Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator (fara corector de ton)

Vizitator bass++

Postări Recomandate

Vizitator bass++

Am reusit sa plantez toate piesele. Dabea astept sa il pun in functiune. Am pus condensatori de 47uF/63v si zennere de 12v si NE5532. Este vreo problema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

14

• paul14

6

• Adrian_BBS

4

• ratza

4

Top autori în acest subiect

• 7 luni mai târziu...

Conform Legii lui Ohm, R=U/I; I este curentul consumat de montaj + curentul prin zenner, U este diferenta dintre tensiunea de intrare (aia mare) si tensiunea necesara pe colectorul tranzistorului din stabilizator. Mai trebuie sa calculezi puterea disipata de rezistenta P=U x I. Vei utiliza o rezistenta cu puterea cel putin dubla decit cea rezultata din calcul.

Link spre comentariu
Vizitator bass++

Conform Legii lui Ohm, R=U/I; I este curentul consumat de montaj + curentul prin zenner, U este diferenta dintre tensiunea de intrare (aia mare) si tensiunea necesara pe colectorul tranzistorului din stabilizator. Mai trebuie sa calculezi puterea disipata de rezistenta P=U x I. Vei utiliza o rezistenta cu puterea cel putin dubla decit cea rezultata din calcul.

Nu ma pricep prea bine la calcule. :sparge:
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator bass++

Salut am incercat azi sa pun in functiune montajul. Dar am nevoie de putin ajutor daca se poate.Am alimentat cu +/-24vcc si am conectat sursa de sunet (pc) la intrare cu borna + si la iesire inrarea amplificatorului (tot cu +) si - l-am legat de la pc direct la intrarea amplificatorului. Am alimentat cu semnal preamplificatorul si nu se aude nimic.Tensiunea de alimentare este prea mica? (-) trebuie conectat la masa?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări