Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor gard electric

CATA2003

Postări Recomandate

La TV frecventa baleiajului pe orizontala este de 15625Hz (sistem 625linii).

Nu asta e relevant ,ci faptul ca timpul pt un traf de tv e mult mai mic decat cel necesar.Si ai lucrat cu Bang&Olufsen?Ca alea in cutie de lemn erau teroare.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CATA2003

16

• c_anicai

6

• vincze_szilard

4

• harman37arun

3

La TV frecventa baleiajului pe orizontala este de 15625Hz (sistem 625linii).

Nu asta e relevant ,ci faptul ca timpul pt un traf de tv e mult mai mic decat cel necesar.Si ai lucrat cu Bang&Olufsen?Ca alea in cutie de lemn erau teroare.
O fi, n-o fi relevant, dar daca precizezi frecventa de lucru la nivel de Hz macar ar trebui s-o faci corect.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tyc

si cat e de periculos daca pui mana?

Depinde cum stai cu inima,oricum parul ti se ridica(aproape ca-n filme),mai ales la unul pt zeci de km.@nelu FIdee e ca la 15 kHz factorul de umplere 100% e de ns.Si scuza-ma ca nu am dat frecventa corecta(dupa cum o sti).
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

si cat e de periculos daca pui mana?

Depinde cum stai cu inima,oricum parul ti se ridica(aproape ca-n filme),mai ales la unul pt zeci de km.

@nelu F

Idee e ca la 15 kHz factorul de umplere 100% e de ns.Si scuza-ma ca nu am dat frecventa corecta(dupa cum o sti).

LA 100khz perioada e de 10us , atunci la 15 khz ma indoiesc ca e de ordinul ns ....poate ceva peste 70us ....asa din ochi....,

Ideea e sa dai un impuls de peste 4kv (4kv cand e deja conenctat animalul la linie ,deci in sarcina) pentru a strabate izolatia realizata de blana , iar curentul cat de mare , cu cat e mai mare cu atat poate fi gardul mai lung , de aceea transformatoarele ce realizeaza impulsul au o rezistenta in asa zisul secundar joasa , varfuri de peste 10A sunt normale , singura grija trebuie avuta la latimea pulsului

maxim cred ca e de 100us , dar la 100us sa fie deja sub 1kv. e destul de simplu de realizat un astfel de "invertor" putina electornica si astat.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Alynutza89

LA 100khz perioada e de 10us , atunci la 15 khz ma indoiesc ca e de ordinul ns ....poate ceva peste 70us ....asa din ochi....,Ideea e sa dai un impuls de peste 4kv (4kv cand e deja conenctat animalul la linie ,deci in sarcina) pentru a strabate izolatia realizata de blana , iar curentul cat de mare , cu cat e mai mare cu atat poate fi gardul mai lung , de aceea transformatoarele ce realizeaza impulsul au o rezistenta in asa zisul secundar joasa , varfuri de peste 10A sunt normale , singura grija trebuie avuta la latimea pulsuluimaxim cred ca e de 100us , dar la 100us sa fie deja sub 1kv. e destul de simplu de realizat un astfel de "invertor" putina electornica si astat.

Stiu ca e cam vechi postul, dar poate imi puteti spune, va rog, ce fel de transformator se foloseste, niste valori ceva... Multumesc!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări