yo6pir Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 De cand am devenit radioamator, am construit toata aparatura necesara pentru a-mi desfasura activitatea. Astazi vreau sa propun celor interesati construirea unui amplificator liniar cu tranzistoare, foarte bun pentru lucrul in portabil, deoarece se alimenteaza de la bateria de 12V (eventual a masinii). Acest amplificator este construit in jurul a doua tranzistoare de putere de RF , tip M25C22 de la MOTOROLA, si asta ar fi singurul impediment in inceperea acestui proiect. Dar pentru cine are de unde sa faca rost de astfel de tranzistoare, este un proiect simplu si foarte eficient, si nu implica nici riscuri mari deoarece nu utilizeaza tensiuni de alimentare periculoase ca in cazul lampilor. Dar sa las vorbaria si sa vedem proiectul: http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/liniar-150w/ Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 De cand am devenit radioamator, am construit toata aparatura necesara pentru a-mi desfasura activitatea. Astazi vreau sa propun celor interesati construirea unui amplificator liniar cu tranzistoare, foarte bun pentru lucrul in portabil, deoarece se alimenteaza de la bateria de 12V (eventual a masinii). Acest amplificator este construit in jurul a doua tranzistoare de putere de RF , tip M25C22 de la MOTOROLA, si asta ar fi singurul impediment in inceperea acestui proiect. Dar pentru cine are de unde sa faca rost de astfel de tranzistoare, este un proiect simplu si foarte eficient, si nu implica nici riscuri mari deoarece nu utilizeaza tensiuni de alimentare periculoase ca in cazul lampilor. Dar sa las vorbaria si sa vedem proiectul:http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/liniar-150w/Felicitari Ovidiu!Nu ne spui si noua de unde ai facut rost de acesti tranzistori? Link spre comentariu
yo6pir Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 Tranzistoarele le-am primit cadou de la un radioamator foarte inimos, caruia ii multumesc si pe aceasta cale. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 excelent Ovidiu, exact asta cautam eu pt ft817, dar pana acum nu am reusit sa scot ceva putere decat de la 24V in sus, ceea ce nu e prea convenabil, mai ramane sa gasesc astfel de tranzistori. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 am uitat sa te intreb de filtre, ai facut cate unu filtru pt fiecare banda? Link spre comentariu
yo6pir Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 Da, am filtre pe fiecare banda dar separat intr-un modul de iesire SWR-PWR-metru cu comutare pe relee. Vezi schema SWR-PWR la mine pe site. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum