alex mm Postat Mai 13, 2010 Autor Partajează Postat Mai 13, 2010 ..... da sunt de acord , mi-a scapat din vedere faptul acesta , e al doilea montaj pe lampi pe care sper sa-l duc, la bun sfarsit ,dar interesant e faptul ,ca nici unul ,din cei 38 de useri ,care au deschis fisierul cu PCB-ul sursei ,nu mi-au atras atentia , doar suntem pe forum si invatam ....nu e asa? Mai pot sa dau cu lac cablajul , plus de asta va fi utilizat in mediu uscat (la ce caldura se va degaja )nu-mi fac probleme .Am un acid azotic, mai slab , si doream sa se corodeze ,mai repede ,sa pot sa asamblez sursa , cam asta ar fi motivul. Traseele la tensiuni ridicate ,sunt putine si scurte , majoritatea sunt la cele doua surse de 6,3V . Link spre comentariu
zal Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Eu am frezat de jur împrejur unele trasee la cablaje făcute în stilul acesta. E o ideie. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Se gaseste spray cu lac izolator pentru cablaje probabil cam in orice magazin de electronice Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 14, 2010 Autor Partajează Postat Mai 14, 2010 Am facut si placile de la amplificator , doar cablajele , piesele au fost trimise ,probabil saptamana viitoare voi putea sa le plantez pe cablaje .[attachment=2]PCB AMPL FINAL.jpg[/attachment] sursa inca neterminata , lipsesc ceva rezistori .....[attachment=1]SURSA.jpg[/attachment] si montate placile (doua sunt pe dos ) in poza [attachment=0]AMPLIF.jpg[/attachment] Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 ........fiind cod galben , am unda verde sa mai mesteresc , nu trebuie sa fac ce zice :nevasta am mai pus soclurile , am ajustat gaurile sa se potriveasca cat de cat si am pus lampile de forma .TRAF IESIRE.jpg[/attachment] .Da ,si inca o intrebare ,pot sa folosesc ca tub defazor , driver ECC82 sau ce tub ar fi mai bun ?Multumesc , numai bine Alex . Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Intre capetele roz-alb(maro) al P1 ai 537 spireintre capetele negru-galben al P2 ai 723 spireintre capetele verde-maro al P3 ai 537 spireintre capetele portoc-bleu al P4 ai 723 spirevor aparea infasurari de 537 spire in paralel cu infasurari de 527 de spiresi infasurari de 713 spire cu infasurari de 723 de spire.P1, p2, p3 si p4 ar fi trebuit sa aiba 1240 spire !!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 15, 2010 Autor Partajează Postat Mai 15, 2010 ....infasurarile P1,P2,P3 si P4 chiar au 1250 sp. , se poate vedea in poza cu trafo iesire .Am gasit undeva datele de la trafo , scrie-mi te rog culorile pe fire si atunci o sa pricep . [attachment=0]traf 6p3c.jpg[/attachment] Multumesc . Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Presupun gresita documentatia dupa care este construit trafo. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 __Priza G2 se afla la 43 % fiind incorect acest procent pt 6P3S-E/PP/UL ,procentul de 43% din aceasta situatie fiind valabil EL34/PP/UL. __NE mai vorbind ca asa cum apare specificat 50sp secundar paralel pentru 4Ω sarcina raportul de transformare este de 50/1 chiar un pic mai mare , asta insemnind Raa=peste 10.000 Ω ?!.( O glumă proastă !, acest Raa=10kΩ si peste pentru 6P3S-E/PP-însemnînd aproximativ <8W-9W>/4Ω...,practic un 300Vef nelimitati anod-anod clasaA...,(300X300)/10.000) __De unde provine schita asta de transformator de iesire !?,pare de EL84/PP/UL chiar ECL82/PP/UL tinind cont de Raa. Sfatul meu este sa fie inseriat si secundarul astfel raportul de transformare va deveni 2500/100= 25/1 astfel daca se va dispune o sarcina de 8Ω in secundar se va reflecta circa 5.000Ω in primar - practic un Raa=5k2-5k4(tinind cont de Rcc primar) , aproape de realitatea necesara 6P3S-E/PP...,adica aia 300Vef nelimitati anod-anod clasaA , dar de data asta vine (300x300)/5000 ,cam <18W-20W>/8Ω Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 din cite stiu la acest traf de iesire se inserieaza secundarelemai multe stie userul danzup ,si el are un PP cu 6p3c ,trafurile sunt identicesecundarele se inserieaza ,are dreptate valderamaviewtopic.php?f=28&t=29648 Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Si eu le folosesc inseriate secundarele, mai mult, le folosesc in reactie negativa pe catod cu mediana legata la masa. Nu asi lega intre ele absolut nici o priza de UL si asi folosi 6P3C cu G2 legata la Ua prin 100 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Si eu le folosesc inseriate secundarele , mai mult, le folosesc in reactie negativa pe catod cu mediana legata la masa. Nu asi lega intre ele absolut nici o priza de UL si asi folosi 6P3C cu G2 legata la Ua prin 100 ohmi.Aceasta este solutia optimă @RockDok pentru acest "tip" de transformator de iesire download/file.php?id=45824&mode=view cu singurul "amendament" la rezistenta din G2 , eu as prefera 470-680 ohmi/1-2w si as cobori potentialul G2 la 270V maxim 290V. Link spre comentariu
danzup Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Si eu le folosesc inseriate secundarele , mai mult, le folosesc in reactie negativa pe catod cu mediana legata la masa. Nu asi lega intre ele absolut nici o priza de UL si asi folosi 6P3C cu G2 legata la Ua prin 100 ohmi.Aceasta este solutia optimă @RockDok pentru acest "tip" de transformator de iesire download/file.php?id=45824&mode=view cu singurul "amendament" la rezistenta din G2 , eu as prefera 470-680 ohmi/1-2w si as cobori potentialul G2 la 270V maxim 290V.Da ! De vreo 2 ani am tot spus ca secundarele se inseriaza la acel tip de transformator folosit de mine si la ultraliniar o rezistenta de 1Kohm catre G2 inseriata (Atentie : numai in cazul folosirii tubului 6P3S ca finala !!!) .Initial acele trafuri sunt calculate pentru EL34 cu iesire pe 4 ohmi , dar prin inseriere secundare si adaugare rezistente pentru ultraliniar catre G2 se pot folosi foarte bine pentru 6P3S. Sau asa cum au observat colegii : se renunta la ultraliniar si se merge ca pentoda cu G2 alimentat la circa 270V ( parerea mea este ca in acest regim suna cel mai bine , repet : doar pentru 6P3S ) . Merge perfect si am testat si eu acum multa vreme si solutia cu secundarele in catod si centralul la masa, dar parca pierde din "viteza" pe boxele mele ! (Cum spun de multa vreme : prea multa reactie negativa altereaza sunetul ! trebuie sa stii cand sa te opresti ...) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Initial acele trafuri sunt calculate pentru EL34 cu iesire pe 4 ohmi , dar prin inseriere secundare si adaugare rezistente...Sincer sa fiu , NU vad cum "acele trafuri" pot avea "legatura" cu EL34 sau "iesire pe 4 ohmi"(NU stiu cum se pot conecta infasurarile din secundar ! sau ce Raa se poate obtine astfel incit sa satisfaca conditia EL34/PP ,UL sau nu ,existind doar doua posibilitati pentru raportul de transformare 50/1 sau 25/1 ,numai eventual in cazul unei sarcini "atipice" in secundar ar putea satisface "conditia" Raa/EL34...)...__In cazul unei sarcini de 4Ω la iesire primarul acestor transformatoare(descrise mai sus) poate deservi un Raa de 2k7-2k8(secundare serie) sau un Raa de 10k2-10k5 (secundare paralel) si cam atit ,NU vad EL34/PP pe aceste trafuri de iesire. __Exista acest subiect Detalii transformatoare de iesire chiar la inceputul acestei sectiuni , destul de bine dezvoltat ,dar vad ca nu "prezinta" interes/"influenta". Link spre comentariu
blue Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Parerea mea este ca transformatorul a fost proiectat pt 10K/4ohm complet neconvenabil in cazul tuburilor EL34 si 6P3S , ceva nu este in regula, autorul s-a gindit la alte lampi sau a facut un exercitiu cu ...pix-ul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum