Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut schema pt automatizare clopote

Vizitator Dem Valeriu

Postări Recomandate

Cea mai proasta solutie este sa incerci sa misti clopotul. Poti monta un sistem de percutie in laterala clopotului astfel incat sa nu deranjeze cand clopotul este tras manual.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiritrobo

11

• Ovidanie

4

• florynyk

4

• Seppy

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici asa nu e bine. Cama se invarte prea incet, nu obtii destul viteza pentru a lovi clopotul. Daca vrei neaparat sa folosesti sistem cu cama fa astfel incat cama sa ridice tija percutoare acumuland energie intr-un resort. Cand cama elibereaza mecanismul arcul propulseaza tija si loveste clopotul. Drept tija poti filosi un fier pentru armat betoane, diametrul 8-10mm, minimum doua kilograme, totusi clopotul cantareste 1,4 tone. Capatul tjei il infingi intr-o bucata de lemn de esenta tare iar lemnul neaparat il fixezi cu coliere metalice. Cel mai placut sunet obtii cand invelesti lemnul in piele tare, netabacita. Cu un singur clopot obtii tonalitati diferite functie de locul unde il lovesti dar efectul este mai greu sesizabil de langa clopot. Bafta si ai grija sa nu spargi clopotul.

Link spre comentariu

Cama se invarte in ritmul batailor dorite. Ea ridica tija percutoare si apoi o elibereaza brusc. Greutatea tijei si cursa acesteia determina intensitatea loviturii. Arcul din desen este pentru a tine percutorul la o distanta minima de clopot la repaus.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator macuso

Ma bag si eu in discutie ca ma intereseaza subiectul. Am aruncat o privire pe pagina http://www.electronics-lab.com/projects/robotics/002/index.html pe care o gasisem mai inainte ca sa descoper acest forum si solutia ar fi perfecta daca nu ar fi o mica problema si anume "Basic component is an ATmega32 microcontroller". Ca sa traduc, solutia este bazata pe un microcontroler ATmega32 care trebuie programat-flashuit ca sa functioneze. Degeaba contruiesti montajul electronic, ca daca nu poate nimeni sa programeze microcontrolerul, nu o sa functioneze aparatul. In arhiva zip, autorul pune doar schema electrica, iar la email-uri nu raspunde. Stie cineva cum se poate programa un controler ATmega32 si cit ar putea costa? Poate ne asociem vreo doi-trei si platim un programator sa faca treaba.

O alta problema ar mai fi dispozitivul de lovire a clopotului. Din imagini, Posted Image Posted Image reiese ca ar fi ceva electromagneti puternici, sau ma insel? Adevarul este ca nu am mai vazut asa ceva inainte deci nu sunt sigur de ce sunt chestiile alea de lovesc clopotul. In filmuletul asta:

, se poate vedea clar niste electromagneti puternici care lovesc clopotul prin intermediul unui ciocan.
Link spre comentariu

mam uitat si eu peste cheste, e interesanta. ca vecinul meu e clopotar si din cand in cand mai face cate o betie si uita sa traga clopotul sau nu mai poate sa urce in turn. :rade: manualul am cine sa il traduca din greaca.dar nu am prea priceput din imagini ce sunt alea de pe limba clopotului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări