Palade Vlad Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 As vrea sa fac preamlificatorul corector de ton cu TL072 si as vrea sa-mi spuneti daca pentru un montaj mono pot folosi un singur integrat. Din schema reiese ca tre' sa folosesc doua insa nu-mi dau seama de ce, atat timp cat un TL072 are doua AO in capsula.Daca l-a mai construit cineva imi poate spune daca este bun?(vreau sa-l folosesc la calculator pentru inceput. Multumesc. Link spre comentariu
Sharky Postat August 13, 2005 Partajează Postat August 13, 2005 in capsula aia ai 2 AO deci poti sa il folosesti pt un canal.Daca vrei 2 canale (stereo) folosesti 2 tl072 sau un tl074 care are 4 ao in el Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 14, 2005 Autor Partajează Postat August 14, 2005 Mersi pentru raspuns.Am desenat pcb-ul pentru montaj dar nu-l pot pune pe forum ca are extensia .bmp. :evil: Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 14, 2005 Partajează Postat August 14, 2005 Mersi pentru raspuns.Am desenat pcb-ul pentru montaj dar nu-l pot pune pe forum ca are extensia .bmp. :evil:folosesta ACDSee si fa-i o conversie :wink: Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 15, 2005 Autor Partajează Postat August 15, 2005 Asa o sa fac. Acum nu prea am timp, insa pana maine il pun. Link spre comentariu
Palade Vlad Postat August 18, 2005 Autor Partajează Postat August 18, 2005 Pentru cei interesati postez desenul PCB-ului pentru preamplificatorul de mai sus.Nu are pe cablaj si potul de pe intrare(le are numai pe cele pentru reglaj ton). Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat August 28, 2005 Partajează Postat August 28, 2005 Dupa parerea voastra este mai bun din punct de vedere calitativ decat un corector de ton cu tca5500, sau cu lm1036 ? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 2, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2005 Eu am incercat un corector cu TCA5500 si nu prea mi-a placut cum suna, am mai incercat unul cu TDA1524A si nu a mers deloc si am zis sa incerc si cu TL072( dupa ce-l fac o sa spun cum suna). Link spre comentariu
roby_m Postat Septembrie 3, 2005 Partajează Postat Septembrie 3, 2005 Eu am incercat un corector cu TCA5500 si nu prea mi-a placut cum suna, am mai incercat unul cu TDA1524A si nu a mers deloc si am zis sa incerc si cu TL072( dupa ce-l fac o sa spun cum suna).Cum se auzea Tca5500- ce nu ti-a placut? Si eu aveam in plan tot circuitul cu el. Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 3, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2005 Nuprea mi-a placut ca pe inalte imi baga distorsiuni cam puternice cand volumul si inaltele erau date aproape la maxim.(fara corector ampul nu facea asemenea probleme).Si pe bas aveam uneori probleme asemanatoare. Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 4, 2005 Partajează Postat Septembrie 4, 2005 Nu prea mi-a placut ca pe inalte imi baga distorsiuni cam puternice cand volumul si inaltele erau date aproape la maxim.(fara corector ampul nu facea asemenea probleme).Si pe bas aveam uneori probleme asemanatoare.oare n-o fi din cauza volumului aluia la maxim? supramodulare..rezultand limitare din partea preamplificatorului si implidcit distorsiuni? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 4, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2005 Nu stiu.E posibil sa fie din cauza k am folosit poturi de 20Ko inseriate la ambele capete cu rezistente egale astfel incat sa obtin valoarea din schema? :? Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 ca sa ai valoare dubla am inteles, dar cursoarele cum le-ai conectat? ca daca ai legat doar unul din ele ai de la 0 pana la 50% din valoare sau de la 50% la 100%, daca le-ai pus impreuna....ai exact valoarea unuia... mai curat era sa pui un potentiometru de valoarea are o ai si sa redimensionezi reteaua RC poate te ajuta softul asta de la http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/files/tsc100.zip (pe care l-am gasit in lista de site-ul lu' Vasile) :wink: PS: da' tu ai inseriat 5 potentiometre? ca vad in schema de 100K si tu ai zis ca ai pus de 22 inseriate.... explica clar ce modificari ai facut.... poate nu ma prind eu exact acum :cry: Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 gata am inteles ce ai zis tu ca ai facut... da' asta ti-a redus drastic domeniul de reglaj :cry: deci singura probleme de o ai este ca "bagi" semnal prea mare pe intrare :lol: PS: schema originala e la http://sound.westhost.com/project94.htm :wink: si era corect sa indici sursa Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 9, 2005 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2005 PS: schema originala e la http://sound.westhost.com/project94.htm :wink: si era corect sa indici sursa Intradevar de acolo este luata, si imi cer scuze ca nu am indicat sursa. :roll: gata am inteles ce ai zis tu ca ai facut... da' asta ti-a redus drastic domeniul de reglajDa, mi-a redus mult domeniul de reglaj. Am pus si poturi de 20Ko fara nici o modificare, si parca se auzea mai bine.Acum ca incep scoala o sa-mi cumpar poturi adecvate ca valoare, si atunci voi incerca iar montajul sa-l vad cum suna.Mersi pentru interesul acordat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum