Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Citire 2 intrari analogice

Rabulea Sergiu

Postări Recomandate

Nu cred ca ai nevoie de comprimari de variabile , cel mai simplu iti declari tabloul bitmap , care va fii pe 1 Byte fiecare => 1024 bytes pt poza de 128x64 apoi dim moment ce poza e monocrom poti insera 8 poze in acest tablou , toata problema se rezuma la inserarea celor 8 poze in tabloul de 1024 bytes in rest citirea din tablou nu este asa de grea , ar trebuii un program in C care sa iti ia cele 8 poze monocrom si sa le converteasca intr-un singur tablou de 1024 bytes.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rabulea Sergiu

29

• srdjan

8

• nooob64

6

• puiu

5

Top autori în acest subiect

Ca sa scrii memoria cel mai simplu o programezi cu pickit2

Asa si sintentionam sa fac, problema ii generarea fisierului .hex, din constantele ce semnifica bitmapurile.Nu am reusit deloc sa generez un hex din acele valori pentru acea memorie.Poti fi te rog ma explicit in legatura cu tabloul?N-am priceput nimic :jytuiyu

ar trebuii un program in C care sa iti ia cele 8 poze monocrom si sa le converteasca intr-un singur tablou de 1024 bytes.

Eu folosesc basic ca si limbaj de programare, cu C nu ma descurc.Nu am zis nicaieri ca am 8 poze, defapt am mai multe de dimensiuni diferite.
Link spre comentariu

Poti fi te rog ma explicit in legatura cu tabloul?Nu am zis nicaieri ca am 8 poze, defapt am mai multe de dimensiuni diferite.

Tabloul defapt este un vector sau matrice (in functie de cum ai definita functia de desenare pe lcd) in care memorezi fiecare bit in parte al pozei pe care la urma ii iei si afisezi pe lcd.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ca să-ţi faci idee ce vrea să spună, deschide un .bmp forţat cu notepad sau mai bine cu un editor hexa.valorile alea descriu starea fiecărui bit care compune imaginea (bitmap = hartă de biţi).ai atât valori care descriu coordonate, cât şi stări sau atribute...sper să nu fie vre-o poză mare, sau cu multe culori, că o să fii nevoit să apelezi la comprimări sau eepromuri cu capacităţi impresionante!!!(dacă mai prindeai vremea programării pe spectrum, îţi aduceai aminte că ăla avea o zonă de ram de circa 8 kb, care era buffer de ecran, şi cam ultimii 3-400 de octeţi era zona de atribute, aka blink, culori, etc. un poke în zona aia aprindea sau stingea un pixel... principiul e valabil şi acuma, numai că "bufferul" are capacităţi de sute de mega, şi viteze de tact apropiate sau mai mari de 1 gigahertz.)

Link spre comentariu

Bitmap-urile sunt pt un display 128x64 pixeli, deci nu sunt mari.

Problema ii generarea hexului pt. memorie, nu aflarea valorilor hartii de biti.

Am o memorie 25lc640 si trebuie sa preprogramez in ea valorile respective, cum fac asta?

@MifTy, nu am prins vremea programarii pe Spectrum, am 22 de anisori :rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cam asa a evoluat schema de la ultima postare.

Mentionez ca inca nu este completa, mai am de gand sa-i mai adaug 2 motoare pas-cu-pas.

CPU:

Posted Image

BLOC RELEE:

Posted Image

BLOC CONVERSIE SURSA 1:

Posted Image

BLOC CONVERSIE SURSA 2:

Posted Image

Ce parere aveti?

Astept comentarii, propuneri, sfaturi.

Aici pozele la rezolutie mai mare:

[attachment=0]Comanda Sursa.zip[/attachment]

P.S. Stiu ca poate pentru unii ii cam complexa, dar o fac pentru o sursa de laborator la care vreau sa am toate functiile posibile.

Link spre comentariu

Eu nu gasesc partea in care citesti curentul consumat la iesire ... folosesti ceva rezistenta <1R si de vreo 10-20W ? Nu de alta , dar si eu vreau sa imi fac alta sursa de laborator si nu stiu cum sa rezolv cu curentii fara sa utilizez rezistente mari.Si o intrebare de noob ... ce avantaj obtii daca folosesti 2 surse separate galvanic.

Link spre comentariu

Eu nu gasesc partea in care citesti curentul consumat la iesire

Curentul la iesire il citesc de pe rezistenta de wataj deja montata in sursa ca si traductor de curent, nu am mai pus inca una ca sa nu mai introduc o cadere de tensiune in plus.Caderea de tensiune de pe rezistente este aplicata operationalelor din blocurile de conversie.

Si o intrebare de noob ... ce avantaj obtii daca folosesti 2 surse separate galvanic.

Pai le poti lega in functie de consumator in serie, paralel, cu masa comuna, sau complet separate galvanic.De toata treaba asta se ocupa blocul de relee.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

cam pana aici am ajuns cu acest proiect:

Cablajul principal:

Posted Image

BOTTOM

Posted Image

Sursa auxiliara:

Posted Image

Puntile H:

Posted Image

BOTTOM

Posted Image

Butoanele:

Posted Image

Display-ul:

Posted Image

Cateva poze cu ce se afiseaza:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Cuplajul motor-potentiometru:

Posted Image

Si cateva scheme:

Placa principala:

CPU:

Posted Image

Blocurile de conversie:

Posted Image

Bloc relee:

Posted Image

Sursa auxiliara:

Posted Image

Puntile H:

Posted Image

Vreau sa transform aceasta sursa intr-un "complet de laborator" adaugandui si alte aparate de masura si generatoare, dar m-am lovit de niste probleme si va cer ajutorul.

Vreau sa-i mai adaug un generator de functii cu MAX038, un frecventmetru si un LC-metru, toate acestea sa poata fi afisate pe display-ul principal al sursei.

Problema consta (deocamdata) in citirea frecventei si a tensiunilor alternative cu microcontrolerul in gama 0-10V si 0-10Mhz.

Orice sut in directia potrivita este binevenit.

Link spre comentariu

Am gasit un link la o schema pentru etajul de intrare pentru masurarea tensiunilor alternative ce veau sa-l pun la o intrare de la ADC-ul picului.

Vreau sa va cer parerea despre schema si ajutorul pentru a o face sa mearga pana la cel putin 10MHz si la tensiuni cuprinse intre 0 si 5Vp-p.

http://cappels.org/dproj/hfcacdet/hfacdet.html

Orice ajutor este binevenit.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Excelenta realizare!!! O intrebare am: Nu era mai elegant un potentiometru digital in loc de ansamblul ala motor - potentiometru si comenzile lui?

Cu siguranta un circuit DAC gen MCP4822 era mult mai practic (rezolutie 12 bit , 2 canale DAC , comunicatie SPI rapida) , o sa folosesc eu asa ceva la viitoarea sursa , plus voi putea genera semnal pina la 500 KHz direct din sursa (voi putea incarca baterii gen Li-ion , Li-pol), o singura problema voi avea la controlul curentului unde voi avea intarzaieri in functie de proiectarea programului , insa nu cred ca 5-10 ms (max) vor fii o problema mare.
Link spre comentariu

Excelenta realizare!!! O intrebare am: Nu era mai elegant un potentiometru digital in loc de ansamblul ala motor - potentiometru si comenzile lui?

Era mai elegant dar am vrut sa am control analogic al tensiunii si curentului (asa imi place mie).

problema voi avea la controlul curentului unde voi avea intarzaieri in functie de proiectarea programului , insa nu cred ca 5-10 ms (max) vor fii o problema mare

5-10ms pot insemna diferenta dintre un circuit care scoate fum si unul care scapa. Eu am folosit protectia care era deja implementata in schema sursei, fiind cu un operational delay-ul este practic nul.P.S. N-are nimeni o idee despre problema lansata de mine in postul anterior ??
Link spre comentariu

Salut,

pentru a pune imaginile intr-un hex ti-am facut eu un mic program.

Presupun ca hex-ul trebuie sa fie de tipul Intel Hex.

Programul ia cate 8 pixeli la rand pe linie si face un byte (1 daca e negru , 0 daca nu).

Nu am cum sa testez daca hex-ul e corect generat ,dar cred ca e.

Ca sa-l folosesti , tragi bmp-urile peste fereastra indicata, dai add file , tot asa pentru restul , la sfarsit dai save hex.

Daca ceva nu merge cum trebuie , lasi un post si o sa incerc sa rezolv problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări