gogutu Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 salutare la toata lumea;am si eu o-ntrebare:stie cineva ce notatii au diodele zener de 6v2?ma refer la cele straine,stiu ca incepe cu 1N...... dar restul ioc ,am cautat pe net dar nimic.am de terminat un montaj si pana ajung la oras sa cumpar mai dureaza,merci mult Link spre comentariu
zal Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Acum toate sînt străine, cele cu 1Nxxxx sînt în notaţie americană (sînt multe grupe, împărţite pe scara de valori a tensiunilor, toleranţe, putere, tip capsulă...), cele cu BZX... BZY... sînt în notaţie europeană şi sînt mai puţine variante, de preferat să foloseşti pe acestea. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Asta cauti:[attachment=0]zenere 1n.png[/attachment] Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 nu neaparat , domnule em2006...! depinde de ce putere are dioda zener respectiva...!daca onorabilul client doreste , de exemplu , un zener de 5w , ce va faceti...? sau de o putere chiar mai mare... Link spre comentariu
gogutu Postat Mai 6, 2010 Autor Partajează Postat Mai 6, 2010 domnilor va multumesc mult pentru amabilitate ,e bun ceea ce ati postat ,eu vreau sa folosesc aceste diode pentru calibrarea unui incarcator de acumulatori pentru masina,si nu stam notatia diodelor ca am mai multe tipuri si fara un datashet sau specificatiile dupa serie nu poti face nimic.va multumesc anticipat Link spre comentariu
gogutu Postat Mai 8, 2010 Autor Partajează Postat Mai 8, 2010 am postat tot aici pentru a va intreba daca pot folosi acest montaj in locul unei diode zener,orice comentariu e binevenit Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Schema de "zenner variabil" aparuta in Elektor in anii '80 si republicata apoi in multe reviste si carti, este perfect functionala in gama de tensiuni precizate in dreapta schemei. Link spre comentariu
gogutu Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 deci sa inteleg ca pot folosi acest montaj cu o rezistenta de 10k in serie asa cum specifca in cartea pe care o am (302 circuite electronice editura teora)reglajul e intre 3 si 25v Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 este perfect functionala in gama de tensiuni precizate in dreapta schemei Ce nu ai inteles de aici? Link spre comentariu
gogutu Postat Mai 9, 2010 Autor Partajează Postat Mai 9, 2010 scuze nu am vrut sa supar pe nimeni doar am intrebat nustiu de ce va-ti ofensat Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 haideti sa o luam altfel...!de ce naiba sa facem un lucru prin o metoda mai simpla , cind putem sa-l facem prin metoda mai complicata .... nu-i asa , ca doar sintem romani , ce naiba...???!!!deci...in loc sa folosim o banala dioda zener --- care costa te miri ce si mai nimic --- , apai nu mai bine ii trintim un montajel --- si mai scump ,evident --- format din 7 piesulici care sa faca taman exact acelasi lucru...???!!! Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 ...eu vreau sa folosesc aceste diode pentru calibrarea unui incarcator de acumulatori pentru masina...Daca zenerul e folosit pentru fixarea pragului la care opresti incarcarea, iar in schema e plasat in baza unui tranzistor, ori in poarta unui tiristor, atunci n-ai nevoie de zener cu putere mai mare de 1W, asa ca poti folosi unul din tipurile care apar in tabelul postat de mine. L-am postat pentru ca erai interesat de seria 1N, la cele europene (BZX, BZY) valoarea tensiunii zener fiind usor de dedus dupa sufixul 6V2Z.Referitor la diodele din tabel, curentul de test e de 20mA pentru cele de 400mW (1N753A) si cele de 500mW (1N5234), iar pentru cele de 1W (1N4735A) este 40mA. Link spre comentariu
gogutu Postat Mai 12, 2010 Autor Partajează Postat Mai 12, 2010 multumesc de raspuns eu nu aveam acea dioda de aceea am optat pentru acel montaj Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum