Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se pot taia placi de mase plastice

yo9hnf

Postări Recomandate

Va salut !Am tot gasit de cumparat pe la preturi diverse, placi de mase plastice : poliamida, plexiglas, teflon si altele.In mod normal cu ce se taie ele?Dar in regim de amator?ma gandesc ca o freza disc normala incinge materialul si il topeste local...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

4

• c_anicai

3

• paul14

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Cu fir am indoit si eu niste plastic. Tot cu fir am taiat si niste modele din polistiren pentru izolatii ( m-am chinuit sa reglez tensiunea cu care alimentam partea utila a nichelinei deoarece tensiunea prea mica implica un fir rece si trebuia sa imping mai tare in el, iar o tensiune mare facea firul rosu, fapt care facea ca poliesterul sa se topeasca cca 5mm raza fata de fir).

Link spre comentariu

un jigsaw nu e bun ? habar n-am cum ii zice pe româneşte.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jigsaw_(power_tool)

viteya e reglabila si se gasesc cutite sau panze cum le zice pt lemn plastic metal sau ceramica.

mai este inca o scula care seamana cu un grinder

http://www.cpotools.com/bosch-ps50b-12v ... alty-tools

dar e cu vibratii nu se invarte discul, nu e periculoasa, eu cu asa ceva tai aproape orice din orice unghi si are destula precizie.

Link spre comentariu

Pai nu chiar....ideea ar fi sa pot taia cat ma drept. Ferastraul de sus se numeste "ferastrau pendular" , sau "soricel" :dans: Cel de jos pare a fi un fel de cutit automat....

Link spre comentariu

cat mai drept si fara sa topeasca plasticul este o masina de taiat faianţă cu disc si care foloseste apa. cu ea poti taia multe altele chestii ceramice, ferite, etc. are cam dimensiunea unui calculator desktop. daca nu stiti despre ce e vorba pot face o poza, numai ca arata oribil scula respectiva, mi-a fost lene sa o curăţ.

Link spre comentariu

cat mai drept si fara sa topeasca plasticul este o masina de taiat faianţă cu disc si care foloseste apa. cu ea poti taia multe altele chestii ceramice, ferite, etc. are cam dimensiunea unui calculator desktop. daca nu stiti despre ce e vorba pot face o poza, numai ca arata oribil scula respectiva, mi-a fost lene sa o curăţ.

Am inteles despre ce-i vorba. Multumesc ! Este cam greu de dezvoltat un circular cu racire in regim de amator....
Link spre comentariu

este de cumparat ceva asemanator

Posted Image

pt o scula fabricata de powerfix,( companie noname low cost), eu am dat parca 22 lire in uk, deci e circa 100 lei si include un disc diamantat pt ceramica. (problema ca nu e prea rezistenta in timp.)

am folosit la taiat gresie porţelan.

am stricat cateva de acest fel, are motor mic cu reductor cca 1/8 circa 180-250wati discul are cam 2500 ture, si sta in apa partea de jos cam 0,5 - 1 cm, ca sa nu arunce apa este aparatoarea din plastic care intoarce apa pe piesa taiata.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator mihalisGR

eu plexicul il tai cu sega (sioricel) cu turatie reglabila ! la turatie mica si cu panza pentru fier! sau prin zgariere de mai multe ori cu un fel de bisturiu! :somn:

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salut,Pentru piese mici se poate folosi cu suces taietorul pendular.Dar la prima postare am inteles ca este vorba de placi din material plastic..., se pot taia foarte usor cu un circular obisnuit care are panza placata cu carburi metalice.Am taiat plastic, plexi, placi de fibrade sticla..., daca panza taie bine merge super.Cu stima.

Link spre comentariu
Vizitator biginu

cred ca un ferastrau circular de mana rezolva problema , cu conditia ca discul sa fie cu placute vidia sau carburi metalice , acelasi tip de disc se foloseste la debitarea profilelor de pvc in industria tamplariei (termopane) si cu toate ca discul are o turatie foarte mare nu topeste materialul... daca imi aduc aminte bine am taiat si plexic pe un circular folosit la tamplarie... bafta

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La Casa Pionierilor taiam foi de plastic cu un "zgariici". Era de fapt un cioc (avea profilul unei gheare sau al unui cioc de papagal bine ascutit) facut dintr-o bucata de panza de bomfaier pe care o tineam infasurata intr-o carpa ca sa nu ne taie la mana. Puneam o rigla pe foaia de plastic si zgariam de mai multe ori fara sa miscam rigla. Dupa ce sapam 1-2 mm rupeam placa sau zgariam si pe partea opusa daca placa era mai groasa. Din cateva zgarieturi iesea o taietura cat se poate de dreapta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator bodoxp

foarte bine merge cu un circular de mana ;pentri a merge drept folositi un dreptar paralel cu linia pe care tailipit dr partea metalica pe care se sprijina circularul asa nu vei putea sa te abati de la traectoria de taiere;si in plus pentru a nu se topi poti ruga un prieten sa iti toarne apa cu o sticla cu dop gaurit in fata panzei pentru a raci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări