Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC , constructie noua ....

katran

Postări Recomandate

Am mai multe optiuni ... dara m-am hotarat la asta , ca e mai mititel si mai usor de construit ... Asa ... router CNC , dimensiuni de gabarit 800 / 640 / 500 , curse : 600mm_X , 400mm_Y , ???mm_Z ( partea asta nu am gandit-o inca , nu prea am nici materiale ...mi-ar trebui surubul si ghidajele ... ) . Materiale : sine profilate NSK LY20 pe axele X si Y , suruburi cu bile RM16_05 ( tot pe axele X si Y ) , cadru din profil extrudat aluminiu 30_60 ( ITEM ) , placi aluminiu MIC-6 ( 3/8 - 9.5mm , 3/4 - 19mm , 1/2 - 12.7mm ) , motoare stepper nema34 , LIN Eng . / 3N/m ... ( deocamdata astea sunt , mai trebuie materialele pentru axa Z ) .Proiectarea nu e gata , mai este de facut axa Z , date gaurile , locasurile de inbus , etc . Sa vedem ce materiale reusesc sa fac rost ... Pentru cine este interesat , masina este de vanzare ( mecanica , motoare , motor de frezare sherline de 6000 ) .fara controale , computer si software ( daca se vrea neaparat , pot sa fac si control-box-ul , cu tot ce implica acesta / drivere , alimentare , BOB , mufe , cabluri , etc ) .Astazi am inceput sa crosetez , am croit ceva componente , urmeaza prelucrarea ( intru in concediu din 21 mai , sper sa termin ).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

28

• boederyakumo

3

• GooD of BaSS

1

• a_sorien

1

Am terminat proiectarea ... axa Z o sa foloseasca o sina HSR25 cu 2 rulmenti si un surub RM1605 . Motor stepper LIN Eng de 3N/m , nema 34 ... placi aluminiu 12,7mm si 19mm . E un design mai vechi , testat deja pe cateva masini , poate sa duca un motor de frezare de 3-4Kg .Am gandit si placa pivot intre axa Y si axa Z , in acest fel se poate demonta mai usor ansamblul axei Z de pe masina . Am mai folosit aceasta solutie , este practica si nu prea greu de realizat .

Link spre comentariu

Cat ar face masina fara motoare , pe care le am chiar daca o sa fac ceva flanse sa se potriveasca...?!

Vorbim de mecanica completa ( frame , ghidaje , suruburi , aluminiu ) , fara motoare de actionare , fara motor de frezare ... Masina e proiectata pentru steppere nema 34 , eventual pot sa o modific pentru nema 23 ... flansele alea ale tale cam cum vrei sa le adaptezi ? Mai bine mi le aduci si ti le pun eu , cu motoare cu tot , asa cum trebuie ...Optional , masina se poate cabla ( organizare prin portcablu IGUS ) , contra cost .Cred ca pot sa vand masina cu 1800-2000 USD ...Se mai poate discuta , dar in mica masura ...
Link spre comentariu

Update ... Am definitivat forma si dimensiunile axei Z ( am renuntat la placa pivot , si am modificat geometria si gaurile placii de baza , in felul asta , scap de aproape 1Kg in greutate ...) . Am prelucrat bratele laterale , placa de baza a placii Y , am montat sinele pe axa Y . Din cauza profilelor ( nu sunt atat de drepte cat as vrea eu , sunt ITEM , nu Bosch ...) , am avut ceva probleme la obtinerea unghiurilor " curate " , dar , intr-un final , am reusit ... Mai am de " buchisit " un pic , dar promite ... Am facut rost si de portcablu ( IGUS ) , ramane sa-l " croiesc " la lungime ... Ma tot gandesc la un motoras de frezare ... am un Sherline , dar e cam lenes ( 6000 rot/min ) ... cred ca mai degraba un Kress cu ER16 in bot ar fi o optiune buna ...

Link spre comentariu

Foarte frumos lucrat, nu am mai intalnit pana acum lucrari atat de bine proiectate si executate.Va uraz sa aveti cat mai multa forta in munca pe care o depuneti.

Link spre comentariu

Daca i-mi permite-ti vreau sa va pun cateva intrebari:Sinele pe care le folositi (probabil de 25 Hiwin sau Ina) la ce pret le gasiti per unitate/100mm. Sunt interesat si eu de ceva ghidaj de tipul Star daca cumva aveti legatura cu acest tip de sina.Am patine Star de 25, si as vrea sa achizitionez 2 bucati sina cu lungimea de 1300 mm. Poate stiti pe undeva, mai pe buzunarul romanului de rand.Va multumesc !

Link spre comentariu

Eu nu folosesc decat THK ( in speta modelul HSR sau SHS ... ) sau NSK ( model LS sau LY ) ...

Sinele Hiwin sunt mai accesibile , si pot sa-ti spun de

unde sa le cumperi , dar sa stii ca au preturi destul de maricele ...plus ca trebuie sa platesti si transport ...

" http://www.automation-overstock.com/cat ... asp?cat=14 "

Sinele Star nu prea se gasesc ...nici nu prea am vazut de vanzare decat la " alimentara " ...

La dimensiunea aia ( 1300mm ) sa nu te astepti la preturi de talcioc ...

Am o pereche de THK HSR 25 ( cu rulmenti model HSR25CA ) de 1240mm , noi noute . Daca te intereseaza , spune .

Pretul se invarte undeva la 6-700USD .

Succes .

Link spre comentariu

Update ...Am inceput constructia axei Z . Sper ca pana maine seara sa o termin ... O sa am de asteptat surubul ( e comandat , cred ca vine in 7-8 zile ) , ca sa pot face montajul final . Oricum , masina e in faza de mock-up , la sfarsit , dupa ce toate componentele sunt gata , se face montajul final , alinierea si testarea .

Link spre comentariu

Asa arata patinele pe care le am de la Star.

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1

O sa mai caut ghidaje, e pacat de ele ca am 8 bucati.

Vreau sa fac axele y si x cu ele iar axa z o fac cu 4 rulmenti cu bile de 16 in doua corpuri.

Mai am 4 bucati de rulmenti lineari cu carcase de 30, Ina (exact ce este in poza stanga jos, cel deschis cu patru prinderi) , dar ma mai gandesc daca sa fac axa y cu ei sau cu ghidaje.

http://www.rollingbearings.com.au/imgs/linear.gif

Pentru avans o sa folosesc surub trapez de 16, ce sa-i faci bugetul asta ne omoara.

Am facut si eu o masinuta cnc,

http://it.tinypic.com/view.php?pic=rmjxgz&s=6

sunt multumit de ea asa cum e , am prelucrat si aluminiu de 20 mm cu destula precizie.

Ce vreau sa fac e una de dimensiuni mai mari care o voi folosi cu precadere la prelucrarea lemnului, asa cum deja lucrez la un strung cu comanda numerica tot pentru prelucrarea lemnului.

Va multumesc pentru raspuns.

Si va doresc mult succes in continuare.

Link spre comentariu
Vizitator Diver

Eu nu folosesc decat THK ( in speta modelul HSR sau SHS ... ) sau NSK ( model LS sau LY ) ...Sinele Hiwin sunt mai accesibile , si pot sa-ti spun de unde sa le cumperi , dar sa stii ca au preturi destul de maricele ...plus ca trebuie sa platesti si transport ...Succes .

Pe linga faptul ca masinile arata bine, e o placere sa-ti vada cineva atelierul extrem de ordonat . RESPECT !
Link spre comentariu

Dedic curateniei in medie cam 1-2 ore pe sesiunea de lucru . Ordinea o pastrez din motive arhicunoscute : daca nu esti ordonat , cauti sculele de te plictisesti ... de obicei sunt chiar sub nasul tau , dar , din cine stie ce motiv , nu le vezi ... Multumesc pentru aprecieri . gabriel .

Link spre comentariu

Update ...motoarele pe Z si Y , portcablul ...ar trebui sa ma apuc de suruburile X si Y ...dar mi-e asa de urat ...cred ca pentru astazi e suficient ...am numarat ... mai am de facut vreo 10 piese ... blocuri de rulment , de piulite ... daca ma mobilizez , ar trebui sa termin pana la sfarsitul lunii ... Aia e ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări