Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Citire 2 intrari analogice

Rabulea Sergiu

Postări Recomandate

s-auzim ce display este sau ce driver are si vedem ce apare...

Inca nu m-am hotarat. Deocamdata lucrez la bitmap-urile ce or sa apara pe display.Si putin offtopic:Cum citesc jumatatea negativa a unei surse simetrice cu un PIC?Jumatatea pozitiva s-a rezolvat cu un divizor rezistiv, dar aia negativa?Sursa este de +/- 30V
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rabulea Sergiu

29

• srdjan

8

• nooob64

6

• puiu

5

Top autori în acest subiect

Cum citesc jumatatea negativa a unei surse simetrice cu un PIC?

Vezi schema postata de mine pe pagina anterioara! Folosesti montajul amplificator inversor cu operational.
Link spre comentariu

Vezi schema postata de mine pe pagina anterioara! Folosesti montajul amplificator inversor cu operational.

Mercie, nu bagasem de seama.La acest LCD m-am haotarat: clickPareri despre el?
Link spre comentariu

ce sa zic... datasheet-ul inainte si dai bataie. personal n-am intalnit librarii care sa foloseasca driverul asta.

http://www.crystalfontz.com/controllers ... 060607.pdf

poate colegi mai experimentati l-au mai intalnit. daca nu gasesti si te apuci de hardcode sa fii atent la delay-uri. chiar mai mult iti recomand sa te axezi pe citirea busy-flag-ului (busy check). rutinele pentru caractere, linii, cerculete si mai stiu eu ce s-ar putea lua de la librariile driverului dela display-ul de nokia 3310 (PCD8544). evident astea trebuiesc studiate bine inainte pentru a respecta functiile de baza (trimitere comenzi si date)

LE: cica cu astea ar fi compatibil

KS0108 family = KS0107/KS0108, HD61202/HD61203, AX6108/AX6107, PT6608/PT6607, KS0708, S6B0708, S6B0108A, S6B2108, S6B0108, SBN0064, ST7548, NT7108, RA8808, RW1065

si atunci ar trebui sa mearga asta:

http://en.radzio.dxp.pl/ks0108/

Link spre comentariu

1. Mie mi se pare cam exagerat displeiul pentru ce trebuie la aplicatie.2. Nu cumva vroiai un LCD afanumeric?3. Si integratul PIC este cam mare pentru aceasta aplicatie

Link spre comentariu

un alfanumeric costa ceva mai ieftin (cca 25lei ceva chinezesc la botul calului) si e mult mai usor de folosit. oricum...cine ce are aia foloseste. eu cred ca cel mai important e vizibilitatea si cantitatea de date afisate. daca vrei doar niste valori numerice recomand afisaj led 7 segmente. se vede de la o posta si e foarte simplu de folosit

Link spre comentariu
1. Mie mi se pare cam exagerat displeiul pentru ce trebuie la aplicatie.

Mie nu mi se pare exagerat fiidca vreau sa afisez cat mai multe date posibil fara a folosi butoane de comutare a afisajului.

2. Nu cumva vroiai un LCD afanumeric?

Nu.

3. Si integratul PIC este cam mare pentru aceasta aplicatie

Integratul asta l-am avut la indemana si pe langa faptul ca imi trebuie o gramada de pini I/O pentru LCD si pentru relee.

Cam asta a iesit deocamdata cu afisarea. O sa ma apuc cat de curand de conversii.

[attachment=0]test glcd font.zip[/attachment]

Cel mai nasol este ca nu am MAX191 in libraria Proteus.

P.S. Ca limbaj de programare folosesc basic (proton picbasic)

Link spre comentariu

Mercie, nu bagasem de seama.La acest LCD m-am haotarat: clickPareri despre el?
Il gasesti mai ieftin la http://www.adelectrocom.ro spun asta petru ca sunt extrem dezamagit de serviciile adelaida, plus ca pe adelectrocom acel lcd e mai ieftin cu 10 lei !NU INTENTIONEZ RECLAMA DAR INDIVIZII AIA DE LA ADELAIDA SUNT NISTE INCOMPETENTI
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cam asta am rezolvat cu display-ul:

screen la initializare:

Posted Image

Meniul principal:

Posted Image

In curand o sa il umplu si cu valoriile masurate.

Preri?

Link spre comentariu

Cam asta am rezolvat cu display-ul:

Foarte bine pana aici. Felicitari :aplauzeSa-l vedem si "plin" de valorile masurate, in uz la o sursa dubla. :da
Link spre comentariu

nu am inteles un lucru... vrei sa faci legatura serie & paralel intern controlat numeric?

Vreau cu PIC-ul sa comand niste relee care sa comute serie-paralel circuitul de forta.Acel "Menu" este deocamdata pentru chestii de viitor ( vreau ca atunci cad le leg in serie sau paralel sa pot "copia" pe o sursa valoarea de pe cealalta),dar deocamdata sa umplu afisajul cu valorile masurate.
Link spre comentariu

Mercie @yo9hnf, sunt niste chestii bune, totusi nu ai si softul?M-am lovit de o noua problema in timp ce proiectam schema, trageti un ochi la schema bloc atasata si spuneti-mi si mie, va rog, unde sa leg terminalul de masa al stabilizatorului de 5V, inainte sau dupa R1 ?[attachment=0]schema bloc.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări