Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator (fara corector de ton)

Vizitator bass++

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

14

• paul14

6

• Adrian_BBS

4

• ratza

4

Top autori în acest subiect

Pe cablajul lui Adrian_BBS apar niste zenneruri ca tensiune de referinta a stabilizatoarelor. O observatie: nu e cam mare valoarea rezistorilor de 15K care polarizeaza baza tranzistorilor si dioda zenner?

Link spre comentariu

Daca piesele au loc, nu ai de ce sa-l maresti. Eventual daca vrei sa faci vreun sistem de prindere, o gaura de surub, ceva si nu ai unde.

Link spre comentariu
Vizitator bass++

Nu prea au loc. Vreau sa il maresc foarte putin (actual este la 194 si vreau sa il maresc la 200). Dar nu reusesc sa il maresc findca e in PDF.

Link spre comentariu

Am scos PCB pe hartie si este foarte mic (5x2.9 cm). Trebuie marit?

Nu trebuie mărit, atîta e. Lucrez cît de compact şi de ordonat pot :)Diodele sînt zenere de 10-14V.

O observatie: nu e cam mare valoarea rezistorilor de 15K care polarizeaza baza tranzistorilor si dioda zenner?

Nu e. Am zis că ajunge 1mA pentru polarizarea diodelor. Pentru un beta de 100 curentul maxim de emitor va fi de 100mA, însă nu va ajunge niciodată la această valoare. Rezistenţele de 1k5 limitează curentul la maxim 20mA pe fiecare ramură. Oricum, sînteţi liberi să-l modificaţi cum aveţi chef.
Link spre comentariu

nu e cam mare valoarea rezistorilor de 15K care polarizeaza baza tranzistorilor si dioda zenner?

:rade: Eu am intrebat.Prin rezistenta de 15K va trece curentul de baza al tranzistorului si curentul prin zenner. Ce tensiune este in colectorul tranzistorului?
Link spre comentariu

Ma mir daca o sa-ti functioneze montajul. Cauta la incepatori materiale si pune mana pe citit ca altfel nu faci nimic.1-iesire2-intrare3-intrare4-iesire6-minus5-plus7-masa :bataie Ti-am zis ca fisierele din arhiva lui ratza se deschid cu EAGLE. E chiar asa greu sa cauti pe net programelul, sa deschizi fisierul si sa te uiti pe schema?

Link spre comentariu

Poate sami spuna si mie cineva care sunt + si -? si intrar, iesire, alimentare (trebuie si masa?) ?

Dacă aveai bun simţ, te uitai în arhiva pe care am pus-o pe pagina anterioară, în care ai PDF-uri.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări