dorinromeo Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Buna ziua tuturor,postez aici pentru ca nu stiu unde s-ar potrivi mai bine acest subiect. ma ocup cu sapat fantani de ceva vreme si colaborez ocazional cu un individ care detecteaza sursa si firul de apa sau panza freatica prin metoda radiesteziei (acei 2 electrozi care se incruciseaza cand trece deasupra unei surse de apa sau deasupra panzei de apa freatica). sunt sigur ca individul e capabil pentru ca nu a dat gres niciodata, dar ma astept oricand la asa ceva, iar pagubele ar fi mari de tot, respectiv voi platii din buzunar oamenii si nu e putin. as dori sa intreb daca cunoaste cineva daca exista o metoda prin care sa se detecteze sursa de apa prin masurarea campului magnetic produs, sau a energiei electrice emanate, a campului electric (spun prosti poate) dar mi-ar fi de mare ajutor. astept cu interes orice sfat. Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 incearca sa stai de vorba cu o firma ce face studii de geodezie si vezi ce anume folosesc ei. am convingerea ca exista un aparat de cumparat ca sa nu te chinui cu improvizatii. cred ca se bazeaza pe unde sonore de diferite frecvente. astfel pot sa spuna si procentual compozitia solului cat si a substratului inclusiv panza freatica. am cerut asemenea studii pentru un proiect dar din pacate nu am fost pe teren cand au fost sa faca masuratorile. oricum au fost in stare sa deie detalii foarte precise.LE: am cautat si pe net sa vad ce gasesc si am vazut ca se foloseste (si) electrometrie. probabil are randament mai bun dar profunzimea implica costuri de performanta. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Mai 6, 2010 Autor Partajează Postat Mai 6, 2010 am intrebat la o firma specializata in studiu geodezic, mi-au explicat ei ca au ceva aparatura (dar nu prea mi-au dat amanunte, cred ca nici ei nu prea stiau) cert e ca mi-au spus ca se face o forare cu diametru mic la fata locului, se introduc niste senzori, sonde sau electrozi (asa ceva) care dau o imagine destul de completa a zonei. aparatul costa cateva mii de euro, forju implica si el costuri destul de mari. eu m-am gandit la ceva mai simplu, nu sunt sigur, dar cred ca daca se poate detecta cu destula acuratete cu 2 electrozi purtati in maini de cineva (nu oricine poate detecta sursa de apa, am incercat si eu dar nu mi-a reusit, se pare ca imi lipseste ceva) m-am gandit ca interactiunea dintre acele energii poate fi detectata si/sau masurata cumva. am cautat si eu pe net metode si aparate dar nu am prea gasit nimic. Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 dar cred ca daca se poate detecta cu destula acuratete cu 2 electrozi purtati in maini de cineva (nu oricine poate detecta sursa de apa, am incercat si eu dar nu mi-a reusit, se pare ca imi lipseste ceva)Acea bagheta pe care o folosesc radiestezistii nu are nimic de-a face cu electricitatea, magnetismul, acolo este vorba de interactiuni pur bioenergetice, campul de energii detectat de radiestezisti nu se afla in spectrul electromagnetic. Capacitatea ca atare o au toti oamenii din nastere, dar este activa numai la unii.. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Mai 6, 2010 Autor Partajează Postat Mai 6, 2010 bioenergia se poate vizualiza? aura energetica se poate fotografia, cred Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 http://www.comsol.com/intro/ uite aici ceva folositor... nu stiu sigur. mie azi mi-a ajuns kitul de acustica. intre timp au adaugat si altele... desi mi-e un pic rusine imi vine sa cer si celelalte. nu vreau sa incalc legile copyright-ului asa ca va trebui sa astepti vreo 10 zile pana iti ajunge dar daca tot e gratis... nu l-am incercat dar din cate imi dau seama ar trebui sa poti determina niste parametrii pentru undele sonore ce se pot folosi pentru a "vedea" sub pamant. dupa aia mai ramane de vazut daca le poti genera conform parametrilor si ulterior asculta ecoul LE: mi-am facut timp sa vad ce e pe CD si spre uimirea mea nu e nici un demo ci doar o prezentare video a modului de functionare si niste documente (rezumate teoretice privind problema)... deci nu-ti foloseste prea mult. imi cer scuze ca am postat inainte sa verific Link spre comentariu
dorinromeo Postat Mai 7, 2010 Autor Partajează Postat Mai 7, 2010 multumesc pentru intentia buna. sper ca poate cineva intamplator (sau nu), imi va da o solutie utila. dar orice idee e binevenita. multumesc inca o data. Link spre comentariu
Purple Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Poate incercati si Dvs. sa detectati prin metoda radiesteziei...NU e banc. Aveti aceleasi capacitati ca si acea persoana, doar trebuie sa le activati! Puteti face asta exersand cu alte subiecte , cum ar fi detectarea obiectelor la suprafata (ascunse intentionat) pana va faceti mana cum se zice. Trebuie sa credeti in Dvs. si sa faceti multe exercitii pentru eficientizare. Sau chiar asa multi bani ia acel radiestezist ?! Link spre comentariu
dorinromeo Postat Mai 7, 2010 Autor Partajează Postat Mai 7, 2010 nu e mare tariful dar cred ca ce faci cu mana ta e bun facut. daca gresesc eu sau aparatul, imi asum greseala, dar daca ar trebui sa platesc greseala altuia, nu e deloc convenabil. calcul simplu, la 10 m sapati, manopera 10 mil., 10 zile pierdute, masa, cazare pentru 2 sapatori 10 zile. as vrea sa am siguranta ca nu gresesc locul sapaturii. iar in ce priveste radiestezia, as vrea sa cred ca voi reusi antrenandu-mi simturile, dar as dori ceva mai concret. de aceea sper sa gasesc o solutie de detectie independenta de insusirile naturale omenesti.ps: cat despre omul meu, intre noi fie vorba, mi se pare cam neserios. Link spre comentariu
Vizitator FiveseveN Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 campul de energii detectat de radiestezisti nu se afla in spectrul electromagnetic.Băi, voi sunteţi serioşi sau vă bateţi joc de bietul om? Care e particula care mediază interacţiunile acestui câmp? Bionul?dorinromeo: Lasă pseudoştiinţa şi colaborează cu cineva serios. Sau poţi studia singur problematica dacă doreşti dar să ştii că nu-i la fel de uşor ca a învărti două sârme. Uite, şi NASA se ocupă cu hidrogeologie: http://nasadaacs.eos.nasa.gov/articles/ ... avity.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 nu e mare tariful dar cred ca ce faci cu mana ta e bun facut. daca gresesc eu sau aparatul, imi asum greseala, dar daca ar trebui sa platesc greseala altuia, nu e deloc convenabil. calcul simplu, la 10 m sapati, manopera 10 mil., 10 zile pierdute, masa, cazare pentru 2 sapatori 10 zile. as vrea sa am siguranta ca nu gresesc locul sapaturii. iar in ce priveste radiestezia, as vrea sa cred ca voi reusi antrenandu-mi simturile, dar as dori ceva mai concret. de aceea sper sa gasesc o solutie de detectie independenta de insusirile naturale omenesti.In orice loc vei sapa,sigur la un moment dat vei da de apa,si daca in locul propus initial dai de apa la 25 m...asta e-ghinion sau soarta,zi-i cum vrei,sa nu crezi ca daca te muti cu gaura 5 m mai la stanga sau mai la dreapta o sa gasesti apa la 10 m sau la 5m,afara de cazul cand perimetrul dat unde poti sapa e f mare,in asa fel incat sa ai adancimi mult diferite ale panzei de apa freatica...stiu asta de la sapatori sa le zic autorizati,care au utilaj de forare si s-au confruntat cu cazuri cand beneficiarul a insistat ca in locul marcat de el, sa scoata apa,voia omul mortis sa faca o fantana fix acolo,si cand a vazut ca la 26 m nu au dat de apa,a vrut sa mute locatia,s-au dus la vecinul si au vazut ca are un put adanc de 28m...(la distanta de 30 m intre locatii)si la 28 m au dat si la el de apa.Cu solutiile de adus la suprafata apa de la acea adancime,e alta poveste,dar rezolvabila si asta Link spre comentariu
dorinromeo Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 da, ai dreptate, panza de apa freatica este sub noi peste tot la diferite adancimi. daca ai scule si rabdare (a se intelege - bani) poti scoate apa de unde vrei tu. dar eu nu am scule de foraj si m-ar ajuta sa dau de locul unde apa este relativ la suprafata. cat despre sapat la adancime, am ceva experienta, cel mai adanc la 30 metri dar a fost ceva de cosmar. oricum nu pierd speranta sa gasesc ceva folositor. Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 uite niste link-uri interesante. la finalul filmului din ultimul link ai un link catre site-ul unei firme care comercializeaza asa ceva... http://en.wikipedia.org/wiki/Ground-penetrating_radar http://www.gprmax.org/ Link spre comentariu
dorinromeo Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 am gasit in india unproducator cred, are o scula super dar e scumpa. totusi exista, asta imi da speranta sa mai caut. scula se numeste OKM si masoara umiditatea solului in procente, inter 4 electrozi. vezi la adresahttp://www.clickindia.com si spuneti-mi daca se poate construi ceva asemanator. Link spre comentariu
blue Postat Mai 11, 2010 Partajează Postat Mai 11, 2010 Nu cred ca metodele de detectie electromagnetice dau rezultate din cauza scaderii drastice a sensibilitatii aparatelor o data cu cresterea adincimii de penetrare in sol a radiatiei iar masurarea rezistivitatii solului implica tarusi infipti foarte adinc in sol. Mai degraba analiza unor pulsuri de infrasunete ar putea fi solutia, ceva asemanator radarului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum