marinescug Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Scheme e interesmnta, dar lipseste schema cablajului. Cablaj facut de cineva cu experienta in tensiuni inalte so putine calcule de dimensionare a rezistorilor. Bariera de izolatie cam lipseste, ai o portiune pe mijloc unde e cam cu cantec.Un rezistor de limitare pe traful de iesire ca mai sant si caini care nu au nci o vina. Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Un oscilator simplu cu lm 555 si cu o bobina de inductie de la masina merge bine....E cam periculos Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Dupa ce-ti mor cateva animale sa vezi ce bobina de masina ridici in slavi... Link spre comentariu
CATA2003 Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Dupa ce-ti mor cateva animale sa vezi ce bobina de masina ridici in slavi...Nu mor.... al meu mergea cu un condensator de 10 uf incarcat la 400v , aproximativ 4J .....si nu au murit niciuna , cele de pe piata merg la 9 J Link spre comentariu
Vizitator motorola Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Cum ai masurat joulii ? Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Cu un Joulmetru? Glumeam eu am folosit ideea cu un multivibrator(E555) si o bobina de inductie si a mers ok nu am gasit pe nimeni si nimic mort langa gard.Alimentarea era pe 9V(initial a fost 12 dar am zis sa nu ma risc).Iar proba cea mai buna am facut-o cand am atins gardul( credeam ca oprisem instalatia).Nu m-a dat cu cracii in sus dar nici placut nu a fost. Link spre comentariu
marinescug Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Julometru era cu C*U*U/2, dar nu ajunge la 8J cu valorile alea nici cu cordin scris de la Parchet. La 100 micro, poate. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Octombrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Julometru era cu C*U*U/2, dar nu ajunge la 8J cu valorile alea nici cu cordin scris de la Parchet. La 100 micro, poate.Scuze unde am scris 4 j defapt este 0.8J Link spre comentariu
Vizitator motorola Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Eu intrebasem de metoda de masurare, nu de calcul a energiei condensatorului. Poti sa pui un condensator si de 1F, daca nu ai bobina de putere corespunzatoare, degeaba. Se disipa toata energia in rezistenta primara a transformatorului. Link spre comentariu
Vizitator darknight Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Cu un Joulmetru? Glumeam eu am folosit ideea cu un multivibrator(E555) si o bobina de inductie si a mers ok nu am gasit pe nimeni si nimic mort langa gard.Alimentarea era pe 9V(initial a fost 12 dar am zis sa nu ma risc).Iar proba cea mai buna am facut-o cand am atins gardul( credeam ca oprisem instalatia).Nu m-a dat cu cracii in sus dar nici placut nu a fost.da-mi si mie schema te rog frumos Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 dar daca incerci cu un transformator dintr-un televizor care alimenteaza tubu cinescopic? eu asa stiu ca si ala scoate cateva mii de volti. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Noiembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 dar daca incerci cu un transformator dintr-un televizor care alimenteaza tubu cinescopic? eu asa stiu ca si ala scoate cateva mii de volti.NU E BUN , impulsul trebuie sa aiba maxim 1 ms , si durata in tre impulsuri minim 1.5s , .... Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 da dar treaba asta nu o faci din electronica. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Oricum,trafurile de FIT din TV merg pe 16384Hz, ceea ce corespunde la 61us iar tu ai nevoie de 1,5ms... . Link spre comentariu
nelu F Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 La TV frecventa baleiajului pe orizontala este de 15625Hz (sistem 625linii). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum