Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hard disk busit

Vizitator mdtech

Postări Recomandate

Vizitator mdtech

Salut all. Am o problema cu un hard de la Western Digital si poate ma ajutati cu un sfat. Aveam hardul pe birou in timp ce functiona intr un adaptor pe usb l am lovit si a cazut. Dupa care a refuzat sa functioneze ... acum se aude in el de cateva ori un trancanit dupa care se opreste cateva secunde si iar se aude trancanitul ... Intrebarea mea este daca trebuie sa gasesc un hard identic 100% cu al meu si sa i schimb piesa stricata sau merge si ceva apropriat - ca model la de WD. Este vorba de un WD3200ks - WD Caviar SE16. Va multumesc mult ptr rasp!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

5

• mila

2

• Spitfire

1

• ROBEERT

1

Top autori în acest subiect

Actuatorul s-a ales cu magnetii deplasati din cauza cazaturii, sau rulmentii cu vreo bila sparta... :sparge: S-a dus, numai daca datele sunt f.f. importante mai merita...

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

De obicei la cadere se desfac capetele de pe bratul suport. Tacanitul se datoreaza faptului ca HDD incearca se se initializeze, citind datele de pe platane. Daca nu primeste intreaga info de initializare, reia initializarea. Un astfel de HDD (cu defect mecanic) nu se mai repara. Puteti face totusi o incercare de recuperare date la firma Quartz - computer. Costul ar fi cam de 200 euro / suprafata de platan.BAFTA!

Link spre comentariu
Vizitator mdtech

Din fericire datele nu sunt f importante. Dar vreau eu sa le recuperez ... nebunia mea. Este clar ca nu pot sa l repar dar ma gandeam sa inlocuiesc de la alt hard piesele stricate. Am mai vazut pe youtube ca merge inlocuierea/mutarea componentelor. A facut cineva asa ceva ...?

Link spre comentariu

nu cred sa reusesti... recuperatorii de date ar muta platanul pe o placa de comanda configurabila generalizat si ar face citire RAW a datelor si ar incerca de acolo sa reconstituie tabelul de alocare al fisierelor

Link spre comentariu
Vizitator mdtech

cred ca trebuie sa functioneze corect ... ptr date cred ca pot folosi un prg de recuperare de FAT si de date ... partea mecanica e problema

Link spre comentariu

pai da... tocmai asta spuneam. daca tu consideri ca reusesti sa repari mecanica si sa nu strici platanul iti urez spor la lucru. vezi ca e important sa lucrezi in vid pentru ca nu cred sa reziste mai mult de 2-3 minute de rotire a platanului la minim 5400rpm fara sa-l deteriorezi sau sa corupi datele

Link spre comentariu

Fratele meu e vorba de recuperare date...un hdd se bazeaza tocmai ca are aer ca sa apara fenomenul de plutire a capetelor deasupra platanelor in rotatie...acum cat de curat are cineva in casa nu e subiect de discutie...eu am desfacut un hdd Seagate acum 2-3 ani si a functionat fara probleme 1 zi in atmotsfera controlata din camera mea... si mere si azi ...cu capacul pus bineinteles.Si cand in service se muta platanele pe alt motor cata atmotsfera controlata au?Se face recuperarea de date si gata!Am incheiat subiectul.

Link spre comentariu

tu stii ce stii... eu stiu ce stiu. un HDD mi l-am recuperat la Q.u.a.r.t.z. C.a.r.o. pe vremea cand aveau sediu in campusul Politehnicii din Buc. Am inteles ca s-au facut schimbarin in cadrul societatii si e cu totul altceva acuma. unul din platane a fost trimis de ei in Polonia tocmai din cauza ca a lucrat in aer la un deoarece inainte de a ajunge la ei a fost la service-ul de aparate de jocuri de noroc vis-a-vis de stadionul din Stefan cel Mare... care a reusit sa recupereze doar 3Mb din 80Gbconcluziile le trage fiecare cum crede el mai bine :bere:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna daca vrei totusi sa schimbi platanele acelui hdd... te sfatuiesc sa faci aceeasta operatie in baia din casa ta . DC ai faianta si gresie peste tot e ok , fai urmatoarele chestii ceti zic acuma: in primul rand te apuci su dai cu furtunul cu apa al dusului cu apa peste totata faianta si gresia ,lasi dusul cu apa fierbinte sa faca aburi mari in baie timp de o ora , tu vei purta o pereche de manusi de guma ,si vei fi dezbracat in slipi la fel te speli si tu sa fi curat iti pui un birou de lucru in baie,apoi astepti sa se gate aburii sa se depuna sa nu mai fie umezeala in aer(aburi) okkkkkk... . Apoi te poti apuca sa schimbi ce vreio tu dar sa nuti deschida nimenea usa la baie deoarece particulele de praf abia apuca sa intre in baie. Fenomnul aburelui este de a ingreuna particulele de praf din admosfera baii , SPORR SI MARE ATENTIE LA PLATANE SE UNBLA CA-CU OUALE ASA DE ATENT TRE SA FI. Sa nu le deteriorezi ok. (sii foloseste tot aceelasi tip de hdd nu alt tip ok. paaaaa (treaba asta nimenea no stie tieti spun primadata :da :freaza:

Link spre comentariu

....Aveam hardul pe birou in timp ce functiona intr un adaptor pe usb l am lovit si a cazut. Dupa care a refuzat sa functioneze ... l ... daca trebuie sa gasesc un hard identic 100% cu al meu si sa i schimb piesa stricata sau merge si ceva apropriat - ca model la de WD....

Nu poti recupera datele chiar daca pui interfata altui HDD identic din moment ce platanele sunt defecte,prin urmare numai bun de aruncat dar pastreaza-i totusi interfata,pe viitor nu se stie.In alta ordinde de idei aia cu recuperatu de date pe la firme costa cam mult pentru trei filme si cateva videoclipuri.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări