Vizitator bass++ Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Salut vreau sa fac un preamplificator fara corector de ton.Am tot cautat pe forum scheme dar nimic Stie cineva o schema ? Sau de unde pot cumpara asa ceva? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Am eu una, vezi aici:viewtopic.php?f=205&t=46339&st=0&sk=t&sd=a&start=15În loc de TL082 care e trecut pe schema din Eagle îţi recomand să pui OPA2132, OPA2134, sau NE5532. Dacă ai nevoie de ajutor sau de cablaje în PDF, narezi aici. Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Recomand acel preamplificator Link spre comentariu
Vizitator bass++ Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Aveti la aceasta schema PCB, lista cu piese si montarea pieselor pe cablaj? Link spre comentariu
Vizitator bass++ Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Am eu una, vezi aici:viewtopic.php?f=205&t=46339&st=0&sk=t&sd=a&start=15În loc de TL082 care e trecut pe schema din Eagle îţi recomand să pui OPA2132, OPA2134, sau NE5532. Dacă ai nevoie de ajutor sau de cablaje în PDF, narezi aici.Aveti la aceasta schema PCB, lista cu piese si montarea pieselor pe cablaj? Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Iti lipseste vreo dioptrie? La sfarsitul postului lu ratza se afla o arhiva. Downloadezi si ce gasesti in ea deschizi cu eagle. Dca ajungi pana aici te descurci mai departe. Teoretic.Asezarea pieselor pe cablaj. Cam greu sa gresesti. O sa folosesti doar partea cu integratele, rezistentele si cei 2 condensatori nepolarizati. Rezistentele si condensatorii nepolarizati n`ai cum sa-i gresesti, iar integratele merg intr-un singur fel. Link spre comentariu
Vizitator bass++ Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Am downladat si nu pot sa deschid fisierele din arhiva. Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Numai ca el o sa foloseasca de la jumate in dreapta. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 de la jumatate in dreapta este fix o cutie de chibrite.....nu stiu cum o va monta in cutie, poate sa o reproiecteze, sa includa si traful(daca e incapsulat si este pentru PCB), puntea, filtrarea si stabilizarea.....eu asa as face......uite un exemplu facut la un filtru activ http://it.tinypic.com/view.php?pic=16jhphj&s=5 Link spre comentariu
paul14 Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Fiecare face cum poate in functie de materiale si carcasa. Daca bass doreste, pot sa-i pun cablajul la acelasi preamplificator, numai ca este cu OPA4134 SMD. Link spre comentariu
Vizitator bass++ Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Cablajul cu componente pare ok. Numai ca am observat ca, conzi sunt diferiti de 100uF/50v si respectiv 10uF/50v Nu ar trebui sa fie la fel? Si diodele ce valoare au? Si daca se poate sa imi spuna cineva care este intrarea si iesirea ca nu prea imi dau seama. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 intrarea este in partea dreapta, iesirile sunt pe mijloc si alimentarea in partea stanga........iar la condensatori s-a facut o greseala....sunt amandoi de 100uF Link spre comentariu
ratza Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Aşa este, condensatorii de decuplare trebuiau să aibe valori indentice. Se pare că am halit un 0. Practic merge orice valoare între 10 şi 100uF. Se poate renunţa la toată partea din stînga (fără electrolitici) dacă ai deja alimentare +/-15V, iar alimentarea se va face din emitorii BD-urilor. GRIJĂ! Dacă alimentezi invers îţi iei adio de la operaţionale instant. Motivul pentru care am adăugat etajul de stabilizare e că la mine în amplif folosesc alimentarea finalilor, de +/-31V. Cine vrea să o păstreze e liber s-o facă. În locul rezistenţelor de 1k5 se poate pune strap sau diode antiprost (extrem de utile). Valoarea zenerelor va dicta tensiunea de ieşire. Link spre comentariu
Vizitator bass++ Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Diodele ce valoare au? (vreau sa fac tot cablajul complet) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum