tranzistor Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 am un e15-350n si ma gandeam sa il folosesc ca sub.,in special pentru kickbass si ceva mai putin sub-bass. am realizat o simulare in win-isd,dar as vrea parerea voastra,inainte sa ma apuc de debitat pal si ansamblat,iar apoi sa imi dau seama ca nu se aude bine. singura nelamurire e cu group delay-ul . atasez doua imagini cu simularea,in care mai am inca un dif,ew1505,si el tot la simulari. astept pareri,opinii,sfaturi si eventual ceva recomandari http://tinypic.com/r/2hn9lsh/5 http://tinypic.com/r/25s5w6x/5 Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 salutin general din band-pass scoti mai mult sub-bass daca vrei kick bass, atunci fa bass-reflex Link spre comentariu
tranzistor Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 60-70 hz nu e chiar sub-bass.vreau sa am si sub-bass,asa pentru mine,dar vreau sa se auda bine kickbassul in aer liber. Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 cel mai bine ar fi sa intrebi pe poweraudio.ro Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Daca iti convin lazile imense fa un horn cu dif de 15". Astea n-o sa coboare prea mult dar kick cat cuprinde Astea coboara mai mult dar kickul s-ar putea sa nu sune asa puternic si sa fie asa bine definit. Pt ambele ar fi bine sa le plasezi langa pereti sau mai bine la colturi ca sa coboare mai mult, dar din pacate in acest mod vei excita rezonantele camerei si vei obtine un sunet mai murdar. Prea multe nu pot sa iti spun ce o sa iasa, dar ca si presiune si kick sigur vei ramane impresionat. Vezi doar ca e15-le e cam firav si s-ar putea sa ai probleme cu el in hornuri. Deci sa nu te gandesti ca ii dai putere mare in el, gen 500-600W ca s-ar putea sa il defectezi. cel mai bine ar fi sa intrebi pe poweradio.roNe-ai spart! Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 el a spus ca vrea ceva la 60-70l, nu dulapuri dinalea care ocupa jumate de cameramacar pe poweraudio primeste un raspuns de la cineva care intradevar se pricepe, eu cand am intrebat odata aici ce difuzor de 15” ar merge ca sub miau sfatuit ew15ep, fiind un difuzor de satelit, iti dai seama ce bass scoteam din el Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Nu vad unde a scris 60-70L.Iar in volumul ala nu scoate bas prea jos. Eu l-am incercat in 100L si nu pot sa spune ca excela pe bas.La ce volume a pus la bandpass ma gandesc ca o sa se impace si cu gabaritu hornurilor.Macar astea isi justifica volumul prin presiunea imensa, si daca vrea kick o sa aiba de o sa ii iasa pe nas. Cu priceputu treaba e ca cine se pricepe s-a saturat sa raspunda la aceleasi intrebari. Iti raspunde cine are vreme, si cum numarul de utilizatori e mare sansele sa dai peste unul mai putin experimentat sunt mai mari. Link spre comentariu
tranzistor Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 sergiu,faci o confuzie,ma referam la 60 Hz nu litrii.in 60-70 l nu pot face altceva decat satelit,e15 necesita volume mari pentru bass,si el tot un difuzor de satelit,dar momentan nu am altul.dulapurile nu ma deranjaza,din contra boxele mari imi plac si daca se aud bine impresioneaza audienta(acum e15 are cutie de 280 l br,suna binisor,dar vreau altceva mai de calitate,din pdv al frecventelor joase)spre deosebire de poweraudio,unde am intrebat primadata,aici vad ca sunt useri care imi zic si altceva decat ca graficul arata bine(asta imi puteam da si eu seama ), aici sunt oameni care vin si cu ceva proiecte si recomandari de incinte,cale pe care tin sa ii multumesc lu sharky pentru schite.sharky: chestia e,ca imi trebuie o simulare,sa vad cam cum arata graficul si dimensiunea porturilor,si din cate vad,winisd-ul nu calculeaza incintele tip horn,ci doar pana la bph6,iar in bass-box imi cam prind urechile.asa nu ma pot apuca de constructie si sa imi dau seama ca am lucrat degeabadaca nu reusesc sa am ceva date clare despre cum ar fii mai bine,cred ca am sa transform si e15 in satelit,cu care voi ma castiga pe kick-bass si sa pun ceva bani la ciorap pentru un sub...mai calumea. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Chestia e ca nici din simulare nu poti sa iti dai seama cum suna. Simularea doar te opreste sa faci vreo prostie, dar nu tot timpul. Vezi de nu gasesti la cineva un horn de bas gata facut. O auditie va face cat o mie de simulari. Eu zic ca primul proiect ar fi usor de facut si ar trebui sa coboare pus intr-un colt la macar 60hz cu eficienta mare. O sa aiba un kick de o sa te rupa. N-o sa coboare, n-o sa faca vrum vrum, dar o sa te loveasca destul de bine in piept. O sa impresionezi multa lume, dar o sa dispara basul acela jos pe care il ai acum in ditamai ladoiul. Repet: nu ii da cu putere de folosesti acest proiect, ma tem sa nu crape membrana. 100w sunt arhisuficienti pt galagie. Faptul ca ai o cutie asa mare e de mare ajutor. Umple-o asa incat sa ramana 150L volum util si acodeaza pe la 40Hz. Cam aia e tot ce poate acest difuzor in reflex. (raport bun intre gabarit, eficienta, joase). 280L e un volum mult prea mare ca sa sune bine calitativ. Tare ma tem ca lalaie pe frecventele joase. Plus ca membrana sigur o ia razna tare repede. Ai putea sa muti difuzorul spre mijlocul cutiei, sa ii lasi doar vreo 80L in spate, acordezi la 45-50Hz si restul cutiei il lasi deschis. Cu alte cuvinte transformi cutia in planar. Cred ca ai iesi mai bine calitativ decat cu bandpasurile. Si sigur o sa ai kick-ul dorit. Tranzistor, utilizatorii nu raspund prompt pt ca nu au timp. Eu intamplator ti-am raspuns, deobicei nu prea ma uit la subiecte simple de acest gen. Mai vezi proiectul asta: http://profesional.beyma.com/download/pdf/SB15-3.pdf De simulat poti simula cu hornresp. Da un google. Pui lungimea segmentului, tipul (conic, exponential, etc etc, dar deobicei sunt conice care aproximeaza o anumita functie) si fuprafata de intrare si iesire din portiunea respectiva. Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 sergiu,faci o confuzie,ma referam la 60 Hz nu litrii.in 60-70 l nu pot face altceva decat satelit,e15 necesita volume mari pentru bass,si el tot un difuzor de satelit,dar momentan nu am altul.dulapurile nu ma deranjaza,din contra boxele mari imi plac si daca se aud bine impresioneaza audienta(acum e15 are cutie de 280 l br,suna binisor,dar vreau altceva mai de calitate,din pdv al frecventelor joase)spre deosebire de poweraudio,unde am intrebat primadata,aici vad ca sunt useri care imi zic si altceva decat ca graficul arata bine(asta imi puteam da si eu seama ), aici sunt oameni care vin si cu ceva proiecte si recomandari de incinte,cale pe care tin sa ii multumesc lu sharky pentru schite.sharky: chestia e,ca imi trebuie o simulare,sa vad cam cum arata graficul si dimensiunea porturilor,si din cate vad,winisd-ul nu calculeaza incintele tip horn,ci doar pana la bph6,iar in bass-box imi cam prind urechile.asa nu ma pot apuca de constructie si sa imi dau seama ca am lucrat degeabadaca nu reusesc sa am ceva date clare despre cum ar fii mai bine,cred ca am sa transform si e15 in satelit,cu care voi ma castiga pe kick-bass si sa pun ceva bani la ciorap pentru un sub...mai calumea.ai dreptate, imi cer scuze. Link spre comentariu
tranzistor Postat Mai 10, 2010 Autor Partajează Postat Mai 10, 2010 oky,multumesc mult pentru raspunsuri.decizia mea e urmatoarea: am sa incerc BHP6,pentru ca am deja cutia aproape facuta,imi mai trebuie doar panoul interior si sa tai porturile .daca nu va suna bine,il voi trece ca satelit in 80 litrii,urmand sa fac un/doua hornuri cu hp 15s,c15,c18 sau hp18,depinde cum am bani.sper ca pana vineri sa am timp sa modific br pentru band-pass Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum