Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Prelungitor master-slave

Postări Recomandate

buna all. am cumparat acum 3 ani un prelungitor master -slave 5+1 prize productie romaneasca (relee medias) si am bagat in el un incarcator de telefon defect si sa facut scurt, din loc sa se arda sigurantele s-a ars releul din el. as dori o schema ca am umblat si am pierdut o dioda zenner era. cand masuram avea 12 v pe bobina releului., dar era defect contactul. as face o schema mai buna asta nu imi place ca la un scurt sa se duca releul si sigurantele la tablou, nu e proiectat bine zic eu. as face alta schema pe care o introduc in carcasa asta. astept niste schema ca eu nu am gasit pe net. ms all :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La vremea postarii am cautat prin documentatile mele asa ceva (stiam ca am) si nu am gasit. Acum cautand altceva am dat de Master-Slave.Nu stiu daca mai e de actualitate, dar am sa atasez totusi 2 variante pt cei ce mai cauta asa ceva pe viitor.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator ramconst

buna,a trecut mult timp de la primele mesaje.am si eu o problema cu un prelungitor de medias.efectiv sau carbonizat doua piese cilindrice de dimensiunile unei baterii ac3/ac4 puse in paralel.nu aveti cumva schema acestui master-slave pentru a vedea ce sunt acele componente, sunt doua condensatoare sau doua diode puse in paralel si ce tip sunt, eventual cu ce pot fi inlocuite ?cu multumiri.costi

Link spre comentariu
Vizitator ramconst

am mai trimis un mesaj cu multumiri pentru atentie dar vad ca nu apare.problema este ca cele doua pastile sunt lipite in antiparalel, pe o jumatate a unei pastile (practic semipastila) se mai vad urmele unui plastic alb care ar fi ca un marcaj de polaritate.cel mai simplu va fi sa elimin complet electronica din prelungitor si sa-l trec pe direct cu un intrerupator si un led de indicare a alimentarii cu tensiune.oricum va multumesc.costi

Link spre comentariu
Vizitator ramconst

exact acesta este modelul cu siguranta si butonul de reglaj al puterii minime a master-ului pe placa de la compartimentul cu electronica.cu pozarea si punerea pe forum nu le am, nu am pus niciodata. poate ma invata juniorii mei.daca nu, o sa incerc sa ridic schema si sa fiu mai explicit.nu este exclus sa fie chiar varistorii la care faceti referire, nu am spart niciodata unul bun ca sa vad daca sub ceramica exterioara care aici a disparut cu desavarsire, sa existe cele doua semipastile din care una sa aibe acea protectie de plastic pentru a asigura contactul numai prin jonctiunea semiconductoare care este mai mica ca suprafata decat semipastilele.multumescoricum pentru bunavointa.o zi buna.costi

Link spre comentariu
Vizitator ramconst

am vazut abia azi mesajul dvs.exact cele doua piese incercuite au fost carbonizate.acum nu sunt acasa dar o sa ma uit dupa masa la rezistenta aceea sa vad daca nu a fost si ea afectata desi la prima vedere trebuia sa o observ si pe asta, dar de... poate mi-a furat privirea numai varistoarele. v-as fi recunoscator daca mi-ati spune ce tip de varistoare sunt si eventual valorile lor si valoarea rezistentei, daca cumva este cazul sa o schimb si pe aceea.o sa-l repar in timp, deocamdata l-am legat pe direct pentru a fi functional.cu stima.costi

Link spre comentariu

Rezistenta este de 15 0hmi,scrie pe ea.Am impresia ca varistoarele alea protejeaza integratul (sunt mult prea mici ca sa declanseze o siguranta mare). Aparatele alimentate din prelungitor sunt protejate de varistorul galben-maro (ala care seamana cu un mare condensator ceramic,de langa releu). Varistoare de genul asta sunt si pe intrarea UPSurilor,avand aceelasi rol

Link spre comentariu

da varistoarele alea sunt pe rezistorul "senzor de curent" ca protectie pentru integrat, exact cum spune Dr.L

acum am realizat ca varistoarele alea nu sunt pe 220V si singura explicarie pentru siguranta arsa ramane consumatorul prea puternic.

"senzorul de curent" este format din doua rezistoare inaparalel, unul de 15ohmi (cum se vede in poza) si celalat nu mai retin valoare dar o sa redesfac prelungitorul sa verific (15 ohmi totusi e prea mult)

Link spre comentariu

asa prelungitor am si eu numai ca la mine e cu tranzistori nu cu integrat. zi ce integrat este si vezi in datasheetul lui pe acolo urmareste pinii ce valori tre sa aiba piesele si faci o analogie. astia la medias tot asa fac zic eu. e un prelungitor bun dar nu pt protectie. e bun pt master-slave.am facut un scurt am bagat un alimentator de telefon avea scurt pe iesire si sa ars si el si prelungitorul, daca era bun sareau sigurantele , sigurantele nu s-au ars in schimb mi-au sarit contactele de la releu, verifica si la tine daca ai releu. sa spui ce integrat este.ms

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări