "Primary winding self-inductance: 300 H"...?! __Doriti sa "faceti" un transformator "ca" LUNDAHL -L1620P-P ? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 In ceea ce priveste a doua intrebare, complementari - in cazul tranzistorilor bipolari, un tranzistor NPN este complementarul unui tranzistor PNP - la tuburi, nu am cunostiinta sa se fi produs vreodata un tub caruia sa i se incalzeasca anodul pentru emisia unor electroni care sa se indrepte printre grile, spre catod, astfel incit acest dispozitiv sa fie complementarul tuturor tuburilor produse pina acum. Link spre comentariu
csongore Postat Mai 10, 2010 Autor Partajează Postat Mai 10, 2010 Pur si simplu vroiam sa aflu cate spire trebuie puse in primar si cate in secundar ca vreau sa fac eu traful.Nu scrie nici grosimea conductorului. Link spre comentariu
mila Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Dragule transformator ca ala nu faci tu in garaj! Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Salut am niste nelamuriri cu transformatorul de iesire nu scrie cate spire sunt in primar si in secundar daca fiti amabil puteti sa ma ajutati cu niste informati in legatura (executia)trafului de iesire?Ceva complementarei la tubul de intrare si la defazor?Salut!Ai suficiente date pentru transformatorul de iesire,stii foarte bine si curentii si tensiunile din schema,asa ca poti calcula singur numarul de spire si grosimea sarmei bobinajelor. Bineinteles ca nu vei reusi sa faci un traf tot asa de bun ca cel original,dar daca vei fi atent la calcule te vei apropia intr-un procent foarte mare de cel original.Singura necunoscuta si cea mai importanta este calitatea miezului (!!!!!),dar stiind masa (2,5Kg) poti gasi si prin vechiturile de la noi din tara astfel de miezuri (televizoare vechi, sau magnetofoane ),au venit prin anii '90 la noi in tara niste televizoare color GRUNDIG,care aveau astfel de trafuri pe alimentare,este imposibil sa nu mai gasesti pe la atelierele care depanau asa ceva. Bineinteles,daca ai bani cumperi unul original,il comanzi si-ti va veni acasa,....dar unde va mai fi satisfactia realizarii integrale a unui amplificator cu mainile tale????? Spor la treaba si sa vedem realizat proiectul!P.S in locul lui EF86 merge o lampa ruseasca din seria 6J*** (6J9P sau altele),merge foarte bine chiar 6J4P (seria miniatura cu 7 picioruse) Link spre comentariu
danzup Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Pur si simplu vroiam sa aflu cate spire trebuie puse in primar si cate in secundar ca vreau sa fac eu traful.Nu scrie nici grosimea conductorului.Nici nu vei afla vreodata valorile de la Lundhal !Calculezi un traf PP pentru EL34 normal .Sunt atatea exemple de cum se calculeaza acest traf incat e usor de gasit .Sau comanda trafurile la userii de pe elforum care fac trafuri la comanda... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 ... Lundhal (Suedia)...,... valorile de la Lundhal !...De ce scrieti ?!,Lundhal...,si nu Lundahl ?. http://www.lundahl.se Link spre comentariu
csongore Postat Mai 10, 2010 Autor Partajează Postat Mai 10, 2010 Multumesc frumos ma-t lamurit am eu doua trafuri de TEMP tot cu miez mai bun cred.O sa ma inspir de un alt traf la care am toate datele tot facut pentru un amplificator PP cu EL34. Eu ma gandeam ca alt tip de traf nu e bun Cred ca miezul trafului care au folosit ei e tip HIPERSILL de asta se comporta mai bine la frecvente mai mari.Dar pentru mine nu prea conteaze 1-2dB atenuare la inalte :P Link spre comentariu
mihailp Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 " Multumesc frumos ma-t lamurit am eu doua trafuri "Eu "maş" ocupa, înainte, puţin de limba română(scris, citit etc.) - că trafuri se mai găsesc.Ar fi păcat ca acest forum să de vină colţ de stradă unde se beau beri şi se sparg seminţe!Cu tot respectul cuvenit,mp Link spre comentariu
csongore Postat Mai 10, 2010 Autor Partajează Postat Mai 10, 2010 Imi cer scuze domnul profesor, de greserile mele gramaticale care v-au intoxicat vederea . Cu stima Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Imi cer scuze domnul profesor, de greserile mele gramaticale care v-au intoxicat vederea . Cu stimaironia nu te ajuta la nimic!!!ai un mod incoerent in exprimare cind ai scris complementar cred ca te ai gindit la inlocuitor,echivalent,similarnu e bine sa ne dam destepti si sa mai fim si ironici,mai ales atunci cind suflam mucii in fasole si altii nu inteleg ce vrem sa spunem,parem semianalfabeti !EF86= EF804=EF804S=6J32PECC83=12AX7=6H2P in aceasta schema mai poti folosi si E80CC,6H6P,ECC81,ECC82 ,cu modificarea unor valori de componentesucces la clonarea trafurilor de iesire,nu o sa reusesti! Link spre comentariu
carageae Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Pentru cei interesati de acest subiect va reamintesc (am mai facut-o pe aici) ca pe situl lundahl.se sunt doua documente ale lui Claus Byrith despre amplificatoare cu lampi, printre cele mai pertinente materiale in acest sens de care am cunostinta. De fapt si in Elektor e indicata originea ca fiind a proiectelor acestui inginer de sunet. Mi-am propus sa traduc candva aceste documente pentru cei care nu cunosc bine limba engleza, dar sunt foarte ocupat si tot speram sa mi-o ia altul inainte (dar nu cu google translate!).Cred ca problema realizarii de trafuri de iesire pentru lampi nu e lipsa teoriei, ci lipsa unor miezuri de calitate si dificultatea de a bobina precis straturile multiple.Din cate am citit, la Lundahl nu e mare branza executia bobinajului - e facut corect dar fara fite, exact ca in titlul articolului din Elektor. "Secretul" lor consta in reteta de executie a materialului tolelor, parca au si miezuri amorfe, iar pretul de la producator era acum cativa ani de aprox.300 de euro perechea, e mult dar la calitatea asta e greu de gasit altceva...am inteles ca in vest transformatoare de calitatea oferita de Lundahl costa cam dublu. Link spre comentariu
csongore Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 Cer scuze nu prea am citit inainte de a posta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum