Rabulea Sergiu Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 s-auzim ce display este sau ce driver are si vedem ce apare...Inca nu m-am hotarat. Deocamdata lucrez la bitmap-urile ce or sa apara pe display.Si putin offtopic:Cum citesc jumatatea negativa a unei surse simetrice cu un PIC?Jumatatea pozitiva s-a rezolvat cu un divizor rezistiv, dar aia negativa?Sursa este de +/- 30V Link spre comentariu
francezu Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Cum citesc jumatatea negativa a unei surse simetrice cu un PIC?Vezi schema postata de mine pe pagina anterioara! Folosesti montajul amplificator inversor cu operational. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Vezi schema postata de mine pe pagina anterioara! Folosesti montajul amplificator inversor cu operational.Mercie, nu bagasem de seama.La acest LCD m-am haotarat: clickPareri despre el? Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 ce sa zic... datasheet-ul inainte si dai bataie. personal n-am intalnit librarii care sa foloseasca driverul asta. http://www.crystalfontz.com/controllers ... 060607.pdf poate colegi mai experimentati l-au mai intalnit. daca nu gasesti si te apuci de hardcode sa fii atent la delay-uri. chiar mai mult iti recomand sa te axezi pe citirea busy-flag-ului (busy check). rutinele pentru caractere, linii, cerculete si mai stiu eu ce s-ar putea lua de la librariile driverului dela display-ul de nokia 3310 (PCD8544). evident astea trebuiesc studiate bine inainte pentru a respecta functiile de baza (trimitere comenzi si date) LE: cica cu astea ar fi compatibil KS0108 family = KS0107/KS0108, HD61202/HD61203, AX6108/AX6107, PT6608/PT6607, KS0708, S6B0708, S6B0108A, S6B2108, S6B0108, SBN0064, ST7548, NT7108, RA8808, RW1065 si atunci ar trebui sa mearga asta: http://en.radzio.dxp.pl/ks0108/ Link spre comentariu
puiu Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 1. Mie mi se pare cam exagerat displeiul pentru ce trebuie la aplicatie.2. Nu cumva vroiai un LCD afanumeric?3. Si integratul PIC este cam mare pentru aceasta aplicatie Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 un alfanumeric costa ceva mai ieftin (cca 25lei ceva chinezesc la botul calului) si e mult mai usor de folosit. oricum...cine ce are aia foloseste. eu cred ca cel mai important e vizibilitatea si cantitatea de date afisate. daca vrei doar niste valori numerice recomand afisaj led 7 segmente. se vede de la o posta si e foarte simplu de folosit Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 1. Mie mi se pare cam exagerat displeiul pentru ce trebuie la aplicatie. Mie nu mi se pare exagerat fiidca vreau sa afisez cat mai multe date posibil fara a folosi butoane de comutare a afisajului. 2. Nu cumva vroiai un LCD afanumeric? Nu. 3. Si integratul PIC este cam mare pentru aceasta aplicatie Integratul asta l-am avut la indemana si pe langa faptul ca imi trebuie o gramada de pini I/O pentru LCD si pentru relee. Cam asta a iesit deocamdata cu afisarea. O sa ma apuc cat de curand de conversii. [attachment=0]test glcd font.zip[/attachment] Cel mai nasol este ca nu am MAX191 in libraria Proteus. P.S. Ca limbaj de programare folosesc basic (proton picbasic) Link spre comentariu
nooob64 Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Vezi schema postata de mine pe pagina anterioara! Folosesti montajul amplificator inversor cu operational.Mercie, nu bagasem de seama.La acest LCD m-am haotarat: clickPareri despre el?Il gasesti mai ieftin la http://www.adelectrocom.ro spun asta petru ca sunt extrem dezamagit de serviciile adelaida, plus ca pe adelectrocom acel lcd e mai ieftin cu 10 lei !NU INTENTIONEZ RECLAMA DAR INDIVIZII AIA DE LA ADELAIDA SUNT NISTE INCOMPETENTI Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Mai 20, 2010 Autor Partajează Postat Mai 20, 2010 Mercie dar am facut deja comanda.Am comandat mai multe de la ei asa ca nu mai pot da inapoi acuma. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 Cam asta am rezolvat cu display-ul: screen la initializare: Meniul principal: In curand o sa il umplu si cu valoriile masurate. Preri? Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Cam asta am rezolvat cu display-ul:Foarte bine pana aici. Felicitari :aplauzeSa-l vedem si "plin" de valorile masurate, in uz la o sursa dubla. Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 nu am inteles un lucru... vrei sa faci legatura serie & paralel intern controlat numeric? abia astept sa vad meniul ce poate Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 nu am inteles un lucru... vrei sa faci legatura serie & paralel intern controlat numeric?Vreau cu PIC-ul sa comand niste relee care sa comute serie-paralel circuitul de forta.Acel "Menu" este deocamdata pentru chestii de viitor ( vreau ca atunci cad le leg in serie sau paralel sa pot "copia" pe o sursa valoarea de pe cealalta),dar deocamdata sa umplu afisajul cu valorile masurate. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Poate intereseaza pe cineva. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Iunie 5, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2010 Mercie @yo9hnf, sunt niste chestii bune, totusi nu ai si softul?M-am lovit de o noua problema in timp ce proiectam schema, trageti un ochi la schema bloc atasata si spuneti-mi si mie, va rog, unde sa leg terminalul de masa al stabilizatorului de 5V, inainte sau dupa R1 ?[attachment=0]schema bloc.rar[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum