alex mm Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 .....dupa cum era de asteptat , vazand cat de bine functioneaza si ce sunet are proaspatul preamplificator pe ECC83 , am decis sa fac si un final .Am ales o schema , care cred ,ca nu e foarte pretentioasa si foarte costisitoare ,transformatoarele le-am cumparat mai demult cu ajutorul user-uluiDjDOG pt. un proiect PP cu 6P3C . Schema e urmatoarea [attachment=4]SCHEMA AMPLIF.pdf[/attachment] Schema sursei de alimentare [attachment=3]NEW POWER SUPPY.pdf[/attachment] Cablajul la amplificator [attachment=2]PCB AMPLIF.pdf[/attachment] Cablajul la sursa ,modificat dupa transformatorul care il am [attachment=1]PCB PSU NEW.pdf[/attachment] si stadiul la care am ajuns cu lucrarea ......[attachment=0]FRONT.jpg[/attachment] Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 8, 2010 Autor Partajează Postat Mai 8, 2010 ...... si alte poze cu amplificatorul ....[attachment=2]REAR.jpg[/attachment] [attachment=1]ANGLE.jpg[/attachment] [attachment=0]TOP REAR.jpg[/attachment]Masa amplificatorului pana acuma 11.5 Kg asa cum se vede Saptamana viitoare comand piesele , si ma apuc de plantat .....sper sa-l termin cat de repede .Numai bine Alex mm. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Este frumos lucrat,dar permite-mi sa fac niste corectii la montajul tau:- axele bobinelor celor trei transformatoare sunt paralele(!!!!!!!!!!)-radiatoarele ecelea din aluminiu (!?),ce sunt??...nu le vad rostul ?!?!(daca sunt folosite pentru dispozitivele semiconductoare din sursa,atunci cred ca montarea lor pe sasiul din aluminiu ar fi fost suficienta si eficienta))....deci:-daca vrei sa nu ai probleme de brum sau alte zgomote introduse de pozitionarea trafurilor,incearca sa le montezi cu axele perpendiculare-pentru o ecranare magnetica eficienta,monteaza in locul acelor radiatoare niste bucati de tabla de otel de 1,5-2,0mm...cam astea sunt recomandarile mele,cu scuzele de rigoare si spor la treaba!P.S citeste ce a spus si userul referitor la pozitionarea trafurilor pe sasiu si la ce poate introduce reactia negativa in bucla ei printr-o pozitionare incorecta (a transformatoarelor!) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 nu stiu ce distanta ai intre finale si trafurile de iesire?par destul de apropiate sau este iluzie opticaai grija ,6P3C se incalzesc tare,daca sunt prea apropiate de trafurile de iesire risti sa le cociECRANELE SE FAC DIN TABLA DE FIER! nu Al,Cuin circuitul de negativare al finalelor sa folosesti semireglabili de cea mai buna calitateschema este conceputa cu traf de iesire ultraliniarcu aceasta topologie o sa pierzi ceva puterepoti face un test sa vezi ce te multumeste mai mult ,ultraliniar sau g2 finale cuplate la +Ua Link spre comentariu
papelyno Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Nici nu seamana cu al meu abia ce l-am terminat ,il rulez numai pe jazz Cu lampile dispuse astfel(la mine) traseul dintre componente si terminalele soclurilor sunt minime ,legaturile la masa in stea, suna EXCELENT !! Schema e de pe audiofanatic ...cu mici modificari,bafta la constructie !!!ps: aceeasi schema pt intarzierea tens anodice o folosesc si eu si functioneaza perfect ... Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 ..... da aveti dreptate , am sa schimb ,pozitia transformatorului de retea ,perpendicular pe cele de iesire,nu am observat (nu ca nu am stiut) .Radiatoarele de Al sunt pt .sursele de CC de 6.3V la filamentele ECC82 si ECC92 cam 1.5A si se incalzesc destul de tare (pozitia lor era f.b.pentru o racire corespunzatoare ) .Carcasa e din Alubond si nu o pot folosi de radiator .Radiatoarele o sa le montez sub sasiu (in cutie) sau ar mai fi varianta pe sasiu la mijloc intre tuburi . Ecranarea magnetica, o sa o fac dupa ce o sa pun in functiune amplificatorul si voi vedea cum stau cu brumul.Distanta, dintre trafo iesire ,si lampile finale e de 4 cm , e putin ? Vreau sa fac o cusca gen kit Veleman 4040 lustruita oglinda pt. a reflecta radiatia calorica a finalelor. . Am strans ceva piese pt. sursa care va fi in lucru de maine .Inca nu am schimbat pozitia trafo retea ![attachment=1]FRONT TOP.jpg[/attachment] si piesele din sursa (o parte din ele ) [attachment=0]PIESE SURSA.jpg[/attachment]Multumesc de atentionari d-lor Lazaroiu si Viobio . Link spre comentariu
zal Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Mi se pare mic trafo de reţea. Ptr ce consumuri în secundare a fost calculat? Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 A fost calculat pt. S1=275V x 0.55A si S2=6.3Vx 8A deci cam 200VA si nu este destul?Am rotit si transformatorul de retea cu 90 grd. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Daca S1 este secundarul de anodica,iar S2 secundarul de filament este mai mult decit OK(ar trebui sa fie cam 33,8 raportul 220/6,3 ,...din exprimarea dumneavoastra ca tensiuni S1 si S2 se poate face confuzie).Ce tola ATI FOLOSIT ( traf-alimentare) E25,E30 ?. Link spre comentariu
mila Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Cred ca se refera la transformatorul de retea! Nu cel de iesire! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Cred ca se refera la transformatorul de retea! Nu cel de iesire!Rapoartele de transformare sint valabile si in cazul transformatoarelor de retea (alimentare)-indiferent de tipul sau destinatia transformatorului. Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 12, 2010 Autor Partajează Postat Mai 12, 2010 ....deocamdata pana vin piesele , am reusit aproape sa termin sursa de alimentare ,cu exceptia pieselor care nu le am. Cam asa arata sursa [attachment=2]sus.jpg[/attachment] ,[attachment=1]rasturnat.jpg[/attachment] ,[attachment=0]cablaj.jpg[/attachment] Link spre comentariu
zal Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Foarte frumos, dar nu înţeleg moda asta cu distanţele mici de 1mm între traseele de tensiune mare şi masă. Doar nu e alimentare la baterie de 9V. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Foarte frumos, dar nu înţeleg moda asta cu distanţele mici de 1mm între traseele de tensiune mare şi masă. Doar nu e alimentare la baterie de 9V.cind va avea descarcari intre trasee o sa abandoneze modastii cum este pina nu te lovesti de un asemenea defect nu te inveti minte,poate are noroc si nu apare acel femomen care topeste traseele Link spre comentariu
RockDok Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Daca se curata bine de resturile de saciz dupa plantarea tuturor pieselor si se aplica un strat de nitrolac poate elimina pericolul descarcarilor. Oricum este o solutie de compromis. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum