Vizitator Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 ... sincer, ma las de amplificatoarele solid state si trec pe lampi ... solid state de obicei se obtine cu costuri mici ,in cazul amplificatoarelor pe lampi costurile (si efortul) sint ceva mai mari-dar "sunetul" obtinut in final devine inconfundabil ,in marea majoritate a cazurilor merita acest efort (financiar,sau de timp). Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Felicitari, arata bine, acum atentie la sursa de semnal, locul MP3-urilor este linga amplif-urile de care ai scapat. Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Felicitari, arata bine, acum atentie la sursa de semnal, locul MP3-urilor este linga amplif-urile de care ai scapat.Apropos de sursele de semnal , ce recomandati ?Eu unul ma gandesc ca un mpe facut la 320kbps sau un FLAC scoase de pe o placa de sunet decente sunt arhisuficiente . Acum , sigur ca se poate si cu DAC-uri dedicate .Eu personal am un WD TV player care stie de FLAC-uri . Sunt extrasuficiente aceste jucarele.( pentru mine ).Asadar , ce recomandati ? Atat ca material audio cat si ca player ? Link spre comentariu
RockDok Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Gasesti, daca stii unde sa cauti, EAC-APE sau EAC-FLAC. Fa-ti rost de un DVD-player cit de cit acceptabil, la ora asta sint foarte ieftine si scrie niste AudioDVD-uri din APE sau FLAC-urile respective. Chiar si la 320kbs mp3-urile au limitari atit in domeniul frecventelor joase cit si inalte. Recomand insa AudioDVD-uri in format AC3 un compromis bun intre domeniu de frecvente si volumul de date stocat (640kbs) sau PCM unde nu ai absolut nici un fel de pierderi de transpunere AudioCD -> EAC-APE (sau EAC-FLAC) -> AudioDVD. Cind asculti muzica nu ai nevoie de biziitul ventilatoarelor din PC si nici majoritatea placilor audio nu sint chiar colosale. Vei constata si faptul ca nu prea mai ai nevoie de corectii de ton sau alte moduri de alterare a raspunsului lantului audio. Este pacat sa ajungi sa construiesti un amplif cu lampi si sa-l compromiti cu semnal de slaba calitate. Nu prea inteleg ce inseamna material audio dar daca te referi la ce ar merita sa asculti am niste sugestii dar asta in particular. Link spre comentariu
alex mm Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 ...... am descoperit "aurora boreala " la finale , haloul ,o lumina albastra ......[attachment=0]HALOU.jpg[/attachment] ........aceleasi CD-uri ascultate suna total diferit ,fata de ce ascultam ,alta data ......din ce in ce mai curat, mai dinamic , chiar la volum mic , seara dupa 22:00 , dar sa nu uit castile , doar sunt pt.auditie de noapte nu si pt. ampliful meu . Asa ,ma gandesc, ca urmatorul proiect ,va fi un amplif de casti , evident tot pe lampi .... Multumesc ,tuturor ,celor care m-au ajutat , sa duc la bun sfarsit, acest amplificator deosebit .Noapte buna . Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Felicitari Foarte frumos Dupa ce am terminat amplificatorul cu 6C33C am vindut si eu ce aveam cu tranzistori respectiv un Onkyo A 8870.Am sa fac si eu un PP dar cu G807 sper sa se ridice din punct de vedere sonor la cel cu 6C33C.La mai multe Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2011 ..... ei bine, m-am hotarat, sa continuu constructia ,unui nou amplificator , tot pe lampi dar de data aceasta cu GU 50 ca finale , schema fiind aceeasi, iar la atac voi folosi 6H8C . Piesele cam sunt adunate , dar marea provocare ,va fi din nou carcasa pe care o vreau mai deosebita , sa vad daca reusesc .Transformatoarele de iesire si retea sunt facute de dl.Lazaroiu , asa ca nu voi avea ,nici un fel de surprize ,neplacute . Cateva poze le atasez acum si cu sursa de alimentare ...... Pe parcurs o sa revin cu poze si comentarii..... Alex. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Acest etaj final modificat download/file.php?id=4572 poate furniza in clasaA 20W-25W in sarcina-secundar sau in clasaAB1 30W-35W in sarcina-secundar(fara curent grila tuburi finale asa cum reiese din schema ,avind in vedere si modul UL). Grupul C6-R11 respectiv C7-R12 va actiona ca filtru trece sus(valoarea R11 respectiv R12 mult prea mica ,cred ca am mai spus acest lucru referitor la schema data), daca amplificatorul este destinat redari intreg spectrului audio(20-20.000Hz-exemplu) trebuie ajustat grupul C6-R11 respectiv C7-R12 . In situatia data(Raa 4K8 ,tensiune anodica etaj final 400V fara conexiune UL ar putea furniza 40-45W in sarcina-secundar ,ia_max_virf ar putea atinge valoarea de 300mA pentru fiecare anod tub final in parte...). Ca fapt divers un etaj final GU50-PP poate furniza 100W in sarcina-secundar cind Raa=6K si Ua=620V-640V. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Se poate observa in schema originala valorile corespunzatoare R11=R12=100K(pentru acelasi cuplaj-condensator 100nF),practic consider ca R11 respectiv R12 ar trebui sa fie 220k(pentru C6=C7=100nF) sau R11 respectiv R12 pot avea si 100K dar cuplajul C6 respectiv C7 ar trebui strins , majorat C6-C7 la 220nF (cred ca in schema "noua" din internet/adaptata-gu50 s_a gresit cu un ordin de marime R11 respectiv R12).In schema originala exista si reglaj DAMPING (diferite tipuri de incinte...). Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2011 ........multumesc de precizari ,valderama chiar doream sa intreb, ce imbunatatiri, se mai pot face la aceasta schema . Am redesenat schema, cu o alimentare intermediara , cu mosfet pt. a asigura o tensiune de +285V pe grila G2 la GU50 si am renuntat la configuratia UL. Am modificat si valorile, la rezistente, si condensatorii, in cauza .Se poate modifica , sa-i fac negativare automata sau mixta , cum e cel mai bine ? Ceea ce nu stiu , e ce valoare, trebuie sa am, la curentul de mers in gol, presupun un 50mA ar fi de ajuns ? Nu stiu ,nici in ce ordine, si cum se regleaza semireglabili din schema , dar pana acolo mai este .As vrea sa scot maxim de calitate si putere din aceasta schema , si sper sa ma ajutati. Eu ,cel putin, daca ma apuc ,il si termin (proiectul)......hai ca am doua proiecte finalizate pana acum . Intre timp mi-am facut rost si de un osciloscop si un generator de semnal , ramane doar, o rezistenta de sarcina, sa-mi fac rost . Alex. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Nu inseamna ca trebuie sa renuntati la UL... ,numai de dumneavoastra depinde-functie de ce rezultate va intereseaza mai mult , putere in sarcina ,banda audio ,clasa de functionare(dicteaza negativarea fixa ,automata, mixta),etc.Eu am semnalat doar posibile deficiente (cuplaje slabe pentru frecvente joase) ,am mai estimat puterea obtinuta in sarcina in diferite "situatii" ,daca va intereseaza clasaA sau preponderent clasaA curentul de repaos ia0 pentru fiecare tub final in parte trebuie sa fie in paja 70mA(preponderent clasaA)-100mA(clasaA),daca doriti putere ceva mai mare in sarcina atunci ia0 se poate situa in plaja 30mA-50mA(bine acum chestia asta cu puterea ceva mai mare fiind oarecum limitata de ia_max_virf circa 300mA cind Raa=4k8 si Ua=420V). Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Nu era mai sănătos o distanţă mai mare între traseele de tensiune înaltă şi masă?La stabilizator aş fi pus R28 de 33k/3W, diodele Zener le-aş fi pus mai multe, ca să meargă calde, nu fierbinţi, de exemplu 6 x 47V, iar R29 de 100-220k şi un cond de 0,1...1uF între poarta mosului şi masă. Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2011 ....foarte prompt dl.valderama ....bun , mi-am facut o idee, de cat sa reglez curentul de mers in gol , dar toate la timpul lor . dl.Zal referitor, la distanta ,dintre traseele ,de inalta tensiune, cred ca 2 mm in jur e arhisuficient la 430V max. (nu locuiesc in mediu salin , litoral ) . Rezistentele mentionate da sunt bune , doar ca eu folosesc Zennere de 3W de tip 3EZXXX nu de 1.3W . Am sa refac calculele si o sa dimensionez corect piesele din stabilizator ...... Alex. Link spre comentariu
89-CEC Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Din poza atasata de dv cu transformatoare : http://www.elforum.info/download/file.php?id=4574&mode=view , pe cel de alimentare este trecuta valoarea de 400VA . Am facut si eu o recalculare dupa datele trecute pe eticheta si mi-a rezultat o putere totala in secundar de doar 227,6 VA la care mai inmultim cu 1,2 pentru pierderi de unde rezulta ca puterea lui totala ar fi de 273,12VA . Intrebarea mea este daca e corect asa sau gresesc eu cumva ?! Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2011 ..... da am facut si eu calculele , asa este , dar e o putere maxima pt. miezul respectiv , nu puterea rezultata din calcule , prin insumarea puterilor din secundare si inmultirea cu 1.1 sau 1.2 . Asa cum a fost gandit , rezulta un numar de spire pe volt mai mic , miezul find de sectiune mai mare .....iar consumul de sarma emailata mai mic? Alex. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum