Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor gard electric

CATA2003

Postări Recomandate

Scheme e interesmnta, dar lipseste schema cablajului. Cablaj facut de cineva cu experienta in tensiuni inalte so putine calcule de dimensionare a rezistorilor. Bariera de izolatie cam lipseste, ai o portiune pe mijloc unde e cam cu cantec.Un rezistor de limitare pe traful de iesire ca mai sant si caini care nu au nci o vina.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CATA2003

16

• c_anicai

6

• vincze_szilard

4

• harman37arun

3

Dupa ce-ti mor cateva animale sa vezi ce bobina de masina ridici in slavi...

Nu mor.... al meu mergea cu un condensator de 10 uf incarcat la 400v , aproximativ 4J .....si nu au murit niciuna , cele de pe piata merg la 9 J :)
Link spre comentariu

Cu un Joulmetru? :nas: Glumeam eu am folosit ideea cu un multivibrator(E555) si o bobina de inductie si a mers ok nu am gasit pe nimeni si nimic mort langa gard.Alimentarea era pe 9V(initial a fost 12 dar am zis sa nu ma risc).Iar proba cea mai buna am facut-o cand am atins gardul( credeam ca oprisem instalatia).Nu m-a dat cu cracii in sus dar nici placut nu a fost.

Link spre comentariu
Vizitator motorola

Eu intrebasem de metoda de masurare, nu de calcul a energiei condensatorului. Poti sa pui un condensator si de 1F, daca nu ai bobina de putere corespunzatoare, degeaba. Se disipa toata energia in rezistenta primara a transformatorului. :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator darknight

Cu un Joulmetru? :nas: Glumeam eu am folosit ideea cu un multivibrator(E555) si o bobina de inductie si a mers ok nu am gasit pe nimeni si nimic mort langa gard.Alimentarea era pe 9V(initial a fost 12 dar am zis sa nu ma risc).Iar proba cea mai buna am facut-o cand am atins gardul( credeam ca oprisem instalatia).Nu m-a dat cu cracii in sus dar nici placut nu a fost.

da-mi si mie schema te rog frumos
Link spre comentariu

dar daca incerci cu un transformator dintr-un televizor care alimenteaza tubu cinescopic? eu asa stiu ca si ala scoate cateva mii de volti.

NU E BUN , impulsul trebuie sa aiba maxim 1 ms , si durata in tre impulsuri minim 1.5s , ....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări