Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat boxe

mila

Postări Recomandate

As vrea sa ma indrumati pentru achizitionarea unor boxe pentru un amplificator cu lampi 2x12W .Cred ca trebue boxe de inalta eficianta ,undeva la 95-98dB/1W/1m.Buget ar fi undeva la 1000Ron.Boxe de auditii acasa ...camera are 30mp.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

4

• mila

4

• felixx

1

• hugo

1

Top autori în acest subiect

Hm... banuiesc ca sunetul e un pic mai cald(lenes) la lampa... deci de preferat niste boxe mai "distante". Hm... cat mai rigide(ranforsate si grelute) daca se poate si de biblioteca(de podea la banii astia gasesti doar tunate la 100Hz cu multa bubuiala). E indicat sa te uiti si la impedanta. Monitor Audio BR2, Wharfedale Diamond 9.1, Mordaunt-Short 902i sunt boxe laudate si care se incadreaza in pret... Dynavoice Definition DM-5 sunt vorbite de bine pe la nordici insa nu cred ca ajung pe la noi.

Link spre comentariu

Hm... banuiesc ca sunetul e un pic mai cald(lenes) la lampa... deci de preferat niste boxe mai "distante". Hm... cat mai rigide(ranforsate si grelute) daca se poate si de biblioteca(de podea la banii astia gasesti doar tunate la 100Hz cu multa bubuiala).

Cald-lenes...... :32 :87
Link spre comentariu

Este greu de dat sfaturi.

Poti sa:

1) Mergi cu amplificatorul tau la distribuitorul care vinde boxele care le doresti si asculti si vezi daca iti place

2) Mergi la prietenii tai care au boxe si ascultale pe amplificatorul tau; vezi daca iti place si cumparati si tu noi sau sh

3) Iei o marca buna care se incadreaza in bugetul si specificatiile tale

4) Abordeaza un proiect DIY, care sa se incadreze in bugetul tau (open baffle, tqwp, bass reflex - cu difuzoare cu SPL mare in 2 combinatii: 1 difuzor banda larga performant (preferabil cu con suplimentar) sau cu 2 difuzoare medii-bass + tweeter)

Pentru varianta 4) cauta pe forum sunt foarte multe proiecte reusite. De ex.: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=59432

http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=6868

Link spre comentariu

@mila,Ai o problema dificila pentru ca suma e mica iar suprafata e mare!!!Incinte cu un SPL atat de mare costa mult, si, principial ar trebui sa ai si o suprafata radianta mare. Si daca ai opta pentru o constructie DIY nu va fi usor de rezolvat problema:- un difuzor de banda larga incadrabil in suma ar fi un Fostex 206 E, dar acesta nu va putea acoperi o suprafata asa de mare, mai ales ca nu permite puteri mari, chiar daca are un SPL bun;- pe doua cai nu-ti ajung banii (trebuie sa mai tii cont ca trebuie si materiale pentru incinta!) O solutie buna ar fi HW204 cuplat cu HT264 sau cu PCT 300 cu WG.- pe 3 cai - nu cred ca e cazul sa intram in discutii. Un woofer de 10"-12" cu SPL mare e scump, ca sa nu mai vorbim de ce iti mai trebuie!- ca sa cumperi incinte cu SPL mare la 1.000 lei (250 euro) - e o gluma proasta!Cred ca ar trebui, inainte sa faci orice pas, sa mai examinezi toate optiunile, altfel vei cadea intr-o rezolvare de 2 bani care a costat 1.000 lei!@ hugo,EXCELENT, amice!!! Esti stupefiant!!!!! :nebun:

Link spre comentariu

Probabil ca combinatia Ciare recomandata mai sus te-ar satisface intr-o incinta VTP.Eu le am in incinta bookshelf, dupa proiectul de pe siteul lor si canta foarte frumos.In banii astia mai mult ca sigur doar varianta DIY ti-ar fi de folos.PS-poate dl Hugo s-a referit la o lampa cu petrol lampant.

Link spre comentariu
Vizitator

...Buget ar fi undeva la 1000Ron...

La suma de care dispuneti cam asta sar putea cumpara(ca produs finit) http://www.neomax.ro/Cerwin_Vega_VE-8_8 ... 1s336.html numai 91 dB Sensitivity dar tinind cont de pret(Pret/bucata) ,garantez ca meriata achizitia(raportat la bugetul disponibil).Sau aici http://www.onestop.ro/boxe-cerwin-vega-ve-8--pid24506 (pret ceva mai bun dar "Disponibilitate: fara stoc" in acest moment ).
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi, intentionat am plusat un pik la cerinte, cred ca o sa merg pe recomandarea lui Valderama nu cred ca gasesc ceva mai bun la acel pret si noi!.Alte pareri sunt bine venite ca nu le cumpar chiar maine! :dans:

Link spre comentariu

In banii astia, C.V. mai au si VG12 cu un SPL declarat de 93 dB/W/m.In orice caz, parerea mea este sa le asculti, pentruca la banii astia sunt doar cutii urlatoare pentru tineret. Cutiile de carton in care vin au acelasi pret cu difuzoarele care le echipeaza, daca studiezi problema vei vedea ca cel mai bine este sa le asculti INAINTE!

Link spre comentariu

adevarul ca sunt ieftine rau,eu personal pana aici nu stiam de firma asta,macar e ceva de capul ei?parerea mea e ca unele preturi sunt exagerate la unele firme de prestigiu , platesti doar pretului manei de lucru exagerate sau a figurilor gen;picioruse aurite sau mai stiu eu ce mahon pe cale de disparitieam avut ceva difuri cu membrana (flexibila) din silicon ca acelea din lincul mai sus dar desi e posibil sa fi fost doar o iluzie eu cred ca doar dupa un an de utilizare si-au pierdut elasticitateaa incercat careva produsele astea sau macar ascultat incintele de mai sus?

Link spre comentariu

C.V. a fost candva o firma cu oarece pretentii dar inclinata spre comercial mai mult decat era cazul. S-a axat totdeauna catre urlatori stil manelistic bune la o singura utilizare la un party american de adolescenti ce mai trag si pe nas si ii apuca bazdacul. A fost considerata ca atare totdeauna pe piata americana. Unde credeti ca sunt acum facute C.V.???? :da

Link spre comentariu

A-i putea incerca difuzorul asta MONACOR SP-200MX/8 , intr-o incinta vtp ( dar aici colegul VTP este cel in masura sa dea un verdict ) , sau BR , chiar si cu 2 difuzoare pe boxa , pt o suprafata mai mare si pt + de frecvente joase. Difuzorul nu l-am auzit , deci e doar o optiune de luat in calcul , avand in vedere ca puterea amplifului e de 12W pe canal , iar difuzorul are sensibilitarea ,declarata, de 94Db (1w/1m).

Link spre comentariu

Se poate incerca aproape orice difuzor (avantajul incintei Voigt). Important este ce se doreste, o incinta pe temen lung sau ceva intermediar. Eu am dat o solutie pe termen LUNG pentru ca wooferul de la CIARE este de o calitate deosebita pentru costul sau si imperechiat cu HT264 sau PCT300, se poate obtine o incinta peste ce se poate achizitiona cu cateva mii de euro, daca se depun si eforturi pentru o constructie buna si componente decente la filtru.MONACOR ofera si alte difuzoare, inclusiv de banda larga, DAR, nu recomand utilizarea lor DECAT daca au fost ascultate si agreate! Am auzit nu odata comparatii idioate intre incinte, care nu-si au locul nicaieri pentru ca exceptand caracteristicile tehnice (masurabile), RESTUL e propriu fiecarei incinte!Cel care vrea sa faca o incinta care sa sune ca Dynaudio, Westminster Royal sau Wilson Puppy cu difuzoare chinezesti si PAL romanesc are probleme grave de dezvoltare mintala! :ciuda:

Link spre comentariu

Eu ascult cu 12W...de fapt cu mult mai putin pentru-ca ascult nu fac chefuri(si spre rusinea mea nu am nici o manea in colectie).Din pacate din motive financiare proiectul trebue amanat sau redus bugetul.MONACOR SP-200MX/8 pretul e deosebit de tentant ...nu inteleg ce inseamna incinta pe termen lung/intermediara

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări