Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ,Grommes 260A , modificat

alex mm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 139
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex mm

43

• zal

12

• RockDok

12

• hpavictor

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din poza atasata de dv cu transformatoare : http://www.elforum.info/download/file.php?id=4574&mode=view , pe cel de alimentare este trecuta valoarea de 400VA . Am facut si eu o recalculare dupa datele trecute pe eticheta si mi-a rezultat o putere totala in secundar de doar 227,6 VA la care mai inmultim cu 1,2 pentru pierderi de unde rezulta ca puterea lui totala ar fi de 273,12VA . Intrebarea mea este daca e corect asa sau gresesc eu cumva ?!

Cred ca ar fi fost mult mai grav daca puterea "adunata" din datele de pe eticheta ar fi fost mai mare decat cea scrisa,tot pe eticheta,nu?!?!Are dreptate :"....... dar e o putere maxima pt. miezul respectiv , nu puterea rezultata din calcule ..." Trafurile de alimentare,in general in constructiile DIY cu tuburi electronice trebuiesc supradimensionate chiar daca sunt calculate empiric sau amanuntit.Eu le supradimensionez intotdeauna,iar pe etichete trec valorile curentilor de siguranta,sper ca am fost inteles.Un traf bine facut nu ar trebui sa depaseasca temperatura de 70*C chiar dupa 24 de ore de functionare,cu toate ca unele profesionale ating uneori si 90*C....(!!!!)
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

.....am mai corodat doua PCB -uri ,cu amplificatorul in cauza , si am reusit sa plantez unul dintre ele , surpriza a fost ca le-am facut in oglinda :rade: , deci a trebuit sa plantez piesele pe fata cu lipituri ....... a iesit cat de cat acceptabil ......

post-4528-139829345987_thumb.jpg

post-4528-139829345995_thumb.jpg

post-4528-139829346007_thumb.jpg

post-4528-139829346018_thumb.jpg

post-4528-139829346028_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din intimplare piesele pe o parte si lampile pe cealalta parte a cablajului mi se pare chiar OK, exista un ecran termic. Electroliticilor chiar le place asta. Desigur e bine sa vrei asta nu doar sa se "intimple". Votez cu creionul si hirtia desi sint pina in git in ceea ce inseamna "tehnica de calcul".

Link spre comentariu

Montarea rezistorilor se putea face si pe fata cu tuburile am 10 mm inaltime socluri , doar condensatorii si radiatorul puteau fi lipiti pe partea cu cablajul , fata cu lipituri ....... Am mai stricat inainte ,o placa presensibilizata de 200 x 300 mm de 40 Roni din cauza filmului nereusit , datorat imprimantei laser ...... Important e sa fie functional , si eu sa fiu multumit :da .De seara ma apuc de plantat si al doilea canal ....Amplificatorul va contine si un selector , cel din poza :freaza:post-4528-13982934626_thumb.jpg

Link spre comentariu

..... am terminat si al doilea canal , a ramas doar cutia , au mai venit ceva piese , conectori RCA , borne de iesire , suport leduri , butoane si altele ..... poze atasate . :da Numai bine ,Alex.

post-4528-139829347967_thumb.jpg

post-4528-139829347978_thumb.jpg

post-4528-139829347992_thumb.jpg

post-4528-139829348002_thumb.jpg

post-4528-139829348008_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Felicitari lui Alex MM pentru montajul ingrijit!Sunt curios in ce carcasa are sa fie montat? (din punctul meu de vedere cutia este "durerea" la realizarea unui amplificator)""""De seara ma apuc de plantat si al doilea canal ....Amplificatorul va contine si un selector , cel din poza"""rog pe dl Alexx MM sa posteze schema acestui selector.Felicitari inca odata! :aplauze

Link spre comentariu

...... amplificatorul sta, si asteapta primavara , acolo in atelier, nu am sursa de caldura, si nu se poate lucra pe fieratanii iti ingheata mana :jytuiyu .Da, cutia intotdeauna la un electronist a fost si ramane o problema mare de rezolvat . Ca sa ai o cutie cum doresti trebuie sa investesti ceva ....... La mine tabla de aluminiu de 3-5-10 mm e o problema mare , nu am de unde sa o procur , iar de fier nu merge la ceea ce am avut eu in gand sa fac , asa ca am sa recurg la inlocuitori , vad eu ce anume , probabil dibond , alubond sau cum se spune ..... Schema de la selector este asta atasata. Pana de Pasti as vrea sa imi fac cadou acest amplificator , sincer nu imi plac tigaile , ibricele , astea sunt pt. doamnele de la bucatarie :rade: .Alex.

VC_R2R&Shunt buffered_20101406.pdf

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

...... printre alte treburi , m-am apucat si de carcasa , manopera multa , asa pe genunchi va dura un timp . Deci am luat niste deseuri de la o firma de termopane si am debitat , manual , taiat cu bonfaierul , gaurit ,filetat ........ :da a iesit cam ce se vede .Dupa sarbatori , voi continua cu finisatul carcasei ...... Paste fericit tuturor !

post-4528-139829419846_thumb.jpg

post-4528-139829419854_thumb.jpg

post-4528-13982941986_thumb.jpg

Link spre comentariu

....... am asamblat cutia , in ea am pus cele trei transformatoare, si cele trei placi imprimate, cu piesele montate . Din pacate :jytuiyu iar trebuie sa demontez totul , si sa corectez gaurile din jurul lampilor , si sa finisez pe unele locuri , dar pe ansamblu sunt multumit .... :daNumai bine Alex.

post-4528-139829422993_thumb.jpg

post-4528-139829423002_thumb.jpg

post-4528-139829423009_thumb.jpg

post-4528-139829423014_thumb.jpg

post-4528-13982942302_thumb.jpg

Link spre comentariu

Foarte frumos,o lucrare cu adevarat frumosa,va felicit! :aplauze

Atentie !!!!!!,transformatoarele nu sunt bine amplasate,au axele paralele....,ori schimbati pozitia trafului de alimentare,ori veti folosi niste ecrane magnetice din tabla groasa de fier intre trafurile de iesire si cel de alimentare,in rest este o lucrare excelenta.

Link spre comentariu

..... multumesc de aprecieri @blue si @lazaroiu , dar sunt total in ceata :nebunrau: , transformatoarele de iesire au axele perpendiculare pe transformatorul de alimentare :da si nu e bine asa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări