dem3ntor Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 salut!am cumparat mai demult un corector de ton de la adelaida.are ca aplificare 1 tranzistor pe canal si un ne5532. problema este ca are un zgomot de fond imens ce am observat:- potentionetrul de volum este legat la intrarea semnalului, nu la iesire cum consider ca ar fi fost normal.- chiar daca este sau nu alimentat corectorul zgomotul este prezent.- daca scot mufa din corector, amplificatorul (tda 7294) nu are zgomot deloc.- daca invart pot. de inalte, pe la trei sferturi apar si alte zgomote, parca ar intra ceva in oscilatie.ce naiba sa ii fac, ca imi vine sa il pun pe bordura si sa il toc cu satarul si sa il fac zacusca!multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Nu cunosc schema acestui corector. O poti posta, sa discutam la subiect? Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Ultima varianta e cea mai indicata. Sa opresti ne-u ca ala e bun totusi. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Mai 8, 2010 Autor Partajează Postat Mai 8, 2010 schema nu am, postez poze.dar am observat ca atunci cand conectez tresa ambelor intrari in amplificator atunci apare brumul.daca las tresa unui singur canal, brumul dispare.pana la urma nu cred ca este de vina corectorul :)si amplificatorul este tot de la adelaida. tresa canalului care are conectorul mai aproape de conectorul cu alimentarea face "figuri"am legat ambele trese la masa celeilalte intrari si func. bine :)multumesc! Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Posibil ca atunci cand legi ambele capete sa dai nastere la o bucla de masa.Am avut primit un astfel de corector si a functionat binisor intr-un amplif fara pretentii, iar cand am cerut mai mult de la el a inceput sa mearga aleatoriu...cand stanga, cand dreapta, cand corecta, cand nu... A sfarsit la gunoi. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Aici este doar varianta mai veche, fara integrat. http://www.adelaida.ro/adelaida/catalog ... AD_012.pdf Dupa cablajul placii de la corectorul tau, poti desena foarte usor schema. Link spre comentariu
costyndj Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Nu e o legatura buna la masa...si eu am aceeasi problema cu amplificatorul ala....cand pun potentiometru imi scoate zgomot......si cand il las liber, merge bine. Si am rezolvat treaba cu un cablu ecranat calitativ mai bun si am refacut legaturile la masa la intrarea in amplificator Link spre comentariu
buzea Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 am avut si eu cam aceeasi problema dar sa dovedit a fi prea mare semnalu de intrare (aveam si prea amplificator)daca nu incearca cum sa mai zis ecraneaza cablurile si (leaga masa de la amplificator cu masa de la corector(nu stiu dc da se aude mai bine la mn)) Link spre comentariu
dem3ntor Postat Mai 25, 2010 Autor Partajează Postat Mai 25, 2010 care este cauza de atunci cand tin potentionetrul de volum aproape de minim apare un brum?daca trec de acea zona brumul dispare, acelasi brum se aude pe ambele canale, ca si cum ar intra ceva in rezomanta.pot este de 100k si este montat chiar pe intrarea in aplificator. multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Inlocuieste acel potentiometru cu unul de 10K si spune daca fenomenul persista. Link spre comentariu
lorin Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Am si eu o "jucarie" dintr-asta, si vreau sa stiu si eu la cati V se alimenteaza daca ma poate ajuta si pe mine cineva. Link spre comentariu
zal Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Te poţi orienta după cond de decuplare şi după datele integratului, tensiunile să fie ceva mai mici. Link spre comentariu
lorin Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Multumesc pentru raspuns.Am gasit pana la urma pdf`ul corectorului putin mai vechi de la adelaida, si acolo am vazut ca scrie 12V si l-am alimentat si eu la fel. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 da, la 12 se alimenteaza, dar stabilizeza-l cu un 7812 sau altceva. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Aici este doar varianta mai veche, fara integrat. http://www.adelaida.ro/adelaida/catalog ... AD_012.pdfDupa cablajul placii de la corectorul tau, poti desena foarte usor schema.Remus , mai ai schema respectiva? am nevoie de ea pentru un mic experiment ,iar linkul nu functioneaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum