Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Liniar 150W cu tranzistoare

yo6pir

Postări Recomandate

De cand am devenit radioamator, am construit toata aparatura necesara pentru a-mi desfasura activitatea. Astazi vreau sa propun celor interesati construirea unui amplificator liniar cu tranzistoare, foarte bun pentru lucrul in portabil, deoarece se alimenteaza de la bateria de 12V (eventual a masinii). Acest amplificator este construit in jurul a doua tranzistoare de putere de RF , tip M25C22 de la MOTOROLA, si asta ar fi singurul impediment in inceperea acestui proiect. Dar pentru cine are de unde sa faca rost de astfel de tranzistoare, este un proiect simplu si foarte eficient, si nu implica nici riscuri mari deoarece nu utilizeaza tensiuni de alimentare periculoase ca in cazul lampilor. Dar sa las vorbaria si sa vedem proiectul:

http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/liniar-150w/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo6pir

3

• yo3ihg

2

• SirRoger

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

De cand am devenit radioamator, am construit toata aparatura necesara pentru a-mi desfasura activitatea. Astazi vreau sa propun celor interesati construirea unui amplificator liniar cu tranzistoare, foarte bun pentru lucrul in portabil, deoarece se alimenteaza de la bateria de 12V (eventual a masinii). Acest amplificator este construit in jurul a doua tranzistoare de putere de RF , tip M25C22 de la MOTOROLA, si asta ar fi singurul impediment in inceperea acestui proiect. Dar pentru cine are de unde sa faca rost de astfel de tranzistoare, este un proiect simplu si foarte eficient, si nu implica nici riscuri mari deoarece nu utilizeaza tensiuni de alimentare periculoase ca in cazul lampilor. Dar sa las vorbaria si sa vedem proiectul:http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/liniar-150w/

Felicitari Ovidiu!Nu ne spui si noua de unde ai facut rost de acesti tranzistori? :da
Link spre comentariu

excelent Ovidiu, exact asta cautam eu pt ft817, dar pana acum nu am reusit sa scot ceva putere decat de la 24V in sus, ceea ce nu e prea convenabil, mai ramane sa gasesc astfel de tranzistori.

Link spre comentariu

Da, am filtre pe fiecare banda dar separat intr-un modul de iesire SWR-PWR-metru cu comutare pe relee. Vezi schema SWR-PWR la mine pe site.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări