ursus2 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Salut!Am un EPSON RX700 la care a murit D+ si D- de la USB B si nu mai comunica cu calculatorul.Portul USB A folosit ca cititor stick-uri si card reader-ul intern functioneaza.Pot folosi(adapta)USB A pt.a comunica cu calculatorul?Atasez schema/in stanga jos sunt cele 2 USB-uri.[attachment=0]epsonrx700-service manual_175.pdf[/attachment] Link spre comentariu
danb1974 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Ma indoiesc. USB nu e "simetric" (cele doua capete sint identice) ci e hub la device (in cazul imprimantei portul ars e device si cel bun e hub) Link spre comentariu
ursus2 Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 OK,si cum fac sa o conectez la calculator? Driverele sunt instalate pt. acea imprimanta. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Tie iti trebuie ceva de genul http://www.hardwaresecrets.com/article/248 Problema este ca soft-ul imprimantei stie ca in portul usb vei avea un card/stick si nu un adaptor. Ai verificat toate componentele din zona usb-ului defect si sunt bune (rezistente, diode de protectie, toleranta in parametri la rezistente, ai fortat/folosit port usb 1.1 lo/hi speed sau fortare/folosire port usb 2 ) ? Cu portul usb ramas, daca imprimanta nu accepta altceva, nu ai alta solutie decat card-urile stick-urile si adaptoarele usb (bridge sau cu emulare de spatiu de stocare card/stick) si sa dai printare manuala manual,daca softul imprimantei nu permite printarea automata la detectare card/stick. Link spre comentariu
ursus2 Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 Tie iti trebuie ceva de genul http://www.hardwaresecrets.com/article/248 Problema este ca soft-ul imprimantei stie ca in portul usb vei avea un card/stick si nu un adaptor. Ai verificat toate componentele din zona usb-ului defect si sunt bune (rezistente, diode de protectie, toleranta in parametri la rezistente, ai fortat/folosit port usb 1.1 lo/hi speed sau fortare/folosire port usb 2 ) ? Cu portul usb ramas, daca imprimanta nu accepta altceva, nu ai alta solutie decat card-urile stick-urile si adaptoarele usb (bridge sau cu emulare de spatiu de stocare card/stick) si sa dai printare manuala manual,daca softul imprimantei nu permite printarea automata la detectare card/stick.Am verificat tot ce exista hardware.Doar R22 si R23 au fost shimbate pt. ca aveau valori de 4x mai mari decat in schema.Tensiunile pe D+ si D- sunt de 0,16Vcc.Am pus 10kohm intre D+/ D- si 1,5Vcc;si apoi la 3,3Vcc.Cred ca e un open colector mort.Am pus D+,D-si GND la USB A din calculator si nu comunica.Am pus un Bluetooth in USB A si nimic,bineinteles,era de asteptat.Imprimanta are LCD si permite printarea de pe ce device doresc.Daca bag stick va face print dupa acel stick;daca bag un card va printa dupa acel card. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum