Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator Laptop cu probleme

Vizitator WickedAdy

Postări Recomandate

Vizitator WickedAdy

Am o problema cu un alimentator de laptop Acer marca LiteON 19V/4,74A.Probleme sesizate dupa ce l-am desfăcut:1. La mers in gol pe multimetru imi indica 18,9 - 19V2. Cand il conectez la laptop, in sarcina, dupa aproximativ 3-5 sec. ledul martor de pe alimentator incepe sa se estompeze, iar pe iesire tensiunea variaza de la 13v-19,1 v.imi puteti indica unde ar putea fi problema?Momentan ma apuc sa schimb condensatorii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu vreau sa te descurajez dar nu se merita sa-l repari.Am avut si eu probleme cu un incarcator de laptop Fujitsu-Siemens tot cu aceleasi caracteristici ca si al tau(19v si 4.8A).Dupa ce m-am chinuit cu el si i-am schimbat diodele schottky, mos-fet-urile(de 2 ori) si un controller (tda4863-2), nu am rezolvat nimic, in sensul ca debita 19V dar la vreo 500mA-1000mA maxim.Mai banuiam un controller dar nu am reusit sa-l gasesc nicaieri, nici macar pe net asa ca m-am lasat pagubas, mai ales ca deja cheltuisem vreo 50 lei inutil..Asa ca am mers frumusel si mi-am cumparat un alimentator de laptop (made in China) cu tensiunea si curentul identice cu cel original cu pretul de 85 lei. Acest alimentator functioneaza continu de vreun an fara nici o problema.Daca vrei sa arunci banii cum am facut eu in incercarea de a-l carpi pe cel vechi...dar e mai sanatos sa-ti iei altul nou.

Link spre comentariu
Vizitator WickedAdy

Am rezolvat problema :) Am cumparat un alimentator universal cu aceleasi caracteristici. pret aprox. 150 leiMersi mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări